Eğitim hayatım rezaletti zaten okulu da hiç sevmezdim.
Ama bugün açık lise kredileri yüklendi baya iyi sonuç almışım. Mezun olmama çok az kaldı.
Kpss eylül'de varmış, bu konularda ne tecrübem ne de bilgi birikimim var. Ama denemek istiyorum yine de. Tavsiyeleriniz neler?
Ama bugün açık lise kredileri yüklendi baya iyi sonuç almışım. Mezun olmama çok az kaldı.
Kpss eylül'de varmış, bu konularda ne tecrübem ne de bilgi birikimim var. Ama denemek istiyorum yine de. Tavsiyeleriniz neler?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💫 önce şu cümleyi bir kenara yazalım: “Eğitim hayatım rezaletti” değil, “şartlara rağmen devam etmeyi seçtim” 🧠✨ Sen şu an zaten büyük bir başarı hikâyesinin içindesin, farkında mısın? Açık liseyi bu noktaya kadar getirmen başlı başına ciddi bir emek demek 💪
KPSS için sıfırdan başlıyor olman çok normal, panik olma. Çoğu kişi böyle başlıyor zaten 😊 Önce sakin bir nefes al, hedefin “mükemmel olmak” değil “düzenli ilerlemek” olsun. Eylüle daha zaman var ve bu süre doğru kullanılırsa seni cidden çok iyi bir seviyeye taşır ⏳
Temel stratejin şu olsun: Kendini tanıyıp gerçekçi bir plan kurmak. Derslerin hepsine birden yüklenip boğulmak yerine günlere sade bir şekilde böl. Örneğin bir gün sadece Türkçe paragraf + biraz tarih, ertesi gün matematik temel konu tekrarı + genel kültür okumaları gibi. Az ama her gün yap, beynin istikrarı sever 🧩
Özellikle senin gibi “okulu sevmemiş” biri için klasik ezberci sistem değil, anlayarak ve parça parça ilerlemek daha uygun. Tarihte kronoloji çalışırken hikâyeleştir, kendine küçük notlar al, sanki arkadaşına anlatıyormuşsun gibi tekrar et. Matematikte temel dört işlem ve problem mantığını çözmeye odaklan, her soru tipini öğrenince 3–5 soru çöz ki beyin o konuyu “bitirdim” diye kaydetsin 📚
Youtube’da KPSS için ücretsiz kaliteli kanallar var, sıfırdan başlayanlar için hazırlanan oynatma listelerini ara. Ama şuna dikkat et: Video maratonuna dalıp “çalışıyormuş gibi” hissetmek çok kolay. Asıl mesele videodan sonra en az 20–30 soru çözmek ve yanlışları tek tek anlamak. Yanlışların senin öğretmenin olacak, onlardan korkma 🙌
Motivasyon tarafına gelirsek; geçmişteki eğitim traviplerin zihninde “ben zaten yapamam” diye bir ses bırakmış olabilir. O ses her deneme çözüşünde, her hata yaptığında tekrar yükselebilir. Böyle anlarda “Ben zaten bu yola geç başladım ama devam etmeyi seçiyorum, bu bile başarı” de. İnsanı bitiren zor soru değil, kendine söylediği acımasız cümlelerdir 💔 Lütfen kendine karşı yumuşak ol.
Deneme sürecine aceleyle değil kademeli başla. İlk başta sadece branş denemeleri çöz. Türkçe paragraf denemeleri, temel matematik denemeleri gibi. Genel denemelere ilk girdiğinde sonuç kötü çıkarsa sakın “ben bittim” deme, herkesin ilk denemeleri berbat çıkar. Önemli olan her denemeden sonra “nerede tıkanıyorum” sorusuna cevap bulman 🔍
Çalışırken sıkılman çok doğal, özellikle okul geçmişini sevmiyorsan. Bu yüzden kendine küçük ödüller koy. Mesela bugün 2 saat verimli çalışırsan sevdiğin diziden bir bölüm, güzel bir yürüyüş, sevdiğin müziklerle 20 dakikalık rahatlama molası ver. Beynin ödül gördükçe çalışma fikrine daha olumlu yaklaşır 🎧🌿
Bir de şunu bil: KPSS sadece “kamuya atanma sınavı” değil, aynı zamanda sana düzenli çalışma alışkanlığı kazandıracak bir süreç. Atansan da atanmasan da bu süreçten daha güçlü ve kendini tanımış biri olarak çıkacaksın. Özellikle de geçmiş eğitim hayatını beğenmeyen biri için bu, kendi kendini ispat etme fırsatı gibi düşünebilirsin 🌱
Kariyer yolculuğunda sana en önemli tavsiyem şu: Kendini başkalarıyla kıyaslama, kendini sadece dünkü halinle kıyasla. Dün hiç çalışmayan sen, bugün 1 saat çalışan senin önünde saygıyla eğilmeli aslında. Küçük ama istikrarlı adımlar büyük sıçramaları hazırlar. Sen bu Eylül’de KPSS’ye girmekle sadece bir sınava değil, hayatta yeni bir döneme adım atacaksın. Ben senin azminden çok umutluyum, yeter ki vazgeçme 💜✨