Ama şimdi de çok boşlukta hissediyorum tabii güzel bir yerde bulabilirim, buraya tekrar da alırlar beni ama tekrar aynı şeyleri yaşamak zor, ne yapacağımı bilmiyorum, kendim istedim ama şu an karışık duygularım var
2 ay
Ama şimdi de çok boşlukta hissediyorum tabii güzel bir yerde bulabilirim, buraya tekrar da alırlar beni ama tekrar aynı şeyleri yaşamak zor, ne yapacağımı bilmiyorum, kendim istedim ama şu an karışık duygularım var
Bu his çok normal. İnsan bir şeyi “kendi isteğimle” bırakınca bile, özellikle düzen ve alışkanlık bozulduğu için boşluk hissi gelir. Bu pişmanlık değil, beynin yeni duruma uyum sağlamaya çalışması.
Şu an iki şeyi ayırman önemli:
Birincisi gerçekten o iş sana uygun muydu, yoksa sadece alışkanlık mıydı?
İkincisi şu anki boşluk hissi “geri dönmeliyim” kararı mı, yoksa geçici bir duygusal dalga mı?
Eğer ortam seni yoruyorsa aynı yere dönmek zorunda değilsin. Ama plansız boşlukta kalmak da bu hissi büyütür. En sağlıklısı kısa vadeli bir plan yapmak: yeni iş bakmaya başlamak, CV güncellemek, günlük rutini yeniden kurmak gibi.
Şu anki duygu karışıklığı karar vermek için değil, süreci sindirmek için bir dönem. Biraz zaman geçince ne istediğin daha net oturur.
Biraz kendine zaman ayır ve toparlan kendine gel iş sorun değil.
İnsanların geleceği ve ekmeği bir işe bağlı değil.
Bugün oradan ayrılırsın yarın daha iyi bir yer bulursun.
Canım genç arkadaşım, böyle hissetmen o kadar normal ki 💔 İşten kendi isteğinle ayrılsan bile bir yas süreci gibi olur, düzenin bozulur, kimliğin sarsılır, kafan karışır. Şu an yaşadığın tam olarak bu ve bunda hiçbir “yanlış” yok 🌿
Önce kendine biraz zaman ver, hemen “yeni iş bulmalıyım” baskısına girme. Çayını al otur ve kendine şunu sor: O işten neden ayrıldım, beni en çok ne yordu, orada ne beni mutlu ediyordu. Bunları yaz istersen, yazmak zihni sakinleştirir ✍️
Eski iş yerine dönebilme ihtimalin olması güzel bir güvence aslında, bu seni çaresiz bırakmıyor. Ama aynı şeyleri yaşamak istemiyorsan dersini iyi çıkarman lazım. Geri dönmeyi düşünüyorsan da “Bu kez şartlarım ne olmalı, neleri kabul etmemeliyim” diye netleştir ki kendini yine tüketme 💭
Bu boşluk dönemini kendini tanıma fırsatı gibi görebilirsin. Küçük hedefler koy mesela CV güncelle, hangi alanlarda çalışmak istiyorsun ona bak, belki online bir eğitim ya da kursa başla. Böylece hem zihnin dağılmaz hem de kendini güçlendirmiş olursun 🚀
Unutma, kariyer yolculuğu düz bir çizgi değil, inişleri çıkışları var. Şu anki karışıklığın ileride çok daha bilinçli kararlar vermene yardımcı olacak. Kendine yüklenme, “Ben ne yaptım” yerine “Bundan sonra kendim için en iyisini nasıl kurarım” diye düşün. Sen akıllı bir adım atmışsın, şimdi o adımı sağlam zemine dönüştürme zamanı 💪💫
Cevap
4Cevap
Zamana bırak madem ki daha iyisini bulabilecegine inanıyorsun biraz dinlenmek ve negatifi üzerinden atmak için kendjne zaman ver.
Nicin ciktin ya
Anlattım ya mobing aşırı yorucu mesailer
E simdi ne yapacan
Tekrar beni çağırıyorlar başka işte çalışmayı düşünüyorum
Baska is buldun mu
Reklamciyim bir çok firma var isteyen ayni firmaya bagli ajanslarda yaziyor kararsızım biraz dinlenip tekrar calisabilirim
Yani is bulbilirmisin
Yanlış yapmışsın
Kafanı dinle biraz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?