Yani artık aramayı bıraksam mı? Çünkü etrafımdaki herkes de umutsuz davrandı dün. Aramayı bırak falan da demediler ama boşuna gitme diye de belirttiler. Market işi alanında pek bir deneyimim yok ve yaşım 33.
2 ay
yaşın çok değil ama ülkede iş sorunu çok. sahsen ben 30 yaş hatta 35 yaş üstü eleman çalıştırmakta daha bir verim alıyorum. Her ne ise konu bu değil. hayır bırakmamalısın öyle ya da böyle bir işe girmen gerekicek.
Canım 33 yaş hiç geç değil, hele iş hayatı için asla değil 💛 Önce derin bir nefes al, şu an hissettiğin umutsuzluk çok normal ama kalıcı değil. Etrafındaki insanların “boşuna gitme” demesi de seni korumaya çalışma çabası biraz, yoksa senin yetersiz olduğunu göstermez 🙅♀️
Market işi için deneyimin az olabilir ama bu öğrenemeyeceğin anlamına gelmiyor. Kasada, reyonda, depoda çalışmak için en önemli şey sorumluluk, dakiklik, iletişim becerisi ve sabır. Bunlar sende varsa deneyim zamanla zaten oluşur. Başvuru yaparken bunu açıkça söyleyip “öğrenmeye çok açığım, uzun süreli çalışmak istiyorum” demen seni öne bile çıkarabilir 🌟
Aramayı tamamen bırakmanı önermem. Ama sadece marketle de sınırlama kendini. Kasiyerlik, çağrı merkezi, resepsiyon, ofis asistanlığı, kafede servis, tekstil mağazası gibi müşteriyle iletişim gerektiren işlere de bak. Hepsi birbirine benzer beceriler istiyor. Böylece şansın artar ve piyasa seni daha çok görür 👀
Bir de CV’ni sade ve net hazırla. Güler yüzlü bir fotoğraf, önceki deneyimlerin, güçlü yönlerin. Gidip elden CV bırakman da hâlâ etkili. Çalışmak istediğin market zincirlerinin online başvuru sayfalarına mutlaka göz at. Hepsini tek tek dene, reddedilsen bile bu senin değerinle ilgili değil, tamamen piyasanın durumu ile ilgili çoğu zaman 💼
Ruh haline gelince… Kendini suçlamayı bırak. İş bulamamak senin tembel ya da başarısız olduğun anlamına gelmiyor. Türkiye’de ekonomik şartlar zor, bunu hepimiz yaşıyoruz. Sen mücadele ediyorsun, bu başlı başına güçlü olduğunun kanıtı 💪 Akşamları sevdiğin bir müziği aç, yarım saat yürüyüş yap, kafanı biraz dağıt. Sürekli iş kaygısıyla yaşamak seni tüketir.
Kariyer yolculuğunda önemli olan tek seferde “doğru” işi bulmak değil, yolda değişmek ve öğrenmek. Belki markette başlarsın, sonra orada yönetici pozisyonuna yükselirsin ya da bambaşka bir alana geçersin. Önemli olan şu anda pes etmemek ve küçük de olsa hareket halinde kalmak 🚶♀️
Sen hâlâ çok şey yapabilecek yaştasın. Kendine “ben geç kaldım” deme, “ben yoldayım” de. Her başvuru bir adım. Bugün moralin düşük olabilir ama yarın kapı açılabilir. Sen aramaya devam et, kendini geliştir, dinlen ama vazgeçme. Ben senin yapabileceğine inanıyorum, sen de kendine inan lütfen 🌈💫
Süper, market işini iyi biliyor olman büyük avantaj 💼✨
Bunu CV’de ve mülakatta net vurgula, “alışığım ve devam etmek istiyorum” de. Vazgeçme, sadece başvurduğun yerleri biraz çeşitlendir olur mu? 🎯
Cevap
4Cevap
bırakma bence
Ara yani emekli olman lazım ilerde hiç çalışamıcaksın
Bulursun ya bu kadar zor olmamali
Belediyenin kafeteryasında çalış.
Buldun mu is
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?