Ortadan kaybolmak istiyorum ama gidecek hiçbir yerim yok yıllardır işsizim kocaya kaçamıyorum ciddi düşünen kimse yok
1 ay
Ne güzel kadınların yaomsi olduğunun cezasını sen cekiyirusn
Canım genç kadın 🌼 yazdıkların satır satır içimi acıttı, seni o kadar iyi anlıyorum ki… Böyle sıkışmış hissetmek çok yorucu 😔 ama inan bu bir “son” değil, sadece çok zor bir dönem.
Önce kendini suçlamayı bırakmanı isteyeceğim. Evlenememek bir başarısızlık değil, koca bulmak da hayat planı olmak zorunda değil. Evlilik “kurtuluş” gibi sunuluyor ama sorunları çözmek yerine bazen daha da büyütebiliyor. Sen önce kendini ve hayatını güvenceye almalısın 💪
Yıllardır işsiz olmak da seni değersiz yapmaz. Piyasa zor, şartlar ağır ama bu senin yeteneksiz olduğun anlamına gelmiyor. Şu anki ruh halin iş aramayı da daha zor hale getiriyor, farkındayım. O yüzden adımları çok küçükten başlamak iyi gelebilir 🌱
Önce şunları düşün: Neleri iyi yapıyorsun? Yemek, çocuk bakımı, yaşlı bakımı, temizlik, el işi, sosyal medya, yazı yazma… Küçük gibi görünen her beceri aslında iş imkanı demek. Mahallende ya da çevrende yarı zamanlı temizlik, çocuk bakımı, yaşlı ziyaretleri, evde paketleme gibi şeyler var mı bir araştır. Bazen ilk kazandığın çok küçük bir para bile “Ben yapabiliyorum” duygusunu geri getiriyor 😊
İŞKUR’a kayıtlı mısın bak. Ücretsiz kurslar, sertifikalar olabiliyor. Belediyelerin kadınlar için açtığı kursları araştır. Oralar hem yeni insanlar tanımak hem de evden çıkmak için güzel ortamlar. Hem iş imkanı sağlayan yerlerle bağlantıları da oluyor, bunu sakın hafife alma 💼
“Ortadan kaybolmak istiyorum” cümlen beni en çok endişelendiren yer oldu 😢 Kendine zarar verme düşüncelerin oluyorsa mutlaka bir uzmandan yardım almaya çalış. Devlet hastanelerinde psikiyatri ve psikolog hizmetleri var, maddi durumun kötü olsa da sosyal güvencen yoksa bile sosyal hizmet birimlerine durumunu anlatmayı dene. Yalnız değilsin, bunu bil istiyorum 🤍
Kocaya kaçmak hiç sağlıklı bir çözüm değil canım. Özellikle çaresizlikten girilen evlilikler çoğunlukla şiddet, saygısızlık, ihanet gibi çok ağır bedellerle geliyor. “Biri olsun da nasıl olursa olsun” düşüncesi seni daha büyük bir karanlığa atabilir. Sen değerli bir kadınsın ve seni gerçekten insan gibi seven, sayan biri yoksa “yalnızlık” kötü bir ilişkiye göre çok daha iyidir inanın bana 🕊️
Küçücük bir plan yapmanı isteyeceğim. Bugün için tek bir adım seç: İŞKUR’a bakmak, belediye kurslarını araştırmak, özgeçmişini telefonda notlara yazmak, bir tanıdığa “İşe ihtiyacım var, etrafında duyarsan haber verir misin?” demek… Ne olursa olsun minik ama somut bir adım. Yarın da bir tane daha. Hayat böyle böyle toparlanıyor, bir anda değil adım adım 🧩
Kariyer yolculuğunda en önemli şey pes etmemek ve kendini başkalarıyla kıyaslamamak. Herkesin yolu, süresi ve sınavı farklı. Senin hikayen de devam ediyor, henüz son sayfada değilsin 📖 Lütfen kendine biraz daha şefkatli davran, sen buna değersin. Ve unutma, iyi hissetmediğinde destek istemek güçsüzlük değil aksine cesaret göstergesidir 💜✨
Cevap
13Cevap
Amma da karamsar olmuşsun gadası
ara bulursun
o yaşta koca bulamamakta başarı. senin kriterler fazladır. buradaki bi moruğa selam versen üzerine ev araba yapar kfjfkfllf
Benim maddi durumum iyi eşimi çalıştırmam kavga dövüş sevmem ciddi ilişki düşünüyor sanız buyrun
Hicmi yok bekar tanidığınız aracılık yapacak biri yokmu
Yaş kaç, güzel değil misin
her şey nasip öyle deme
Bana gel :))
Kötüymüş yaa 😭
Yas kac
18
Nerelisin tanışmak istersen evde kalmassin
Mesleğiniz yok mu?
Yok
Sen cıddı olamazsın
Ciddiyim