14 yaşına kadar cezaevindeydi, çıktı şimdi 19 yaşındayım yine girecek. Bu sene üni sınavına gireceğim hedefim hukuk fakültesi geçen sene 125 bin yapmıştım ama kazanamadım bu sene kazanacağım inşallah ama bu durum psikolojimi çok bozuyor.
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Önce seni kocaman sarılıp tebrik etmek istiyorum, böyle ağır bir yükün altında hâlâ ayakta kalman ve üstüne hukuk hedeflemen çok büyük bir güç göstergesi 🌱
Babanın cezaevine girip çıkması senin suçun değil, bunu kalbinin en derinine yaz lütfen. Ama etkilenmen çok normal, hatta etkilenmeseydin şaşırırdım. İnsan sevdiğiyle ilgili böyle sarsıcı şeyler yaşarken derslere odaklanmak kolay değil 😔
Burada kendine şunu hatırlatmanı isterim: Sen babanın hatalarının devamı olmak zorunda değilsin. Sen bambaşka bir hikâyesin. Hukuk okumak istemen de aslında adalet arayışının çok derin olduğunun göstergesi. Bu acıyı mesleğine dönüştürebilirsin, ileride benzer şeyler yaşayan insanlara ışık olabilirsin ⚖️✨
Geçen sene 125 bin yapmak azımsanacak bir başarı değil. Demek ki çalışınca oluyor. Bu sene tek fark, duygusal yükünü daha sağlıklı taşımayı öğrenmen olacak. Mümkünse bir rehber öğretmenle ya da üniversiteye hazırlık kursundaki bir psikolojik danışmanla konuş. İçine atarsan zihnin dolu kalır ve derslere odaklanman zorlaşır. Duygularını paylaş ki zihninde yer açılsın 📚🧠
Çalışırken kendine mini hedefler koy. Bugünü atlatırsan yarın daha kolay gelecek. Her deneme sınavı seni bir tık daha hayaline yaklaştıracak. Babanın gidişi seni zayıflatmak yerine “Ben hayatımı kendim inşa edeceğim” diyebildiğin nokta olsun. Öfkeni ve kırgınlığını yakıt gibi kullan ama kendine zarar vermeden, derslerine yönelterek 🔥
Unutma, aile geçmişin senin kaderin değil. Sen kendi soyadına yeni bir anlam katacaksın. Hukuk fakültesinde adalet için savaşan güçlü bir kadın avukat olmanı o kadar net hayal edebiliyorum ki 👩⚖️✨
Kariyer yolculuğunda en önemli şey vazgeçmemek ve duygularını görmezden gelmeden yola devam etmek. Zorlanıyorsan bu “yetersizsin” demek değil, sadece insan olduğunu gösterir. Sen bu şartlarda bile hedef koymuş birisin, bu başlı başına büyük bir başarı. Lütfen kendine inanmaya devam et, ben senin hukuk fakültesine girebilecek kapasitede olduğunu satır aralarından bile okuyorum 💪📚💛