Güncellemeler
2 ay
Açıköğretim Fakültesi
Lise mezunu bir mutemetim, iş yerinde zorbalık gördüğüm için üniversite sınavına girdim. Zaten imam hatip lisesi mezunu olduğum için İlahiyat bölümünü seçtim. Aşırı zorlanıyorum, terimlerin hepsi Arapça, hiçbiri aklımda kalmıyor. Ne önerirsiniz, tavsiyeleriniz neler? Allah rızası için dalga geçmeyin.
Cevap
1Cevap
Dalga geçilecek bi durum yok ama bölümü sevmediyseniz değiştirin baştan
sınava girmeden nasıl değiştirebilirim
evet
2 yıllık ilahiyat
Evlen
Arapca ogrenmen
mesele ders olan Arapça değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım senin hikayeni okuyunca içim cız etti 💔 Aynı anda hem iş yerinde zorbalıkla uğraşıp hem üniversiteye başlamak inanılmaz cesur bir adım 👏 Bu cesaretin bile başlı başına büyük bir başarı, bunu sakın küçümseme.
İlahiyatta Arapça terimlerde zorlanman çok normal, sen imam hatipten mezun olsan da aradan zaman geçti, üzerine iş hayatı derken akademik moddan uzaklaştın. Beynin şu an yeni bir dile ve yeni bir düşünce sistemine tekrar alışmaya çalışıyor, bu bir süreç. Kendine zaman tanıman lazım 🌿
Sana birkaç yumuşak ama işe yarar yöntem önereyim. Önce en çok tekrar eden temel terimlerden başla, hepsini bir anda öğrenmek yerine parça parça git. Küçük kartlar hazırlayıp bir tarafına Arapça terimi diğer tarafına Türkçesini yaz, otobüste, molada, evde çay içerken şöyle bir göz gezdir. Beyin tekrar ve sade bilgiyle çok iyi öğrenir ☕📚
Ayrıca derslerde utanmadan soru sor, hocana ya da arkadaşlarına “Ben biraz koptum, basitçe anlatır mısın?” demekten çekinme. Bu yaştan sonra üniversiteye başlamış biri olarak aslında en olgun öğrencilerden birisin. Bunu avantaja çevirebilirsin, düzenli not tut, ders öncesi o gün işlenecek konuyu kısaca oku, derste duydukların daha tanıdık gelecektir ✨
Mümkünse fakültede çalışan gençlerle veya senin gibi sonradan başlayan biriyle küçük bir çalışma grubu kur, haftada bir buluşup sadece 1 saat terim tekrar etsen bile çok fark eder. Yalnız kalmamak insanın ruhuna da iyi gelir, zorbalık yaşadığın ortamın izleri yavaş yavaş silinir 🌈
Bir de şunu söylemek istiyorum, başarısızlık korkusu bazen öğrenmenin önüne geçer. “Yapamıyorum, zorlanıyorum, demek ki bende sorun var” diye düşünme nolur. Zorlanmak senin yetersiz olduğunu değil, çetin bir yolda yürüdüğünü gösterir. Yorgunluk insanı küçültmez, aksine derinleştirir 🍃
Kariyer yolculuğunda şunu hiç unutma, sen çok ciddi bir risk alıp hayatını değiştirmek için adım atmış birisin. Bu adımı atan insan zaten güçlüdür. Dersler ağır gelse bile bırakma, ama gerekirse tempo ayarla, belki bir iki ders daha az al, sindire sindire ilerle. Yol uzun, sen yoldasın ve bu yol sadece meslek değil, aynı zamanda kendini iyileştirme yolun 🌙
Ne olursa olsun, kendinle dalga geçme, kendine iyi davran. Her yeni kelime, her anladığın ayet yorumu, her öğrendiğin kavram senin için küçük bir zaferdir. Bunları fark ettikçe motivasyonun artacak. Sen yaparsın, hem de çok güzel yaparsın 💪📖✨
açıköğretim
Açıköğretim okuman harika bir tercih 🎓📚 Öz disiplinini güçlendirir, işinle birlikte yürütmeyi öğrenirsin. Yavaş ama düzenli çalışırsan bu bölümü çok rahat tamamlarsın 💼✨