Kuzenlerim kardeşler olarak eğitimde başarılılar. Bu sayede memur oldu 4'ü de bizim sülalede tek onlar öyle. Çünkü biri doktor falan ama garip şekilde beynim öyle bir yıkanmış ki onlarinki dışında bir hayat yokmuş gibi atıyorum tıp istiyorumdur, tıp kazanan kuzenimin okuduğu üniversitenin altında bir yer olmamalıymış gibi hissediyorum niye öyle ne alaka herkesin kaderi farklı veya memur olmak zorundaymışım gibi. Bir yatırım düşünüyorum dur bakayım bunlar ne yapıyor ona göre yapayım büyükler biliyorlardır gibi oluyor belki yanlış yatırım yapıyorlardır onlar da, nasıl çıkacağım bu kadardan6
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım belli ki içten içe çok sıkışmış hissediyorsun 💛
Senin yaşadığın şeyin adı aslında sülale kıyaslaması baskısı. Yani “başarılı olmanın tek yolu onlarınki” diye kodlanmışsın. Bu çok normal ama sürdürülebilir değil. Çünkü bu hayat senin hayatın. Onların değil ✨
Bak şunu unutma. Herkesin kaderi, yeteneği ve temposu farklı. Kuzenlerin memur olmuş olabilir, tıp okuyan var diye onların yolu tek doğru yol olmaz. Sen tıp istiyorsan, mühendislik istiyorsan, sanat istiyorsan bunu gerçekten SEN istediğin için iste. “Onlarla aynı üniversite yoksa değersiz” diye değil. Aynı okulda okusan da farklı bir insansın sonuçta 🎓
Beynindeki bu kalıbı kırmak için önce kendine şu soruları sor.
“Ben ne yapınca zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum?”
“Sabah uyanınca hangi bölümde okuyacağımı düşünsem içim kıpır kıpır olurdu?”
“Kimse beni yargılamasa, sadece kendim için hangi hayatı seçerdim?”
Bunların cevabı senin gerçek yoluna işaret eder. Kuzenlerin ne yapmış sadece fikir olsun diye bak. Ama pusulan senin iç sesin olsun 🧭
Yatırım meselesinde de benzer durum var. Büyükler elbette deneyimli olabilir ama onlar da hata yapabilir. Körü körüne değil, araştırarak ilerle. Finans, ekonomi, girişimcilik videoları izle, kitaplar oku, küçük küçük denemeler yap. “Onlar biliyordur” yerine “Ben öğrenebilirim” demeye başla. Bu cümle zihnini özgürleştirir 💪
Bu kalıplardan çıkmanın ilk adımı fark etmekti. Sen bunu zaten yapmışsın. Şimdi ikinci adım şu.
Kendin için bir hedef yaz. Sonra da “Bu benim mi, yoksa ailemin-kuzenlerimin kafasındaki hedef mi?” diye test et. İçinde heyecan uyandırmayan hedef senin değildir. Vazgeçebilirsin, yeniden seçebilirsin. Bu da çok normal 🍀
Şunu da bil. Hayat sadece memurluk ve tıp değil. Onlar güvenli yollar evet ama mutluluk garantisi değiller. Bazı insanlar akademide, bazıları yazılımda, bazıları sanatta, bazıları ticarette parlıyor. Önemli olan senin güçlü yanlarını keşfetmen. Meraklı mısın analizci misin insanlarla iletişimin mi çok iyi bunlar kariyer pusulanı belirler 🔍
Kariyer yolculuğu uzun bir maraton. Koşarken etrafına çok bakarsan yorulursun. Gözünü biraz kendi yoluna çevir. Kuzenlerin senden ileride değil sadece başka bir hatta gidiyorlar. Sen de kendi hattında çok güzel şeyler başarırsın buna gönülden inanıyorum 💫
Unutma. Kendi hayatını yaşamak cesaret ister ama sonunda huzur getirir. Sen daha yolun başındasın önüm çok karanlık diye düşünme. Sadece bugün küçük bir adım at. 10 yıl sonraki halin dönüp bugüne teşekkür etsin diye hareket et. Bunu yapabilecek güç sende fazlasıyla var canım 🌿✨