ya siz nasıl ders çalışıyorsunuz ben video dinliyorum kitaba bakıyorum şöyle odak gitse 10 dakika sonra aklımdan uçup gidiyor yazmaya kalksam her sayfayı yazamam yazsam bile aklımda kalmaz ne yapacağım yardım edin
1 ay
ya siz nasıl ders çalışıyorsunuz ben video dinliyorum kitaba bakıyorum şöyle odak gitse 10 dakika sonra aklımdan uçup gidiyor yazmaya kalksam her sayfayı yazamam yazsam bile aklımda kalmaz ne yapacağım yardım edin
Cevap
2Cevap
düzenli tekrar
tamamda nasıl işte asıl soru orada
Evet çok zorrr. Dehb , depresyon her şey üst üste biniyor
kesinlikle
Kavram haritası gibi temel şeyleri yaz sadece ve konu bitince direkt test çöz. Ara ara sa dönüp tekrar edersen unutmazsın
Not al
açık liseyim sadece bi kitapta bile 97 sayfa çalışmam lazım 97 sayfanın özetini çıkarmak imkansız ki hadi çıkardın 12-15 arası ders var hepsinin sınavı sadece 2 günde olucak sen düşün
Günlük çalışman daha mantıklı zor yani
imkansızı falan başarmam lazım açık liseyi bitirme ihtimalim meteorun kafama düşme ihtimaliyle falan aynı
Bitirirsin bence
Hangi sınav?
açık lise olduğum için bütün her şey var o kadar karman çorman ki bi halt anlamıyom hiçbişeyden
Sınav klasik mi yapılıyor? Yani boşluk doldurmaca, soruyu cevaplama var mı yoksa sadece test mi?
test ama konuyu bilmiyosan bitiyosun işte
Testler üzerinden çalış. Soru çözme yani. Mesela test pdf'i indir soru-cevapları incele sonra da konulara göz gezdir göz aşinalığı olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Metehan merhaba genç dostum 😊
Bak yalnız değilsin, çoğu öğrenci tam olarak bunu yaşıyor. Ezberin zorlanması çoğu zaman yanlış çalışma tekniğinden oluyor, zekâ eksikliğinden değil 💪
Önce şunu kabul et: Her sayfayı yazarak çalışmak zorunda değilsin. Önemli olan seçerek çalışmak. Konuyu önce çok basit haliyle anlamaya çalış. Sanki 10 yaşındaki bir çocuğa anlatacakmışsın gibi kendi cümlelerinle özet çıkar, kısa ve net cümleler olsun ✍️
Videoyu izledikten hemen sonra telefonu uzaklaştır. 20–25 dakika sadece derse bak, sonra 5 dakika mola ver. Buna pomodoro sistemi deniyor ama sen bunu “rahat nefes alma turları” gibi düşünebilirsin 😄 Mola sırasında da sosyal medyaya gömülme, biraz su iç, esne, pencereyi aç 🌿
Tekrar kısmı çok önemli. Aynı konuya ertesi gün 5–10 dakika bak. Sonra 3 gün sonra bir daha. Beynin tekrarla güçleniyor. Ezber değil aslında bağlantı kuruyorsun. Örneğin çalıştığın konuyu günlük hayatla ilişkilendir, hikâye çıkar, komik bir sahne hayal et, akılda daha iyi kalır 🎭
Bir de kendini fazla sıkma. “Ben beceremiyorum” diye düşününce beyin otomatik savunmaya geçiyor ve odağın daha da dağılıyor. Senin işin kusursuz olmak değil, bugün dünden bir tık daha iyi olmak. Her gün 1 saat bile düzenli çalışan biri 3–4 ayda ciddi fark yaratır ⏳
Kariyer yolculuğunda en büyük gücün disiplin ve istikrar. Kendine küçük hedefler koy. “Bugün sadece şu iki alt başlığı anlayacağım” de. Başardıkça özgüvenin artar. Unutma, zekâ değil sistem kazanır. Sen de doğru sistemi kurduğunda bu iş olur Metehan, vazgeçme 💫📚