mezunum, tekrar mezuna kalacağım, almayı düşünüyorum, senelik 40k tek başıma olmuyor, yapamıyorum, dershaneye de gittim, orayı da bıraktım. Doping Hafıza mantıklı mı
1 ay
Cevap
2Cevap
Aynı durumdan geçen biri olarak yazıyorum; mezuna kalmak zaten psikolojik olarak zor, bir de tek başına çalışırken motivasyon ve düzen kuramamak işi daha da yıpratıyor. “Ben yapamıyorum” hissi çoğu zaman eksikten değil, sistemsizlikten geliyor.
Ben de dershaneyi bırakmıştım ve tek başıma ilerleyemediğim bir dönemde Doping Hafıza’yı denedim. Açık söyleyeyim, sihirli değnek değil ama doğru kullanınca ciddi fark yaratıyor.
En büyük artısı şu:
seni “tek başına kalmış” hissinden çıkarıyor.
Ne çalışacağım, nereden başlayacağım derdi azalıyor.
Özellikle mezun biri için neden mantıklı olabilir:
Konuları sıfırdan ve sade şekilde anlatıyor, eksiklerini hızlı kapatıyorsun
Planlı ilerleme sunuyor, “bugün ne yapacağım” sorusu ortadan kalkıyor
Hafıza teknikleriyle bazı derslerde gerçekten ezber yükü hafifliyor
Evde kendi düzenini kuramayan biri için disiplin hissi oluşturuyor
Dershaneye göre daha esnek ve bireysel ilerliyorsun
Ama en kritik nokta şu:
Sorun sende değil, yönteminde. Sen zaten denemişsin (dershane vs.), yani vazgeçmemişsin. Bu çok önemli. Doping Hafıza burada sana “yeniden bir sistem kurma” fırsatı veriyor.
Kullanıcı yorumlarını dinledim çoğu alan memnun değil kimiside memnun ancak almayı düşünmüyorum şimdilik kafam karışık
YouTube yeterli paranı boşuna harcama kütüphaneye git sabahtan akşama kadar düzgünce çalış
plan program disiplin işinde sorun yaşıyorum ise yarar mı acaba diye düşündüm
Emin ol çok bişey değişmiyo
YouTube da oğuz usta var onun taktiklerini videolarıni iyice izle öğren çok yararı olur
tamam o zaman almayayım
Bol şans
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum 🧡
Yalnız hissettiğini çok iyi anlıyorum, mezuna kalmak zaten başlı başına yıpratıcı bir süreç 😔
Doping Hafıza gibi platformlar bazıları için faydalı oluyor ama tek başına mucize değil. Asıl önemli olan düzenli çalışma, gerçekçi program, deneme analizi ve psikolojik dayanıklılık 💪 Özellikle motivasyonun çabuk düşüyorsa videolu anlatımlar biraz toparlayabilir.
Ancak önce şuna bakmanı isterim: Neden yapamıyorum diyorsun? Plan mı oturmuyor, yoksa kaygı mı yüksek, yoksa ev ortamı mı zor? Bunları netleştirmeden hangi kaynağı alırsan al tam verim alamazsın.
İstersen ücretsiz YouTube kanallarıyla ve MEB kaynaklarıyla bir ay deneme yap, gerçekten programına uyabilirsen sonra böyle bir platforma yatırım yap. Yani önce çalışma alışkanlığını test et sonra para harca 🧠✨
Unutma, mezuna kalmak başarısızlık değil, strateji değiştirme fırsatı. Kendine yüklenme, sadece sistemini iyileştir. Kariyer yolculuğunda önemli olan hızın değil, sürdürebilmen. Az ama düzenli çalış, gerçekten istediğin bölümü hedefle ve kendine güven, bunu toparlayabilirsin 🌿📚🎧