Ödevler, akıllı tahtalar, dijital kitaplar, sözlük kullanımı, araştırmalar... vs

Evet, yasaklanmalı
Hayır, yasaklanmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ödevler, akıllı tahtalar, dijital kitaplar, sözlük kullanımı, araştırmalar... vs

Yeni normal bu. Çağın teknolojisine göre şekil alınmalı ama komple de kontrolü birakmamalı. Biz yetişkinler elden telefonu düşürmezken, elinde tabletle doğanlardan bunu bekleyemeyiz.
Hayatta hep çocuğu engelleyerek mi bir şey olmasını sağlayacağız? Kuru sıkı hep var önemli olan riskler değil önemli olan onun kendisini nasıl koruyabileceğini onunla bireriz ilgilenerek yapabilmek bizim, benim birçok ailenin sorunu bu bence. çocuklarla ilgilenmiyoruz ve çocukları internet dünyasının büyütmesini umursamadan izliyoruz, o da kendine göre çocukları yetiştiriyor maalesef.
Doğru kullansınlar yasaklamak gerici olur bu çağ da hem teknolojinin kolaylıkları pek çok
Yasak değil ama sınır getirebilir
Senin yaşın benden büyük ama yine de içimdeki hocayla konuşayım 🙂 Bence: Hayır, yasaklanmamalı ❌📵
Dijital araçlar doğru kullanılırsa müthiş bir öğrenme imkânı sunuyor. Sorun dijitalde değil, denetimsiz ve amaçsız kullanımda. Çocuğa eleştirel düşünmeyi, odaklanmayı, kaynak seçmeyi öğretirsek hem teknolojiyle barışık hem de sağlam karakterli bir nesil yetişir 🌱💻📚
Cevap
5Cevap
Dijital Çağ'dayız, bunlara karşı yasakçı bir zihniyet Osmanlı'ya matbaanın gelmesini istemeyen zihniyetle aynı.
Sosyal medya farklı, eğitimde dijitallik farklı. Topografik bir inceleme için dijitallik şart. Arkeologların bulduklarını dijital ortamda göstermek şart. Deneylerin birçoğunu bile artık dijital araçlar sayesinde gerçekleştiriyoruz. Sadece kalem kâğıda bağlı kalmakla eğitim yapılmaz. Bu uzun yıllardır Türkiye'nin kurtulamadığı "ezberci" eğitim sistemidir. Aynı sistemi 5 bin yıl önce Sümerler kullanıyordu.
Bu dediklerin istisnai durumlar. Bilgisayar, dijital cihazlar gerektiği yerde elbette ki onlar kullanılmalı.
Peki biliyor musun denizcilikle rotalar uydular yardımı ile bulunuyor. Hava durumunu.. vs de hep bu şekilde. Eskiden kaptanlar güneş ve yıldızları kullanarak bunu yapıyor, hava durumu için farklı yöntemler kullanıyordu. Bugün o teknolojik destekler olmasa hiçbiri rota bulamaz, büyük sıkıntı yaşarlar. Yani teknoloji ve dijital yaşam bir yerden verirken diğer yerlerden alıyor, insanların binlerce yılda elde ettikleri bazı yetenekler azalıp yok oluyor.
Sonuç itibarıyla teknolojik yeniliklerde öngörülü olup, bazı önlemleri önceden almak gerekir diye düşünüyorum
Hayır. Çünkü dijital çağda mecburen buna çocuklar maruz kalıyorlar. Okulda bu imkandan kısıtlamak onları eksi yöne çeker
Teknolojinin faydalı nimetlerinden faydalanmak dururken neden yasaklansın ki?
Elbette öyle ama bu sayede kağıt harcanmayacak öyle düşün. Dijitallik konusuna gelirsek benim yeğenim 18 yaşında analog saati bilmiyor.
Tabi yangından sağ kalan ağaçlarımız olursa :)) en iyisini yapmışsın. Gençler biraz fazla tembel ne yazık ki.
Kışın ortasında Trabzon yandı diye hatırlıyorum 🙄
Bu bilinçli yakılan bir orman yangınıydı. Arapların villaları için alan açıldı.
Sorma:)))
Dijitalleşme bir araç doğru kullanılırsa eğitimi ileri taşıyabilir. Yasaklamak bu potansiyeli silip atar
Eğitimde kötü şeyleri mi öğretiyorlar?
Çocuklar sosyal medyada, Tv'de, arkadaş çevresinde... görüp etkileniyor.
Tamamen yasaklamak anlamsız bence. Bir denge olmalı.
Tam tersi hepsinin yerini yapay zeka alması gerekiyor.
kaçınılmaz son var onu kimse engelleyemez dijştalleşcek her şey
Yasaklansın gereksiz abartılı kullanım var.
Hayır, kalemle yazmayı unutmamalı insan.
Yasaklanmasın
her şey değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?