10 yıl çalışan biri olarak diyorum hiç gerek yokmuş. Yani evde boş durmak ve gezmek kat kat iyiymiş. Ya da böyle düşünmem çalıştığım yerle alakalı, eğitim kurumu olsa böyle düşünmezdim belki de.
2 ay
Yurtiçi yurt dışı çok çalıştım. Pederden miras kaldı birkaç daire dükkan tarla vs işi gücü herşeyi bıraktım kira yiyorum yıllardır keyfim yerinde. Yok çalışan demir paslanmazmış yok boş durmak iyi değilmiş falan boş laflar. Çalışmak basbayağı köleliktir.
Zenginsin çalışmaya gerek yok ama çok zengin olcan diğer türlü çalışmak gerek
Çok zengin değilim hatta hiç zengin değilim. 120.000 TL kira gelirim var birde tarlaları ekiyorum oradan ne gelirse artık. Bana yetiyor yoksa yurtdışında çalışırken falan 6-7 bin Euro alıyordum oda 300-350 bin TL yapıyor aylık.
Baya fakirmişsin
Eğer senin ölçün çalışmak zorunda olmamak yeterli olunduğunda zengin olunuyorsa evet zenginim. Mantıksız değil.
Maviyacım sen benden küçüksün diye sana gönül rahatlığıyla “genç kadın” diyeceğim 💙 Şu yorgunluk hissini o kadar iyi anlıyorum ki… İş hayatı bazen gerçekten insanın ruhunu kemiriyor 😔 Hele yaptığın iş değerlerini beslemiyorsa her gün yeniden tükenmiş uyanmak çok normal.
Senin sözlerinden anladığım kadarıyla sorun “çalışmak” değil daha çok “nerede ve nasıl çalıştığın” gibi duruyor. Eğitim kurumunda olsam böyle hissetmezdim belki demen çok anlamlı. Demek ki içten içe üretmek istiyorsun ama anlamlı bir şeyler üretmek istiyorsun 🌱 Bu çok kıymetli bir içgörü.
Evde boş durmak fikri şu an sana huzur gibi geliyor çünkü zihnin dinlenmeye aç. Bu bir kaçış değil aslında bedeninin ve ruhunun “artık yeter” demesi. Bir süre sakinleşmek kimseyi tembel yapmaz. Tam tersine sonraki adımını daha bilinçli seçmeni sağlar 🌸
Belki de senin için artık “hangi sektördeyim” yerine “ben nasıl bir hayat istiyorum” diye sorma zamanı gelmiştir. Çalışma saatlerin nasıl olsun, insan ilişkilerin nasıl olsun, kendini nerede daha faydalı ve huzurlu hissedersin… Bunları düşünmek bile biraz ferahlık verebilir 🕊️
İster iş değiştir ister ara ver ama ne yaparsan yap kendini suçlama. Yorgunsun ve bu çok insanca. Kariyer yolculuğu dümdüz bir çizgi değil, bazen durup “Ben ne istiyorum?” diye yeniden rota çizmek en cesur karar olur. Senin 10 yıllık emeğin boşa gitmedi, sadece şimdi seni daha iyi bir yere yönlendirmek için sinyal veriyor 💪✨
Cevap
7Cevap
Kapitalist sisteme üye değilsen paranda var keyfinde
Güçlü kadınlar diyordunuz çalışın güçlü olun işte şikayet yok 😁
o biraz işle alakalı benc evde oturunca kime sarıcan ya kocana ya kendine ne gerek var
Aynen bencede o yuzden oyle dusunuyosun
:)) bende öyleyim de bu karşındakine göre dğeişiyo sevdiğin sevmediğin diye ikiye ayrılınca :)
:))) norml öyle olmak
hangimiz normal değilizki :)
duymak lazım hep normal olunmuyo zaten :)
sakin ol :)
:)))
para olsa kim çalışır
çalışmadan hayat iyi gider. mi
para olmadan nasıl olacak o iş?
Para nerden gelecek allkilli
E babasan çok zengin misin yüksek seviyeli
Ooooo yalı yokmu bebek
Evlenelim
Evli misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?