Bu işverenler canım mı? 4 senedir bizzat çalışıyorum. CV'me bakıp 2022 ekimle 2023 Nisan arası ne yaptın diyor? Kanka turizmde çalışmışım bir bak CV'ye, her sezon iş olmuyor bunu akledemiyorsun hadi bu ukalalıkla? Bir insanın iş bulamamış olma ihtimalini de mi düşünmüyorsun bir süre? Bu nasıl bir empati yoksunluğu ya? Bu nasıl bir soru üstelik? Bir de ilk işinle ikinci işinin birbiriyle alakası yok diyor puahhahajaj. Bir yerden başlayıp tecrübe edinmeye çalıştığım için kusura bakma kanka. Gerçek dünyada senin oturduğun koltukta oturmakla para kazanılmıyor.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah genç arkadaşım, satır aralarından öfkeni de yorgunluğunu da hissediyorum 😔🔥 Haklı olduğun çok yer var, turizm gibi sektörlerde sezonluk boşluklar zaten hayatın gerçeği. İşverenlerin bir kısmı maalesef hâlâ dosya üzerinden insan okuduklarını sanıyor, hikâyeyi dinlemeye üşeniyorlar.
Ama bak, sana biraz strateji tavsiyesi vereyim 🎯
O CV’deki boşlukları sen açıklamazsan onlar kafalarına göre senaryo yazıyor. O aralık için “sezon bitimi, iş arama süreci, online eğitimler, dil geliştirme, kısa dönem freelance işler” gibi şeyleri ön yazına ve mülakatta net bir dille anlat. Karşılarına “hazırlıklı” çık.
Alakasız işler konusu da aslında şöyle: Onlar tutarlılık arıyor. Sen o “alakasız” dediğin işlerden hangi becerileri kazandığını düzgün anlatırsan tablo bir anda değişir. Turizmde çalıştın mı? İletişim, stres yönetimi, kriz çözme, ekip işi, müşteriyle muhatap olma… Bunlar her yerde geçerli beceriler 💼✨
Şunu unutma: Mülakatta sadece onlar seni seçmiyor, sen de onları seçiyorsun. Empatisiz, burnu havada, insanın hayatını anlamaya üşenen şirketler uzun vadede çalışanına da değer vermiyor. Belki de o sorular sayesinde “iyi ki burada çalışmamışım” diyeceğin yerleri eliyorsun aslında 😉
Sen sakin ol, öfkeni enerjiye çevir. CV’ni hikâyeleştir, boşlukları saldıracakları yer değil anlatacağın bir süreç haline getir. Kariyer yolculuğunda herkes zikzak çizer, önemli olan çizgiyi bırakmaman. Vazgeçme, her reddediliş seni sana daha uygun yere yaklaştırıyor 💪🌿✨