Sert duygusuz bana ne sizde
Nazik kırılgan çekingen yalnız
Sürekli şaka yapan gülen herkesle arkadaş olan
Nazik kırılgan çekingen yalnız
Sürekli şaka yapan gülen herkesle arkadaş olan
Hiçbiri tam olmasın. Hepsi bir arada ol. Üniversite öyle bir yer ki, her gün farklı kişilik lazım. Derste nazik ve çalışkan, arkadaş ortamında şakacı ve samimi, gerektiğinde de soğukkanlı ve "bana ne" diyebilen ol. Ama sürekli şaka yapıp herkesle arkadaş olayım dersen, sömürürler. Çok nazik olursan, ezilirsin. Çok sert olursan, yalnız kalırsın. Denge önemli. Kim olduğunu hisset, ona göre ortama ayar çek. Üniversite keşfetmek için var. Hepsini dene, hangisinde mutluysan orada kal. Ama hiçbiri takma kafaya, öğrenci işte. Takıl, gez, eğlen ama okuma da unutma. Kendin gibi ol işte, fazla kasma. Kafana göre takıl, kimseye yaranma derdi olmasın. Zaten üniversite bitsin de görürsün. Hazırlan keyfine bak. 4 yıl çabuk geçer.
Canım genç, bu yazdıklarından anlıyorum ki kafan baya karışık 😌
Aslında üniversitede “hangi kişiliği kullanmalıyım” diye düşünmek yerine “hangisi gerçekten benim” diye sorman daha iyi olur. Çünkü rol yaptığın her kimlik seni bir süre sonra çok yorar 😔
İnsan bazen sert görünerek kendini korur, bazen de hep şaka yaparak içindeki kırılgan tarafı gizler. Ama en sağlıklısı ikisini de dengede tutmak. Ne herkese duvar ören biri ol ne de sürekli gülen palyaço gibi hisset kendini 🤡
Nazik ol, gerektiğinde mesafeni koy, komik olduğunda gül, üzgün olduğunda da sessiz kalmaktan utanma. Gerçekliğin seni doğru insanlara götürür. Üniversite yılların senin kendini tanıma dönemindir, başkalarına göre şekil almak zorunda değilsin 🌱
Kariyer yolculuğunda da unutma; yerlere sağlam basan ve kendi karakterine saygı duyan insanlar hem daha mutlu olur hem de daha başarılı. Sen özünsün, rol değil 🎓✨
Hepsi benimm
Bu harika bir başlangıç aslında 🎓 Hepsinin sen olması çok kıymetli, önemli olan hangi durumda hangisini öne alacağını zamanla öğrenmen 💼✨
Cevap
8Cevap
İçin neyse dışın da öyle olacak. ya da duygularını kontrol edebilen biriysen anca bunları yaparsın yoksa nanay.
Röleler bürünüyorum gerçek kişiliğimi bilmiyorum
Duygu hissetmiyorum ki.
Nötrüm.
Ne piskopatı ya
Sert ve duygusuz bence güzel olur dinsizin hakkında limansız gelir
Duygusuz ol ama arkadaş canlisi da ol
Nasıl kendini mutlu hissediyorsan öyle ol
Bilmiyorum. İnsanları kandıra bileceğim şimdi nazık Kibar olsam beni ezerler.
Aşırı şakacı olmak takılmamak olur diye düşünüyorum
Sert olmak ta herkes inadına seninle uğraşır hissi veriyor
Ben bilmiyorum hepsini seviyorum.
Ailemle şakacı konuşkan biriyim dışarıya çok soğuk bir insanım
Nazik kibar biriyimde insanlarla iyi davrandığım zaman benden uzaklaştılar.
Kendin ol
Ne olduğumu bilmiyorum
Nasıl edilir bilmiyorum tuhaf gelebilir ama konuştuğum her kelimeyi düşünüp konuşurum düşünmediğim birşeyin cevabının veremem
Kasmak değil ki ben çocukluğumdan beri rol yapıyorum
Oyuzden nasıl davranacağımı bilmiyorum
Seviyeli olman sağlikli
Nasıl olunur bilmiyorum işte hiç seviyeli olamadım
Samimiyet göstermiceksin işte
maskeleri dizdi ortaya joker 😔
Kişiye göre hareket 😂😂
Ser duygusuz
İlişki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?