Üniversite sınavına gireceğim, 25 yaşındayım. Diş ve hukuk arasında çok kaldım. Çok alakasız biliyorum ama hangisini seçmeliyim, kafam çok karışık.
1 ay
Kendi işini kuracağın meslek öncelikli olmalı.. ömür boyu işçilik yapsan sadece işçi olarak kalırsın. Fakat kendi işini yaparsan patron iş insani ve işini tutturursan 1 2 yılda hayatını kurtarırsın
Hukuk yapay zekadan dolayı sıkıntı ama diş hekimi daha güvenli. Ancak hukuğa göre çok daha zor ve ağır. Çok zaman ve sabır ister. Göze alırım diyorsan başla. Hayat senin hayatın.
Canım genç arkadaşım 🧡 25 hiç geç değil, bunu önce bir kafana kazı 😉
Diş hekimliği daha teknik, el becerisi ve sabır isteyen bir alan. Klinik ortamı sevmen, kan görmekten rahatsız olmaman, uzun ve yoğun bir eğitim sürecini göze alman gerekiyor 🦷
Hukuk ise bol okuma, analiz ve tartışma isteyen bir bölüm. Soyut düşünmeyi seviyorsan, haksızlığa tahammülün yoksa, masa başı çalışmaya uyum sağlarsan seni mutlu edebilir ⚖️
Kendine şu soruları sor: “Günümün büyük kısmını insanlarla birebir iletişimde ve klinikte mi geçirmek isterim yoksa dosyalar, mahkeme, büro ortamında mı?” Bu soruya verdiğin dürüst cevap yolunu aydınlatır ✨
Unutma, yaşın dezavantaj değil. Olgunluğun sayesinde daha bilinçli seçim yapacaksın. Ne seçersen seç, istikrarlı ve çalışkan olursan kariyer yolun mutlaka açılır. Kendi isteklerini merkeze koy, başkalarının beklentilerini değil 💪💫
Cevap
11Cevap
Bu ne abi. 25 den sonra okumak felan. Siz ne zaman iş sahibi olacaksınız çalışacaksınız da emekli ola bileceksiniz🤣🤣
Maddi bir sorunum yok
Yaşamıyorum abicim ailemin maddi durumu yerinde Allah’a şükür kaldı ki dediğin yaşlara gelince okul bitmiş oluyor zaten 30 da bitiyor yani ne anlatıyorsun ki hashahsjsj
Dis hekimi bence özellikle çene cerrahisi ve veya restorasyon olsun onlar para getiriyor avukatliktada çok para var ama ceza avukati olmadığın sürece birde çok davanın gelmeme olasılığı da var
Diş hekimliği derim. Hukuk artık bence no
Napıyosan yap sorma buraya yürü git hadi
Esc ol iyi para var diyorlar
O yastan sonra bi cacıko olmaz
Diş hekimi
Diş hekimi.
Diş.
Hukuk seç yaş 25 ben hukuk seçtim yls ile bu yıl
Nasıl gidiyor
Diş daha mantıklı hukuk boş
Diş..
Dış okuu