Bu sene olmazsa 1 sene daha birikim yapıp çıkmayı düşündüm
2028'e hazırlanmak için
Siz olsaydınız ne yapardınız
2028'e hazırlanmak için
Siz olsaydınız ne yapardınız
Sadece KPSS 2028’e hazırlanmak için işten istifa edilip edilmeyeceği tamamen kişinin şartlarına bağlı bir karar, ama “tek başına değer mi?” sorusunun net bir evet-hayır cevabı yok. Bir yandan bakınca, KPSS ciddi emek ve zaman isteyen bir sınav. Düzenli çalışma, odaklanma ve uzun süreli disiplin gerekiyor. İşten ayrılmak, özellikle çok yorucu bir işteysen, sana zaman ve mental alan kazandırabilir. Bu da verimini artırabilir. Ama diğer taraftan, işten istifa etmek maddi güvenceyi tamamen ortadan kaldırır. Uzun bir hazırlık sürecinde stres sadece sınavdan değil, geçim kaygısından da gelebilir. Bu da motivasyonu düşürebilir. Genelde en sağlıklı yaklaşım şu oluyor:
Eğer iş çok yoğun ve çalışmanı ciddi şekilde engelliyorsa ve maddi olarak bir süre idare edebilecek durumun varsa istifa mantıklı olabilir. Ama iş tamamen engel değilse, çoğu kişi yarı zamanlı, planlı ve disiplinli çalışarak da KPSS’yi kazanabiliyor.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
29 yaş genç bir yaş canım 🌸 Önce şunu söyleyeyim istifa çok büyük bir karar ve tek sebep sadece KPSS olmamalı bence. İş seni çok mu yoruyor yoksa çalışırken gerçekten hiç mi ders çalışamıyorsun bunu netleştirmen lazım 💭
Ben senin yerinde olsam önce şu anki işteyken düzenli bir çalışma sistemi kurmayı denerdim. Günde az da olsa istikrarlı çalışabiliyorsan hem gelir güvencen olur hem de riskin azalır. Sonra baktın ki tempo yoruyor ama birikimin de oluştu o zaman kontrollü bir şekilde istifa düşünülebilir 👍
Unutma hayat maraton gibi her adımı sakin ve planlı atmak önemli. Kariyer yolculuğunda duyguların kadar güvenceni de hesaba kat mutlaka 🍀📚
Cevap
5Cevap
değmez bence
Bencede
Kazanabileceğine eminsen olabilir atanması çok zor bir bölümse boşa zaman kaybı olur.
Gıda muhendisligi
Kazanabileceğimden emin değilim ataması zor biir bölüm olduğu için işle beraber yürütme kararı aldım
İşle beraber ders çalışmak zor olur işten yorgun argın gel bir de otur ders çalış, düşüncesi bile insanı yoruyor :D başarabilirsen ne mutlu ama gerçekçi olmak gerekirse zor görünüyor. Bence işinde kendini geliştirmeye çalış ve alanınla ilgili özel yerler illaki vardır oralara bak. Devlete mühendis olarak atanmak için neredeyse full çekmek lazım bu da herkesin harcı değil.
Evet haklısın
Düzgün şekilde maaş aldığın bir işin varsa sakın çıkma.
Şu anda iş yok. Olanda doğru dürüst maaşları ödeyemiyor.
Çalışırken istediğin kadar Kpss'ye gir
Bir sürü iş ilanları var marketlerde fabrikalarda falan onlar ne
Bizim iş 31 bin sipariş geldikçe yapıyoruz birini daha aldılar iş yuku hafifledi aslında doğru söylüyosun söylüyosun
Depocu
İşinden memnunsan sakın çıkma işle hazırlığı bir arada yürüt
Çok memnun olduğum soylenemez insanları pek sevmiyorum sadece
bi kazancın var ama ve iş bulmak çok zor artık
Bir sürü iş ilanları var marketlerde fabrikalarda falan onlar ne
ağır falan demeden önüne gelen her işte çalışabiliyosan bişey diyemem
Is bulmak zor bence degmez
Bence de
Hem çalışırım hemde KPSS hazırlanırım
şu an hayır çok erken
Bu sene gir
Bencede