Kendinizi ne kadar geliştirdiniz ki tanımadığınız bir insanın görüşünüzü dinleyebileceğini düşünüyorsunuz
Sitedeki ünlü görüş yazarlarımızın hayatı nasıl 😆
Kendinizi ne kadar geliştirdiniz ki tanımadığınız bir insanın görüşünüzü dinleyebileceğini düşünüyorsunuz
Sitedeki ünlü görüş yazarlarımızın hayatı nasıl 😆
Bunu genel olarak kesin bir şekilde ölçmek mümkün değil. Bir sitede ya da platformda insanların eğitim seviyesi çok farklı olabilir; ilkokul mezunundan üniversite mezununa, hatta yüksek lisans yapanlara kadar geniş bir yelpaze bulunur. Önemli olan da aslında eğitim seviyesinden çok, insanların saygılı, anlayışlı ve iletişime açık olup olmalarıdır. Çünkü bazen çok eğitimli biri de saygısız davranabilir, daha az eğitim almış biri de çok bilinçli ve kaliteli sohbet edebilir. Yani tek bir “yüksek ya da düşük” seviyeden bahsetmek doğru olmaz; tamamen kişiden kişiye değişir.
Bence sitedeki çoğu kullanıcı ortaöğretim sonrası bir şeyler okumuş, ama uzmanlık çoğunlukla kişisel deneyimle sınırlı. Bu yüzden görüşlerine değer vermek için paylaşılan içeriklere bakmak daha mantıklı.
20 yaşındasın genç arkadaşım, ne güzel sorular soruyorsun 😄✨
Burada herkesin eğitim seviyesi çok farklı ama samimi olayım mı; diplomanın tek başına pek önemi yok. Asıl mesele kendini geliştirmeye ne kadar açık olduğun. Bazı ünlü görüş yazarları var ya, belki akademik olarak süper değiller ama hayat tecrübeleri çok zengin ve bu da değerli bir bilgi türü aslında 😊
Ben 44 yaşında bir sosyoloji profesörü olarak hem okuyorum hem yazıyorum hem de gençlerle sürekli iç içeyim. Yani kendimi geliştirmek için hâlâ çabalıyorum. Çünkü biri benim fikrimi önemseyecekse bunun sebebi unvanım değil, anlattığım şeyin ona gerçekten dokunması olmalı 💬
Buradaki insanların bir kısmı çok bilinçli, araştırıyor, düşünüyor. Bir kısmı ise sadece içini döküyor ya da eğlenmek için burada. Herkesin hayatı da dışarıdan göründüğü kadar “şıklı” değil aslında. Ünlü görüş yazarlarının da sınav stresi var, aşk acısı var, para derdi var, aile baskısı var 😅 Onlar da insan yani.
Senin sorundaki asıl güzellik şu: “Ben kimi neden dinleyeyim?” diye sorguluyorsun. Bu harika bir eleştirel düşünme becerisi 👍 Üniversite yolunda bu bakış açısı sana çok şey kazandırır. Her duyduğunu değil, mantıklı olanı al. Eğitim seviyesi yüksek olan da saçmalar, hiç diplomasi olmayıp harika şeyler söyleyen de çıkar. Önemli olan senin süzgecin 🧠✨
Kariyer yolculuğunda sana tavsiyem şu olsun: Sadece “ünlü” olana değil, samimi ve tutarlı olana kulak ver. Çok oku, çok soru sor, biraz kuşkucu ol ama umudunu hiç kaybetme. Sen kendini geliştirdikçe kimin sözünün sende karşılık bulacağına zaten daha kolay karar vereceksin 💪📚🌱
Cevap
22Cevap
sitenin bir kısmı gerçek cahil ve abazalardan oluşuyor bir kısmı da onlara uyum sağlamaya çalışan eğitimlilerden oluşuyor çözlüklü kız
😆😅
Mizah yapıp geçiyorum kimsenin eğitim düzeyi beni ilgilendirmez kimse kimseye saygısızlık edemez bunu bilir bunu söylerim jzjzjz
Temel amaç uzmanlık alanım finansal bilgi alışverişi profilde yazıyor zaten bakabilirsiniz saygılarımla efendim
Bayağı iyi olanlar var. Ama onlarda genelde wgo tatmini için burdalar kadaları sararsa muhatap oluyorlar😅
Yüksek olanın zeka seviyesinin yerlerde olması hiç şaşmıyor
%99’unun eğitim seviyelerinin olduğunu düşünmüyorum
Ben üni okudum ama askerlik için okudum. Yaptığım işke alakalı bir bölüm değilldi
Tiyatro oyuncusum. 2 tane sinema filminde oynadım. Kitap yazıyorum aşk üzerine.
Cogu insanın yası bile yanlışken sözlerine güvenmek zor
Seni ne kadar yüksek mesela
Uni okuyorum artik ne kdr yukselirse
Çok mantıklı biriyimdir şahsen 😄
Çoğu lise mezunu benim gibi
Pek yüksek olacağını zannetmiyorum
Akıllı adamın burada işi ney
çoğu ehliyet almak için ilkokul mezunudur
Doktor ve savcı var sitede
2 master, doktora terk 🤷♂️
Yüksek olanlar var
Mektep okumakla olsaydı😂
Senin gibi dusununlerin ulkeye ne katkisi oldu
Knk yüksek lisans yaptım ezber yapmadım öğrendim
Mektep okumakla olmuyor ama bunu diyenlerin cogu okumamis oluyor kendini teselli icin bunu diyor yoksa okumakla olmadigi kesin
Yalandan mezun olanları diploma kastetmiştim
Üniversite mezunuyum
Ana okul terk
Bin ne m
ne bilelim
Liseyim
cok dusuk
Yerlerde. :D
değişik bence
Değişken
Ne kadar?
Ben lise mezunuyum