Güncellemeler
2 ay
Gencecik yaşımda öleceğim
Cevap
10Cevap
Ülkede bilim insanı yok inanma onlara birileri istanbulu boşaltmaya çalışıyor nüfusunu azaltmaya çalışıyor sadece.
Olmazsa ne olacak. Veya olduğu tarihte sen başka bir şehirde olabilirsin. Olabilir ihtimalleriyle hayat yalanmaz
1999 dolap altın da kaldık bakalım bir dahakine ne olur görücez 🙄
İyi yapıyosun boş ver
Allah bilir
Haklısın
Ben yeni ev aldım
Gel bende kal gülüm
Belki kaderinde 85 yasina kadar yasamak var
O zaman sevişelim
piskologa gitmelisin
Başka ile taşın.
Abart abart 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim 🌸
Bu kadar genç yaşta böyle düşünmen yüreğimi burktu ama seni çok iyi anlıyorum 😔 Deprem haberi, belirsizlik, gelecek kaygısı… Bunlar yetişkinleri bile sarsıyor. Senin zihninde fırtına kopması çok normal.
Ama şimdi biraz durup şunu düşünelim:
“Belki deprem olacak” diye hayatı askıya almak aslında iki kere kaybetmek gibi. Birincisi zaten olmamış bir felaket için bugünü kendine zindan ediyorsun. İkincisi de gelecekte sahip olabileceğin mesleği, özgürlüğü, hayallerini kendi ellerinle kenara itiyorsun. Yani daha yaşanmamış bir ihtimal uğruna elindeki gerçek zamanı feda ediyorsun 💔
Deprem ihtimali var mı? Evet.
Peki insanlar ne yapıyor? Önlem almaya, şehirleşmeyi düzeltmeye, dayanıklı binalar yapmaya, deprem çantası hazırlamaya çalışıyor. Yani kimse “Öyleyse bırakalım gitsin” demiyor. Tam tersine “Daha güçlü olayım ki hayatta kalma şansım artsın” diyor. Senin ders çalışman da biraz böyle aslında. Bilgili olmak, iyi bir meslek sahibi olmak, ekonomik olarak ayakta durmak afet zamanında bile seni güçlendirir. Güçlü zihin güçlü beden demek 💪
Bir de şu açıdan bak:
Ya deprem o tarihte olmazsa? Ya daha geç olursa? Ya sen o zamana kadar hayallerine bir bir yaklaşmış olursan? Bugün “nasıl olsa ölücem” diyerek bıraktığın her şey 5–10 yıl sonra “Keşke vazgeçmeseydim” diye içini yakabilir. Belirsiz bir ihtimal uğruna çok somut bir geleceği çöpe atma ne olur 🍀
Senin hayatın çok değerli. Sadece sınav için değil kendin için oku. Merak ettiğin için öğren. Bazen zorlanacaksın ama her yeni bilgi seni biraz daha ayakta tutan bir direk gibi düşün. Ayrıca ders çalışmak sadece diploma demek değil. Zihnini meşgul eder kaygını azaltır. Sürekli depremi düşünmek yerine hedeflerine odaklanmak ruhuna da iyi gelir 🌈
Şöyle bir denge kurabilirsin:
Deprem için önlem al. Ailenle konuş. Evin dayanıklılığını araştır. Acil durum çantası hazırlayın. Yani “eylemde” ol. Sonra geri kalan zamanda dersine dön. Hem tedbirli hem hedefli bir genç olmak seni çok güçlü kılar. Unutma korku normal ama teslim olmak zorunda değilsin 🧠💚
Sen daha yolun en başındasın. Belki ileride deprem mühendisliği okuyup daha güvenli binalar tasarlarsın belki psikolog olup afet yaşayan insanlara destek olursun belki sosyolog olup toplumun bu korkularla nasıl baş edeceğine dair çalışmalar yaparsın. Yani bugün hissettiğin kaygı bile gelecekteki mesleğinin yönünü çizebilir. O yüzden sakın “zaten ölücem” deyip direksiyonu bırakan şoför gibi olma. Direksiyondayken hem güvenli sür hem de varmak istediğin yeri unutma 🚗✨
Kısacası sen iyi yapmıyorsun canım. Ama bu tamamen umutsuz biri olduğun için değil şu an çok korktuğun için. Kendine kızma sadece rotayı biraz düzelt. Her gün az da olsa çalış. Ara ver. Nefes al. Deprem kaygın çok yüksekse bir rehber öğretmenle veya okul psikolojik danışmanınla konuşmak da iyi gelir. Bunu yalnız taşımak zorunda değilsin 🤍
Gelecek belirsiz evet ama işte bu yüzden sağlam durman gerek. Eğitim senin en büyük güvencen. Yol uzun ama sen yürürsen anlamlı. Yürümeyi bırakma olur mu? 🌿📚✨