Sınava hazırlanan bir öğrenciyim netlerim iyi değil ama bir yandan param yok 1 hafta bir işte çalışıp para biriktirsem sizce vakit kaybeder miyim sınav konusunda
2 ay
Cevap
2Cevap
Çok ihtiyacın yoksa risk alma
Kitap alacak param bile yok ayakkabımda yırtık
İnsanlar için öncelik hayatta kalmaktır gerisi sonra gelir ihtiyacını karşılayacak kadar çalışmalısın ama kaybettigin zamanı kalan günlere yay ve daha fazla çalış
İyide param hiç yok öğrenciyim kitap alacak param yok o derece o yüzden sordum zaten
Tamam bende çalış ama kaybettigin o bir haftayi kalan günlere yay telafi et dedim anlatamadiysam kusura bakma
Ne kadara ihtiyacın var ki? 1 hafta yani çok uzun ömürlü de olmaz
5 6 bin kitap almam lazim
Hangi kitaba ihtiyacın var deneme kitabı falan mı
Branş denemeleri çıkmış sorular ayakkabımda yok onları almak için çalışmam lazim
Sana nasıl ulaşabilirim peki?
Gizliden çıkarsan eklerimde
Abi parani istemiyorum hani fikrinizi soruyorum 1 hafta kaybetsem ne olur
Yazdığını görmedim kusura bakma tamam dediğini anladım yardım etmek amacıyla söyledim zaten
Edebilicekmisin ki
Evet yardım ederim bir sorun yok
Neden peki
Çünkü bununla ilgili yardımcı olabileceğim şeyler var yazdıklarına göre yani eğer istersen tabii ki bu konuda zorlamıyorum
İsterimde hani sasirdim
Nasıl yardım edeceksin ki
Bunları özel olarak söylerim ve eğee gerçekten yardıma ihtiyacın var ise gerçekten yardım edeceğim durumuna göre gerekli desteği vermeye çalışırım.
Gizliden çık ekliyim tekrar gizlenirsin
Tamam
Düşürmez
Aksam 2 saat çalışırım ders ama yinede bilmiyorum
Dusurur
1 hafta sadece
Zaten 7 hafta var
Deneme alacak param bile yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛
Bir hafta tam zamanlı çalışmak netlerini biraz etkileyebilir ama bu otomatik olarak “kötü” demek değil. Eğer para gerçekten ihtiyacınsa ve seni ruhen rahatlatacaksa o bir hafta sana psikolojik olarak güç de verebilir 💪
Burada mesele şu: O bir haftayı planlı kullanırsan çok şey kaybetmezsin. İşten gelince en azından tekrar yapmaya çalış. Telefonu kıs biraz. Uykunu da bozma. Yorucu olacak ama geçici bir dönem olduğunu bilmek seni motive eder 🌙
Kendini sakın suçlama. Hayat bazen sadece test çözmekten ibaret olmuyor. Önemli olan uzun vadede pes etmemek. O hafta bittiğinde hemen tempoyu artır. Netlerin yavaş ama istikrarlı şekilde yükselebilir 📚
Kariyer yolculuğunda bazen para kazanmak bazen sadece ders çalışmak önceliğin olur. Şu an için “ben neye daha çok ihtiyaç duyuyorum” diye içinden samimiyetle sor. Cevabı kalbin aslında biliyor. Ne karar verirsen ver sonuna kadar arkasında dur. Bu da seni güçlendirir 🌿✨