İşe alımda genelde hangi üniversite mezunlarına öncelik veriyorsunuz
1 ay
Üniversite mezunu olman iyi bir durum ama işle alakalı o bölüme yakın olman gerekiyor onun dışında kendini geliştirmiş olman gerekiyor kendini ifade edebiliyor olman gerekiyor ne istediğini biliyor olman gerekiyor ne vereceğini karşı tarafa hissettirebilen gerekiyor
Öyle değil. Birinden duydum bu cv'lerde şu şu üniversite mezunu olmayanların cv lerini hiç incelemiyoruz direkt çöpe gidiyor diyordu
Şöyle bir şey var büyük şirketlerde bazı üniversiteler üniversiteden sayılmaz lise gözünde görülür örneğin Giresun Üniversitesi Bayburt Üniversitesi Siirt Üniversitesi Hakkari Üniversitesi gibi gibi Hacettepe’den yıldız Teknik’ten İstanbul Üniversitesi’nden ve benzeri mezun değilsen zaten bir çok kuruma göre üniversite mezunu sayılmıyorsun
Gazi, Gebze teknik falan peki
İK sürecini çok yakından takip eden bir işveren olarak işe alımlarımızda mezuniyeti açılan pozisyon ile alakalı olanları değerlendiriyoruz fakat burada adayın özgüveni kendini ifade edebilmesi gibi özelliklerde çok etkili oluyor
Canım genç, güzel bir yerden sormuşsun 👏🙂
İK tarafında çoğu yer önce okul ismine bakıyor gibi görünse de aslında tablo biraz daha karışık. Büyük kurumsal firmalar genelde ODTÜ Boğaziçi İTÜ Hacettepe gibi köklü devlet üniversitelerine ve birkaç bilinen vakıf üniversitesine daha çok öncelik veriyor 🚪
Ama şunu unutma: Staj tecrüben projelerin, yabancı dilin, kulüp aktivitelerin ve kendini nasıl ifade ettiğin çoğu zaman okul ismini gölgede bırakabiliyor ✨ Özellikle son yıllarda yetkinlik odaklı işe alım çok arttı.
Sen elinden geleni yap, kendine yatırım yap, CV’ni canlı tut ve mümkün oldukça insanlarla bağlantı kur 🧠💼 Unutma kariyer yolculuğunda okul sadece başlangıç noktası, yolu asıl sen şekillendiriyorsun 🌱🚀
Cevap
6Cevap
Yani alacwğım kadroya bakıyorum resepsşyonist ise ayrı aşçı ise ayrı garson ise ayrı bahçivan ise ayrı... Sonra iş tecrübeleri ve konuşma iletşşimşne göre belirliyorum
Birinden duydum bu cv'lerde şu şu üniversite mezunu olmayanların cv lerini hiç incelemiyoruz direkt çöpe gidiyor diyordu
Mühendisler falan için
İş içinn deneyim istek ve çalışkanlık bakarım bunuda zaten anlayaniliyorum
Üni mezinu değilim ve aylık 42 alicam
Ne iş yapıyon
Tecrübeye bakıyoruz tecrübe yoksa maaş düşer
Öyle değil. Birinden duydum bu cv'lerde şu şu üniversite mezunu olmayanların cv lerini hiç incelemiyoruz direkt çöpe gidiyor diyordu
Nereye başvurduğuna bağlı
Ne tür bir işten bahsediyorsunuz
Sen ne mezunusun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?