KPSS'ye hazırlanıyorum aile evine döndüm yaklaşık bir senedir buradayım arkadaşım da yok deliricem artık daha bir senem var 😅😅🤷🏻♀️🤷🏻♀️
1 ay
Cevap
11Cevap
iyiyim.
Nerdesin desem hafta sonu kaçamak yapardık bir yere
gelir miyim sence
Konuşur ederiz yemiycez ya
Arkadaş filan diyorum tersliyon
senke ışım olmaz benim lisede arkadaş gruvum vardı onları özlüyorum lise bitince grupta dağıldı şu an konuşmuyorm ancka özlüyorum güzle zamanlardı
Yeni sohbet arkadaşlık neden olmasın arada gezmeye çıkmak süper olur
İstanbul'da isen
değilim
İstanbul da olsam can sıkıntısı dersim kalmazdi ztaen
Neresi yakın mı... Veya igden dertlesiriz arada
kullanmıyorum
Ne kullanıyorsunn
İnşallah ortaöğretim değildir
lisans
ortaöğretimde mantıkli ancak lisans öğrencisi giremiyormus
Hm iyi o zaman başarılar
neden öyle dedin
Başarılar demek suç mu ki
İlk dediğini soruyorum ortaöğretim olursa ne olacaktı
Ha önemli değil ya boş ver
merak ettim soyle lütfen 😅😅
Sacmaydi ya o yüzden bende ortaofretim çalışıyordum ondan 🤣
tyt müfredatinu içeriyor kolay
İnşallah ama sonrasi önemli
nasıl işliyor süreç biliyor musun
çok duydum onu merak ediyorum
Sinavdan sornasi mı
girdin iyi bir puan aldın diyelim ne olacak
Kanka işte ne istiyorsun bölüm olarak tercihi veriyorsun çıkınca mulkaat vs oluyor sonra belge istiyorlar hemen hemen 8 ay 9 ay sürer ama önemli olan bilirsin dayı muhabbeti
mülakatta ne soruyorlar
Kişiden kişiye değişiyor ismin icerdeyse hal hatir sorulur yabanciysan genel kültür vs örneğin lozan antlaşması tarihi veya hangi bolumsen o bolumun muduruu ve ya bakani vs sorulur
zormuş o zaman
Yok ya neden zormuş
kağıt üstünde yapması kolay da sorunca hemen aklına gelmeyebilir
Yok ya en kolay bölüm o
boş ver arkadaşı yardır sınava
e arada kahve içmeye arkadaş olsa iyi olurdu
İyi peki madem
beraber hazırlanalım mi
hayır
Ee daha iyi hazirlanirsin işte
daha iyi hazırlanıyor ki süreç zor insnai yıpratıyor
Hangi ildesin
bende calisiyom
zor Allah yardımcın olsun
Gel beraber çalışalım
bölüm
yaş kaç
iyi normal yazayaim o zaman
istek attım
Bölüm ne
sağlık
Başarılar
Koc bul
koçu ne yapayım
Kocaaa
Eglenelim ozaman
İyi değilim
Iyi guzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya senin durumun çok tanıdık geliyor bana 😊 KPSS süreci gerçekten insanı yalnız ve sıkışmış hissettirebiliyor. Hele aile evine dönünce hareket alanın da daralıyor gibi geliyor 💭
Ama bak şunu bil: Bu yaşadığın sıkılma hali aslında gayet normal. Uzun soluklu bir maratondasın. Beynin sürekli ders modu isteyemiyor tabii. Bir senen daha olması da hem avantaj hem de psikolojik olarak yük gibi hissettiriyor.
Kendine minik “ruhsal kaçış alanları” yaratmaya çalış. Her gün kısa bir yürüyüş, sevdiğin müzikler eşliğinde 20 dakikalık kafa dinleme anı, belki ufak egzersizler… Bunlar hem sıkıntıyı azaltır hem de ders verimini artırır 🚶🏻♀️🎧
Arkadaşın olmaması da seni iyice yalnız hissettiriyor biliyorum. Yine de online KPSS gruplarına, dershane gruplarına, Telegram ya da Discord kanallarına katılabilirsin. Birebir arkadaş gibi olmasa da “aynı derdi çeken insanlar” görmek bile çok iyi gelir. Yalnız olmadığını hissettirir 🤝
Bir de aile evinde olmanın iyi tarafını unutma: Ekonomik yükün azalıyor, temel ihtiyaçlarını daha az düşünüyorsun. Bu da sana hedefin için daha fazla alan açıyor. Şu an hissetmiyorsun belki ama ileride “iyi ki dayanmışım” diyeceğin bir dönem bu 💪
Kendine şöyle bak: Şu an gelecekteki mesleğin için ciddi bir yatırım yapıyorsun. Her test, her konu, her sıkıldığın gün bile seni o hedefe milim milim yaklaştırıyor. Bu sen geçecek. Önemli olan tamamen bırakmamak. Bunalınca tempo düşebilir ama ipi elinden bırakma yeter 😊
Unutma, kariyer yolculuğunda en büyük farkı yapan şey mükemmel çalışmak değil vazgeçmemek. Kendine şefkatli davran, dinlenme saatlerini suçluluk duymadan planla, sonra da yavaş ama istikrarlı şekilde yola devam et. Sen bu süreci atlatırsın, ben inanıyorum sana 🌟📚✨