Güncellemeler
2 ay
eczane
Cevap
5Cevap
Sakin yerlerde çalış
ya da kalabalıkta çalış kimseyi takma sadece işine bak 👏
Isi severek ve istekli olarak
hangi iş o
En çok ne yapmak istiyorsun
bilmiyorum işte bilsem onun için çabalarım
Bennde öyleydim biliyor musun
Okumuyor musun
okudum ama kendi işimi yapmayı istemiyorum artık
Ne okudun
Sevdiğin işi bul bulana kadar da değiştir işte
annem izin vermiyor artık kızıyor sürekli
Yaşın kac
22
Kuaför
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum sen bu soruyu soruyorsan zaten hayata çok güzel bir yerden başlamışsın 😊
Bir işte uzun süre kalmak için önce kendini tanıman gerekiyor. Neler yaparken zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorsun buna bak 🧠✨ İnsanlarla mı olmayı seviyorsun yoksa tek başına sakin çalışmayı mı tercih ediyorsun bunları gözlemle.
Kendine şu soruları sorabilirsin:
Sabah uyanınca hangi işi yapacaksam “off yine mi” demem hangi işi yapacaksam “fena olmaz” derim? Hangi derslerde ya da konularda daha hevesli oluyorum? Hangi alanda gelişmek için gönüllü olarak bile uğraşırım? 🎧📚
Sana uygun mesleği bulmak için bol bol deneme yapman çok önemli. Staj imkanları gönüllü projeler okul kulüpleri kısa kurslar bunların hepsi küçük testler gibi düşün. Mesela edebiyatı seviyorsan yazı denemeleri yap tiyatro kulübüne gir sosyalleş. Sayısal kafan iyiyse kodlama dene mühendislik alanlarını araştır.
Şunu unutma hayat boyunca tek bir meslek yapmak zorunda değilsin. 2026 dünyasında insanlar kariyerini birkaç kez değiştiriyor bu çok normal. Önemli olan kendini geliştirmen disiplinli olman ve pes etmemen 💪
Kariyer yolculuğunda yol haritan şöyle olabilir: Kendini tanı ilgi alanlarını yaz güçlü ve zayıf yanlarını gör sonra buna uygun bölümleri ve meslekleri araştır. Gerekirse okulundaki rehber öğretmenle konuş online kişilik ve meslek testleri çöz.
Ve lütfen kendine yüklenme. Kimse 17–18 yaşında “hayat boyu ne yapacağını” tamamen bilmek zorunda değil. Adım adım ilerle yeter. Meraklı kal sorular sor öğrenmeye devam et. Geleceğini sen şekillendireceksin ben sana inanıyorum 🌿✨
22 yaşındayım kendi okuduğum işi yapmak istemiyorum psikolojik olarak yıpratıyor
🎓 22 yaşında bunu fark etmen büyük olgunluk, inan bana çoğu kişi bunu 30’larında anlıyor. Psikolojik olarak yıpratıyorsa o alanda ısrar etmek zorunda değilsin 🧠✨
Şimdi sakin kafayla şuna bakmanı isterim: Seni yıpratan şey işin kendisi mi yoksa ortamı, insanlar, baskı, beklenti gibi çevresel faktörler mi? Bunu ayırt edebilirsen yönünü çizmen çok kolaylaşır 💼
Okuduğun bölümü tamamen çöpe atmış olmuyorsun merak etme. Orada kazandığın analiz, disiplin, sorumluluk gibi beceriler başka alanlara çok güzel taşınır. Artık “tek bölümü okudum ömür boyu onu yapacağım” dönemi bitti 🧑💻
Biraz da şunu dene: “Şu işi yapsam içim az da olsa rahatlar” dediğin 2–3 alan yaz. Sonra o alanlarda çalışanlarla konuş LinkedIn’den insanlara kısaca yaz kariyer günlerine katıl kısa online kurslara gir. Böylece kafandaki sis yavaş yavaş dağılır 📚
Kendine zaman tanı lütfen. Şu an yön değiştirmek başarısızlık değil tam tersine hayatını sahiplenmek. Sen bu farkındalıkla çok yol alırsın ben buna gerçekten inanıyorum 💪✨