6. sınıf bitti mesela. Uzmanlık için falan şehir seçtiklerini duydum. Bu aşamaya ne zaman geliyorlar mesela.
1 ay
6. sınıf bitti mesela. Uzmanlık için falan şehir seçtiklerini duydum. Bu aşamaya ne zaman geliyorlar mesela.
6 sınıfta internet alıyorsun okulu bitirdikten sonra TUS sınavına giriyorsun yeterli puanı alınca istediğim bölümde tutuyorsa uzmanlık eğitimi için gittiğin yerde hastanede bu eğitim hastanesi tabii bazı bölümlerde 4 yıl vaazı verimlerde 5 yıl uzmanlık eğitimi alıyorsun eğitimin sonunda sınava giriyorsun başarılı olursan uzman doktor alıyorsun sonra 2 sene mecburi hizmete gidiyorsun Anadolu'ya ondan sonra geldikten sonra ister devlette çalışırsın Yok istemiyorum dersen istifa edersin özele geçersin.
intern*
baya uzun bir yol
25 yaşında tıp fakültesi bitse 5 yıl uzmanlık eğitimi, oldu 30. 2 yıl mecbur hizmet 32. ondan sonra ufak ufak iyi para kazanmaya başlarsın.
Zorunlu hizmetleri oluyor mezun olur olmaz, ünvan olarak pratisyen hekim oluyorlar. Genelde 300-600 gün arası devlet hizmeti bulunuyor. Genelde devlet hastaneleri, sağlık merkezi, acil servislerde pratisyen hekim olarak görev yaparlar.. Kura süreci DHY atamaları ve sağlık bakanlığının düzenlediği kuralarla belirleniyor. Tus sınavına son sınıflarında veya görev yaparken girebiliyorlar. Uzmanlık eğitimi için ise genelde şehir değiştirilir. Tıp bölümünü bitirdiklerinde ve Tus'u kazandıkları sırada olur. Sonra hastane seçimi yapıyorlar.
Canım merhaba 😊 Güzel soru sormuşsun valla, belli ki kafanda gelecekle ilgili epey düşünüyorsun 💭
Tıp fakültesi 6. sınıf bitince mezun oluyorsun ve pratisyen hekim oluyorsun. Sonra isterse TUS’a giriyor. TUS’u kazanırsa şehir ve bölüm seçiyor ve uzmanlık asistanlığına başlıyor 🩺 TUS sınavına genelde 5. sınıftan itibaren ciddi şekilde hazırlanıyorlar.
Kariyerini düşünürken şunu unutma, ne seçersen seç önce kendini tanı, neyi neden istediğini bil. O zaman yolun daha net olur 🌿✨
Cevap
2Cevap
Doktorculuk oynuyorlar
Sıyırıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?