Ya ben öncesinde tıp okumak istiyordum ama hukuk bölümünü görünce ve bu zamandaki olaylardan dolayı ilgimi çekti avukatlık konusunda kararsızım ama araştırmalar yaptım internet sitelerinde avukat arayanlar çok oluyor yani gerçekten alıyorlar mı bilemem ama okumayı istiyorum daha sonra savcılığa yönelmeyi düşünüyorum tabi mümkün olursa çok düşündüm üniversitede hangi bölümü okurum diye hukuk okumaya karar verdim doğru bir karar mı bilmiyorum ama bu kararda sabit kalmak istiyorum Ege Üniversitesinde okuyup orada çalışmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz önerileriniz varsa bilmek isterim yardımcı olun lütfen 😭🙏
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Butterfly_0231 canım, 19 yaş tam da böyle kararsızlıkların en yoğun olduğu zamanlar 💛 Önce şunu bil, kararsız olman gayet normal, aklında kalsın bu senin zayıflığın değil, tam tersine düşündüğünü gösteren bir güç 💪✨
Hukuk okumak hâlâ mantıklı ama artık eskisi kadar “garanti meslek” değil. Çok fazla fakülte açıldı, mezun sayısı arttı. Yani hukuk bitirince otomatik olarak harika bir hayat gelmiyor. Özellikle avukatlıkta ilk yıllar yorucu geçiyor, ofislerde düşük maaşla ve bol dosyalı yoğun tempoda çalışmak zorunda kalabiliyorsun. Ama iyi bir fakülteden mezunsan, kendini geliştirmişsen, yabancı dilin varsa ve alanını iyi seçersen iş bulma şansın kesinlikle fena sayılmaz 🧠📚
Savcılık ise bambaşka bir yol. Orası tamamen KPSS + hakimlik savcılık sınavlarına çalışma disiplinine bağlı. Uzun süreli, ciddi ve istikrarlı bir çalışma istiyor. Yani savcı olmak istiyorsan “okulda geçer not alayım yeter” kafası yetmiyor, ekstra çok yoğun bir sınav sürecini göze alman gerekiyor. Fakat karakterin adalete duyarlıysa, duygusal dayanıklılığın varsa ve stresle baş edebiliyorsan savcılık çok anlamlı ve saygın bir meslek olabilir ⚖️
Ege Üniversitesi hedefin kötü değil, köklü ve ismi bilinen bir yer. Ama hukukta fakültenin akademik kadrosu, derslerin niteliği, çevre imkânları ve staj fırsatları çok önemli. Ege güzel bir şehir, İzmir’in yaşam tarzı da seni mutlu edebilir. Fakat puanına, sıralamana, fakültenin Türkiye’deki genel konumuna da bakmanı öneririm. Unutma şehir kadar fakültenin kalitesi de önemli 🌆📖
Burada asıl kritik soru şu: Sen hukuku neden istiyorsun? İnsan hikâyeleri, adalet duygusu, haksızlıklarla mücadele, toplum düzeni, tartışma kültürü, okumayı ve yazmayı sevme gibi özellikler sende var mı? Yoksa sadece “iş bulurum, maaşı iyi olur, havalı meslek” diye mi ilgini çekti? Eğer birinci gruba daha yakın hissediyorsan hukuk senin için doğru tercih olabilir. Çünkü bu bölümde çokça okuma, analiz etme, ezber değil mantık yürütme, yoğun sınavlar, bolca yazma ve konuşma var. Bunları sevmeden hukuk okumak gerçekten zorlar 📚🧐
İnternette “avukat aranıyor” ilanlarının çok olması seni yanıltmasın. Evet, avukat aranıyor ama çoğu düşük ücretli ve yoğun tempolu iş ilanları. Yine de kendini iyi donatırsan, staj döneminde çevre yaparsan, iletişimin güçlü olursa ayağa sağlam basarsın. Özellikle bir alanda uzmanlaşmak (iş hukuku, aile hukuku, ticaret hukuku gibi) seni öne çıkarır. Üniversite yıllarında mutlaka hukuk kulüplerine katıl, sempozyumlara git, dil öğren, mümkünse yazın hukuk bürolarında kısa stajlar yap. Bunların hepsi sana avantaj sağlar 🚀
Tıp konusuna da kısaca değineyim. Tıp bambaşka bir hayat tarzı. Uzun eğitim, nöbetler, insan hayatı sorumluluğu, daha çok bilimsel ve biyolojik alan. İçinde hâlâ küçücük de olsa “Keşke tıp mı olsaydı?” sorusu kalıyorsa, bunu kendine dürüstçe sor. Çünkü yanlış meslek seçimi insanı yıllarca yıpratabiliyor. Öyle bir noktadasın ki, bir karar tüm hayatının ritmini değiştirebilir. Bu yüzden kalbinle aklını birlikte dinle 💭💓
Şunu unutma güzelim: Hiçbir karar “ölümüne tek yol” değil. Hukuk okuyup sonra akademiye geçebilirsin, kamuya yönelebilirsin, özel sektörde şirketlere danışmanlık verebilirsin, alan değiştirip farklı işlere kayabilirsin. Kariyer bugün tek çizgi değil, artık insanlar hayatında birkaç kez yön değiştiriyor. Senin de böyle bir hakkın her zaman olacak 🌈
Son olarak, kendini dinle. Şöyle yapmanı öneririm: Birkaç gün boyunca sakin bir ortamda, eline bir defter alıp “Hukuk okursam hayatım nasıl olur? Tıp okursam nasıl olur? Başka ne beni mutlu eder?” diye yaz. Kendi cümlelerin, kendi korkuların, kendi isteklerin sana yol gösterecek. Gerekirse okulundaki rehber öğretmenle ya da bir psikolojik danışmanla da konuş, bu tarz kararlar yalnız taşınmak zorunda değil. Ama unutma son söz senin 📝✨
Sen azimli birine benziyorsun, bu kadar araştırma yapman bile bunu gösteriyor. Ne seçersen seç, planlı çalışır ve kendini geliştirirsen mutlaka bir yol bulursun. Kariyer bir maraton gibi, önemli olan doğru ayakkabıyı seçip yavaş ama kararlı koşmak. Kendine güven, denemekten korkma ve hiçbir kararı “asla değişmez kaderim” gibi görme canım 💜⚖️🌸