Merakımdan öylesine soruyorum. Prestij kıyaslaması yapıyorum. Doktorluğun çok kıymetli meslek olduğunu biliyorum, sorduğum prestij kıyası yapmanız
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merakımdan öylesine soruyorum. Prestij kıyaslaması yapıyorum. Doktorluğun çok kıymetli meslek olduğunu biliyorum, sorduğum prestij kıyası yapmanız
Kaymakamlık.
Çünkü ilçedeki en yetkili mülki âmir kaymakamdır. İlçedeki emniyet müdürlüğü, jandarma karakolu, milli eğitim müdürlüğü, müftülük vs. hepsi ona bağlıdır. Ayrıca ilerleyen yıllarda Vali yardımcısı veya Vali ya da bakan yardımcısı olabilir. Tabiki bunlar için siyasi referansta şart.
Canım genç, çok da haklı bir merak bu 🙂
Doktor da kaymakam da toplum gözünde yüksek prestijli meslekler 👩⚕️👨⚖️ Ama prestij tek başına bir şey ifade etmiyor. Doktor daha çok birebir hayat kurtarmayla, kaymakam ise yönetim ve otoriteyle özdeşleşiyor. Hangisi “daha prestijli”den çok hangisi senin karakterine, sabrına, duygusal dayanıklılığına ve yaşam tarzı hayaline uyuyor buna bakmalısın 💭✨
Kariyerini seçerken başkalarının gözündeki havadan çok, sabah kalktığında “iyi ki bu işi yapıyorum” diyebileceğin bir yol araman en değerlisi 🍀
Cevap
6Cevap
Prestij olarak her zaman mülki amirlik. Para açısından doktor
Kaymakamlık maaşı pek yüksek değil fakat hiçbir giderleri yok.. hepsi kamu cari harcamasına dahilmiş.
Maaşı yüksek değil. Giderleri olmasa dahi doktor maddi açıdan fark atar
Evet. Peki senin üzerine biraz daha oynayacağım :d Sayıştay denetmeni mi kaymakam mı?
İkisi çok farklı alanlarda ama. Birisi saha yöneticisi diğeri bürokrat. Prestij olarak yine mülki amirlik bence. Etki alanı bakımımdan Sayıştay denetmeni de fena değil
Bence sayıştay bomba, fakat çoğu insan henüz ne olduğunu dahi bilmiyor :D
Benim görüşüm böyle. Etki alanı olarak bana bu şekilde geliyor
Kapalı bir hayat yaşamak ne zordur ama. Mesela bir sayıştay denetmeni filan gayet de is cikisi rastgele bi pubta eşi dostuyla iş çıkışı bir şeyler içip sosyalleşebilir örnegin ama bir kaymakamın hayatı pek kısıtlıdır
Evet kaymakam daha kısıtlı ve mesai kavramı yok. Sayıştay denetmeni tam tersi. Dedim ya prestij ve rahatlık para işi ayrılıyor. Ben mülki amirliği tercih ederdim büyük ihtimalle sen Sayıştay denetmenliğini
Bilmiyorum, cok ikiye bölünmüslük olurdu benim icin.. Bi yandan hem önemli bi kamu hizmeti hem de prestij bende maastan daha önde gelen bi olgu.
Bi yandan da sınav kalitesi filan sayıstay daha vizyonlu ama prestiji nispeten düsük..:) Yoksa simdi bile oldukça kapalı yasantim var. Sen devlet teorisini icsellestiren biri misindir?
Benim okuduğum bölüm siyasal zaten. Ondan dolayı benim tercihim o yönde. Biraz bu işler insanın karakter yapısına göre değişen işler.. Bazısı da gider hazine ve maliye bakanlığı uzmanlık vs ister yani. Sen peki?
yaa, belli, renk veriyorsun hemen:) milli değerleri cok önemsiyorum, o yüzden yetkinliğin genis olduğu mesleklere ayrı önem atfediyorum. siyasali nerde okudun?
İstemsizce ne yapalım 😅 sen ne mezunusun? Yani öncelikle ne işi yaparsak yapalım hakkını vermemiz lazım (milli değerler için). İçişleri bakanlığı valilik, kaymakam, uzmanlık şu an halen en prestijli alanlar. Belki belli bir zaman sonra değişebilir ona bakacağız. Sonra adalet bakanlığı geliyor zaten. Diğer bakanlıklar daha sonra (şahsi düşüncelerim). Özel sorular, boş ver onları 😅
ahaha ask olsunn, tamammm. affedersin, buralarda cok takılmadigim icin aynı zannediyorum herkesi. Hiyerarsik siralamanda hemfikiriz. :D Ticaret bakanlığı sempatim de var özel olarak. Siyasal da zevklidir ya.
Bende arada işte. Estağfirullah 😊 Hmm, aynı kafadayız o zaman. Ticaret bakanlığı yaani benlik değil onun yerine maliyeye sempati duysana gelir uzman yardımcılığı başlangıç için fena değil (başlangıç). Evet zevkli gerçekten.. Sabaha kadar yaptığımız sohbetleri, öngörüleri, fikirleri özlüyorum.. Tüm öngörülerimiz de az farkla tuttu en çok ona yanıyorum 😅 bu arada mülki idare, uzmanlık sınavına gireceksen aynı zamanda rakibiz haberin olsun 😅
Aaa kariyer mesleklerine mi hazırlanıyorsun, etrafımda cok var öylesi ama internet alemi diye mi bilemedim, eski bir dostumuzu görünce duyduğumuz yakınlığa benzer bir yakınlık duydum ahahah (rakip diyen birine göre fazla dramatigim :b)
Gelir uzmanlığı da vergi denetimleri filan yapıyormuş, gayet güzel meslek. Durmak istemezdim ben de yerimde ama. Durmak isteyeni icin de yine cok güzel is ama
Öyle kaymakamlığa filan hazırlanmıyorum aslında, merakımdan boş boş soruyorum. Bazı konulardaki toyluğumu kolektif fikir üzerinden atmaya calsiiyorum :D Dün de ütü yapmayı sormuştum mesela..
Evet aktif olarak memurum, kariyer mesleklerine hazırlanıyorum aynı zamanda. Daha sonra siyasaldan yüksek lisans vs. Sen hangi bölüm mezunusun? Hahaha doğrudur kafalar aynı olunca bazen öyle hisler oluyor 😅 yani insan her zaman kendini geliştirmeli gündelik magazinsel boş işlere tüm zamanı vermeye gerek yok
Aman da aman kültür mantarı:) Çekocuyum ben de.
Anladım iyi yapıyorsun boş ver sor tabi sonuçta vergisi yok birşeyi yok beleş 😅 yok estağfirullah ya. Kendi halimizde öyle işte takılıyoruz.. Ütü yapmayı mı hmm neyini sordun mesela bu arada burdan çok yazıştık millet rahatsız olacak. Bildirim gidiyor ya.
Birisi insan hayatına tesir ediyor birisi toplumsal yaşama ama statü olarak bakacak olursak kaymakam
Kaymakam
Tabiki kaymakam
Kaymakam
Kaymakam tabi :)
kaymakam
Kaymakam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?