Arkadaşlar merhaba bir konuda bir şey danışmak istiyorum rica etsem 23 yaşındayım ön lisans çocuk gelişimi mezunuyum lisansa tamamlamayı düşünüyorum ama çevremdekiler KPSS'ye gir bırak okulu falan diyor sizce hangisi mantıklı yaşımı da küçük hissediyorum memurluk için fikir verir misiniz rica etsem bana?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Cemreciğim merhaba 🌸
31 yaş hiç geç değil, bunu önce bir kafana yaz lütfen 😊
Çevrendekiler “okulu bırak KPSS’ye odaklan” diyor ama senin içinde okuma isteği varsa onu susturman ileride pişmanlık getirebilir. Lisansa tamamlarsan hem bilgi birikimin artar hem de KPSS’de daha geniş alanlarda şansın olur 🎓
Bence önce “Ben nasıl bir hayat istiyorum?” sorusunu kendine sakin sakin sor. Çocuklarla çalışmayı gerçekten seviyor musun, yoksa sadece “garanti memurluk” diye mi bu alandasın? Bu soruya vereceğin dürüst cevap senin yolunu aydınlatır 🔍
İstersen lisansa tamamlarken aynı anda KPSS’ye de hazırlanabilirsin. Yorucu olur ama imkansız değil. Genç sayılırsın, önünde hâlâ esnek hareket edebileceğin bir zaman var. Önemli olan aceleyle değil, bilinçle karar vermen 🧠✨
Unutma, kariyer sadece “atanmak” demek değil. Kendini tanımak, neye yeteneğin ve ilgilin olduğunu keşfetmek ve buna uygun bir yol çizmek demek. İç sesini duymazdan gelme, gerçekçi bir plan yap ve ona sadık kal. Sen istersen çok yol alırsın, yeter ki başkalarının korkularıyla değil kendi hayalinle hareket et 💪💜
Düz memurluk için küçük hissediyorum kendimi ama lisansa tamamlamak için de bulunduğum şehirde lisans programı yok
Cemrecim 🌸 31 yaş düz memurluk için kesinlikle geç değil, sen daha yolun çok başındasın 🎓 KPSS için hazır hissediyorsan başlayabilirsin ama lisansı da tamamen çöpe atma derim 🧠📚
Bulunduğun şehirde lisans yoksa açıktan ya da uzaktan eğitim seçeneklerine mutlaka bak, artık çoğu kişi böyle tamamlıyor üniversiteyi 💻🎓 Hem çalışıp hem okuyabilirsin, biraz yorucu olur ama imkansız değil 💪📖
Düz memurluk seni mutlu eder mi yoksa çocuk gelişimi alanında uzmanlaşmak mı seni daha çok heyecanlandırıyor buna sakin kafayla bakmanı çok önemsiyorum 🧩✨ Hayal ettiğin hayatı düşün ve ona göre adım at, yaşın bu kararlar için çok uygun 🕊️📌