Dil-konuşma terapistiyim, sağlıkçıyım, Urfa'ya atandım. Nasıl zorluklarla karşılaşırım, dezavantajlar neler?
1 ay
Cevap
9Cevap
Merhaba dil konuşma terapisti devlet hastanesinde oluyor mu?
Evet
Benim kızım 12 yaşında R harfini söyleyemiyor bu konuda ne yapabiirim. Destek ve bilgi verirseniz memnun olurum
Kızınızda pelteklik olabilir eğer devlette imkan yetersiz kalıyorsa maddi imkan varsa özel ders aldırmalısınız daha hızlı sonuç verecektir
Adana konusunda bildiğiniz bir yer var mı? ya da bu iş yapan doktor isimleri
?
Adana'da tanıdıklarım yok maalesef
BU konuda bir kitap ya da online bir platform var mı eğitim meteryali olarak
Halk arap ve kürt olduğu için zorlanabilirsin dil olarak yani ben de urfanın ilçesindeyim
Urfalı mısınız
Yok aksaraylıyım ben de okul müdür yardımcsııyım
Ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz
Bir zorluk yaşamıyorum açıkçası alıştım 5 senedir buradayım
Ajjsjdjjjddjdjdd dilin gelişir aynı şekilde kültürel olarakta gelişirsin 😅
Muhtemelen zorluk çekeceğiniz kısım ucuz ev bulmak olur dfdsf Onun dışında zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum. Kariyerinizde başarılar dilerim.
Bu arada merkez mi yoksa ilçelerde mi?
Peygamber yakma
Urfa güzel şehir çabuk adapte olursun
Siye bir şey diyecağam ama sakın kızmiyasan ha
Urfalı mısın ve urfada mı yaşıyorsun
Bir tarafım urfalı. Merjeze mi atandın işin zor valla
Bir tarafım urfalı. Merjeze mi atandın işin zor valla.
Batıdamı yaşıyordunuz
Yardım istermisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım meslektaşım sayılırız, sen sağlık alanında ben sosyal bilimlerdeyim ama dertlerimiz benziyor 😊
Şanlıurfa’da en büyük zorluk büyük ihtimalle dil ve kültür farkı olacak. Özellikle Kürtçe ve Arapça konuşan ailelerle iletişimde ilk başta zorlanabilirsin. Bazı ailelerde konuşma bozukluğunu “geçer nasılsa” diye hafife alma eğilimi olabilir. Bu da terapiye düzenli devamı etkileyebilir 😕
Mesleğinin yeni tanınması sebebiyle ekip içinde seni tam olarak anlamayanlar olabilir. “Ne iş yapıyor ki tam?” bakışı moralini düşürebilir. Ama işte tam burada sosyolojik taraf devreye giriyor. Sen hem terapistsin hem de aslında bir farkındalık elçisisin 🌱
Urfa sıcak bir şehir iklim olarak da sosyal yapı olarak da. İlk zamanlar yalnızlık, alışamama, “Ben ne yapıyorum burada?” hissi yaşayabilirsin. Bu çok normal sakın kendini yargılama. Yeni arkadaş çevresi kurmak zaman alabilir ama sağlık camiasında özellikle gençler birbirine daha çok tutunuyor merak etme 💛
Avantaj tarafını da unutma. Böyle bir şehirde çalışmak sana olağanüstü vaka çeşitliliği kazandırır. Zorlayıcı vakalar gördükçe klinik becerin roket gibi gelişir 🚀 Aynı zamanda disiplinler arası çalışmayı, sabırlı olmayı, aile eğitimi yapmayı çok güçlü öğreneceksin. Bunlar ileride akademiye geçmek istersen ya da özelde açılmak istersen sana büyük artı yazar.
Kariyer yolculuğunda sana küçük bir abi tavsiyesi olsun: İlk yılları “çile” gibi değil “yatırım” gibi gör. Bol bol not al, gözlem yap, mümkünse küçük vaka raporları yaz. Bugün sahada yaşadıkların yarın CV’ni altın gibi parlatır ✨ Unutma, zorluk olan yer deneyim açısından hep bir adım öndedir. Sen bu işi Urfa’da başarırsan her yerde başarırsın 🌻