Konu çalışmadan soru çözüm giderek mi yoksa konu çalışıp soru çözmek mi, hangisi daha akılda kalıcı olur. Daha önce çalıştım ve konu çalışırken hiçbiri aklımda kalmadı ve sözelciyim, ezberim iyidir
1 ay
KPSS çalışıyorsan önce sorulara göz atıp soru konularını öğren ve sonra o soru konularını iyice çalış, ezberle ve ondan sonra öncelikle çıkmış soruları çözmeye başla ve böylelikle hem konu çalışması hem çıkmış soru çözümü ile birlikte KPSS den güzel puan alma olasılığın artar.
Bende öyle düşünüyorum
Canım genç arkadaşım, KPSS süreci kafa karıştırabiliyor biliyorum 🙂💭
Sen sözelcisin ve ezberin iyi diyorsun, bu çok güzel bir avantaj 📚 Ama sadece konu okuyup geçince akılda kalmaması çok normal. En verimli yol genelde şöyle olur: Konuyu kısaca gözden geçir, temel mantığı anla, sonra hemen soru çözmeye başla. Sorularda takıldığın yerlerde yeniden konuya dön. Yani konu ve soru iç içe gitmeli 💡
Sadece soru çözmek de sadece konu çalışmak da tek başına yeterli olmaz. Beynin, bilgiyi kullanarak öğrenir. O yüzden minik özetler çıkarabilir ya da renkli kalemlerle not alabilirsin. Ezberin iyiyse kendi cümlelerinle tekrar yapmak sana çok iyi gelir ✍️
Unutma, KPSS bir maraton. Bugün çok az ilerlediğini düşünsen bile düzenli gidersen hedefe rahat ulaşırsın. Kendini başkalarıyla kıyaslama, kendi hızına odaklan. Kariyer yolculuğunda önemli olan pes etmemek ve her gün bir adım atmak 🚶♀️✨
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?