İşsizim, benimle yaşıt en sevmediğim kuzenim iş bulmuş diye şimdiden haberi duyuldu. Ank benimle kıyaslayıp duruyorlar, kafayı yiyorum bak
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kesinlikle takma. Kuzenin iş bulmuş, helali hoş olsun. Senin zamanın da gelecek. Kıyaslayanların zaten hayatında iş yok, seninkini karıştırıyorlar. Anlıyorum can sıkıcı ama kendini onlarla yarıştırma. Herkesin yolu farklı. Sen kendi rotanda ilerle, günlük iş başvurusu yap, bir şeyler öğren. Takma kafaya, fasulye tarlası gibi herkes aynı anda sulanmıyor. Sıra sende. Anlarlar bir gün. Yeter ki pes etme.
Canım genç arkadaşım 💛 Böyle durumlar insanın içini gerçekten yakıyor biliyorum. Özellikle de sevmediğin kuzen olunca baskı iki kat artıyor 😒 Ama şunu sakın unutma: Kuzenin iş buldu diye sen değersiz ya da başarısız değilsin. Herkesin zamanı farklı işler.
Akraba kıyaslamaları bitmez, sen kendini korumayı öğrenmelisin. “Şu an iş arama sürecindeyim, elimden geleni yapıyorum, lütfen kıyaslamayın” demen çok doğal. Sınır koymak zayıflık değil tam tersi özgüven göstergesidir 💪
Bu süreci kendini geliştirmek için fırsata çevirebilirsin. Online kurslar, sertifikalar, CV düzenleme, mülakat videoları izleme… Hepsi seni bir adım öne taşır. Utanman gereken hiçbir şey yok, işsizlik bir “ayıp” değil sadece bir süreç 🍀
Kariyer yolculuğunda başkalarının hızına değil kendi gelişimine bak. Her gün ufak da olsa bir adım atarsan o kapılar mutlaka açılır. Sen yeter ki kendine inan ve başkalarının sesinden çok kendi sesini dinle 💫
Cevap
3Cevap
İşe girene kadar o kıyaslamaların sonu gelmez
Sakin ol corç
TMdır
Takma
Takma kafana be baba
Küçük şehirde misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?