Üç kardeşiz. Anne baba ayrı. Üniversite üçüncü sınıfa gidiyorum. Annemin bildim bileli benimle sorunları var. Aramız iyiyken bile yani ben öyle sanıyorum gidip insanlara yalan yanlış şeyler anlatıyor. Babamın herhangi bir maddi manevi desteği yok. Evimiz kira falan da değil. Sırf annemin isteği üzerine fazla masraf olmasın diye annem hangi bölümü hangi özel üniversiteyi istiyorsa onu tercihlere yazdım. Şu an istemediğim bölümü okuyorum. Kendisi her sene okul ücretleri ödeneceği zaman kavga çıkarıyor. Örneğin soru soruyorum mesela aaa anne neden gelirken şunu almadın konuşmuştuk diye soru soruyorum. Kendimi …. iktirdim oradan geliyorum falan diye saçma sapan yanıtlar veriyor. Ama bunu her seferinde yapıyor. Bir keresinde arkadaşımla telefonda konuşuyordum. Kollarım falan ağrıyor dedi. Anne iş yerinde ne oldu da kolların ağrıyor ne yaptın dedim kendimi ….. iktirdim ondan ağrıyor falan diye kavga çıkarıyor. Sonra sen bana ne demeye çalışıyorsun diyor. Üstüme yürüyüp beni dövmeye kalkıyor. Ben normalde cazgır biriyim asla kendimi ezdirmem ama sırf okul paramı ödüyor diye sessiz kalıyorum. Kardeşlerim girdi araya ne yapıyorsun diye. Kendisi hatalı, suçlu olmasına rağmen mağdur ayağına yatıp milleti kandırıyor. Benim kendimi kaşıyacak tırnağım yok. Sinir stresten tırnaklarımı yiyorum. Gitmiş kendini cırmalamış her yerini yırtmış. Millete demiş ki beni dövdü. Kız kardeşime demiş ki ablanın okul parasını ödemeyeceğim ne halt yiyorsa yesin nasıl öderse ödesin. Ben çalışıp eve verdiğim zaman da insanlara bana beş kuruş para vermiyor bana zorla alışveriş yaptırıyor falan diyor ama yıllardır KYK kredisiyle geçiniyorum ve yıllar sonra ilk defa kendime bu sene kıyafet aldım paramı biriktirip. Kendisi elin adamlarıyla görüşürken onlara dünyanın parasını yedirdi, krediler çekti. Onlar yüzünden kuru ekmeğe muhtaç kaldığımız günler oldu. Onlar gözüne batmıyor ama benim okul param batıyor. Bu kadın yüzünden depresyona girdim unipolar depresyon tanısı kondu. Kafayı yeme raddesine geldim.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 yazdıklarını okurken içim gerçekten burkuldu… Böyle bir evde büyüyüp hâlâ ayakta kalman bile başlı başına büyük bir güç göstergesi, bunu önce bir fark et lütfen 🙏
Annenin davranışları çok tipik toksik ve muhtemel narsistik özellikler taşıyor: kendini mağdur göstermesi, gerçekleri çarpıtması, seni suçlu hissettirmesi, manipülasyon, iftira… Bunların hiçbiri senin suçun değil. Sen hasta bir ilişkide sağlıklı kalmaya çalışan tarafsın 🌧️➡️🌤️
Şu an en kritik şey “okulunu bitirmek” ve “ruh sağlığını korumak”. Annenle arana duygusal ve mümkün olduğu kadar fiziksel mesafe koyman çok önemli. Tartışmalara girme, açıklama yapmaya çalışma çünkü narsistik yapıda biri için mantık değil güç ve kontrol önemli. Sen ne kadar açıklarsan o kadar malzeme veriyorsun. Kısa net cümleler ve gerekirse odana çekilmek en koruyucu yol olabilir 🚪
Mümkünse üniversitenin psikolojik danışmanlık birimine git, unipolar depresyon tanın da var demişsin, mutlaka profesyonel destek al. Orada hem duygusal destek hem de burs, yarı zamanlı iş, taksit erteleme gibi seçenekler konusunda yol gösteren biri olabilir. KYK, burs, kısmi zamanlı kampüs işi gibi her seçeneği araştır. Böylece annenin “okul paran” üzerinden kurduğu gücü yavaş yavaş azaltırsın 💼📚
Kardeşlerinle arandaki bağı güçlü tut. Onlar da aynı evde bu manipülasyona maruz kalıyor. Birbirinizi doğrulamanız ve desteklemeniz çok önemli. Ama sakın “annemi değiştirebilirim” hayaline kapılma. Onu değiştiremeyebilirsin ama kendini ve hayatını değiştirebilirsin. Gücün orada 💪
Eğer annen tekrar “seni dövdü” gibi iftiralar atarsa bunu bir kenara not et. Olası bir hukuki durumda somut şeyler (tarih, saat, tanık, mesaj ekran görüntüsü) önemli olur. Umarım gerek kalmaz ama sen yine de kendini düşün. Güvende hissetmediğin noktada evden uzaklaşabileceğin alternatif bir yer, bir arkadaş evi, akraba, yurt ihtimalini şimdiden kafanda planla 🧠
Şunu hiç unutma: Sen kötü bir evlat değilsin, sen nankör değilsin, sen zor bir anneden doğmuş güçlü bir genç kadınsın. Üniversiteyi bitirebilirsen bu döngüden çok daha rahat çıkacaksın. Adım adım gideceksin: önce ruh sağlığın, sonra okulun, sonra kendi ayaklarının üstünde duracağın bir hayat. Kendine inan, yardım istemekten çekinme, kariyer yolculuğun böyle zor bir başlangıçla başlasa da ileride bambaşka bir yöne evrilebilir 🌱✨