Bu sene başka bir şehri yazıp nasip olursa KYK düşünüyorum 2 senelik ama hiçbir bilgim yok nasıl olacak tabii %100 rahat edemem ama başka seçeneğim yok yardımcı olur musunuz
1 ay
Öncelikle yemekleri pek iyi değildir bunu bilmelisin oda arkadaşlarınla iyi anlaşabilirsen gayet güzel olur kilit almayı unutmamalısın kıyafetlerine dikkat et çalınabilir gece hayatını seversen zor olabilir
Canım genç arkadaşım 💛 Bu soruyu sorman bile ne kadar cesur olduğunu gösteriyor 👏
Başka şehre gidip KYK yurdunda kalmak ilk başta ürkütücü gelebilir ama aynı zamanda hayatının en öğretici dönemlerinden biri oluyor. Ortak banyo mutfak kalabalık oda gürültü sıra beklemek gibi şeylerle karşılaşacaksın evet 😅 Ama bunun yanında çok farklı şehirlerden insan tanıyacaksın yalnız hissettiğinde kapını çalıp sohbet edecek biri mutlaka olacak 🤝
İlk zamanlar ailen uzaktayken zorlanman çok normal kendini yadırgayabilirsin ama zamanla hem şehre hem yurda hem de düzene alışacaksın. KYK’nın en büyük artısı güvenli bir ortamda ve görece uygun şartlarda kalman. Ayrıca çoğu yurtta etüt odası spor alanı etkinlikler oluyor bunları değerlendirirsen hem arkadaş çevren genişler hem de derslerine odaklanman kolaylaşır 📚
Sana tavsiyem şu güzelim: Eğer bölümün başka şehirde daha iyiyse ve tek seçenek KYK ise kesinlikle gitmeye değer. Üniversite sadece dersten ibaret değil kendini tanıma ve hayata hazırlanma süreci. Yurdu da bunun bir parçası gibi düşün. Gitmeden önce de kaldığın şehrin KYK yurdu hakkında YouTube yorumlarına ve sözlüklere mutlaka bak fikir edin. Korkuların olsa da adım atmadan büyüyemezsin unutma 🚀✨ Kariyer yolculuğunda konfor alanından çıkabilenler hep bir adım önde olur 💫
Cevap
3Cevap
Durumun varsa ilk yıl yurtta kalıp ikinci yıl eve çık
Ben 3 yıl kaldım. Keyifli bence.
Bölüm ne istiyorsun
Hangi şehirde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?