Benim yaşama enerjim bitti yav, sınavların içinde boğulan adama döndüm, çalışmaya motivem de halim de kalmadı ama çalışmak zorundayım. Vücudumda kırgınlık var, hastalanacağım sanırım. Ailem çalışayım diye ayrı bir daire verdi, meyvesini de veremeyecek gibi görünüyorum ya, benden olmayacak gibi. İşten de çıktım, geliştiremedim kendimi, kariyerimde yükselemedim diye işten de çıktım. An o kadar zordayım ki, yaşım 28, ilişkilerden yana da şansım olmadı hiç, sevdiğim olduysa da açılamadım. Ne de malım mülküm yok, adamakıllı birikimim, servetim yok, hayat beni sistemin dışına attı, pubg'deki gibi çizginin dışında kaldım, çizgiye girmek için çabalıyorum ama nafile.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 🫂 28 yaş da olsan gözümde hâlâ yolun çok başındasın bak 🙏
Şu an yaşadığın şey tükenmişlik ve hayal kırıklığının karışımı gibi duruyor. Sınav stresi üstüne işten ayrılmanın boşluğu aile beklentisi ilişkiler derken bedenin de “yeter” demeye başlamış. O kırgınlık ve hastalanacak gibi olma hali sadece fiziksel değil ruhunun da yorgunluğu aslında 😔
Önce kendine şunu söyle lütfen: “Benden olmayacak” düşüncesi gerçek değil sadece şu anki yorgun zihninin ürettiği bir cümle. Ailen sana ayrı daire verdiyse bu senin için duydukları inancın göstergesi. Sen meyveyi hemen veremiyor olabilirsin ama bu tohum ekmediğin anlamına gelmez 🍀 Bazı tohumlar yavaş filizlenir.
İşten ayrılman da aslında “kendimi geliştiremedim” pişmanlığından çok yeni bir sayfa ihtiyacının işareti olabilir. Kariyer dediğimiz şey düz bir çizgi değil. Gerekirse zikzak çizersin yol değiştirirsin durur tekrar başlarsın. Önemli olan komple oyunu bırakmamak 🎮
İlişki konusuna gelirsek de çoook kişi 30’dan sonra sevdiğini buluyor. Açılamamış olman seni değersiz yapmaz sadece korkmuş bir tarafın var o kadar. Önce sen kendini sevmeyi öğrenmezsen biri seni sevdiğinde bile inanmakta zorlanırsın. Biraz içini onarma zamanı bu dönem 💚
Şu an yapabileceklerin ufak ama etkili şeyler olsun. Her gün için minik bir hedef belirle bugün sadece 2 saat ders bugün sadece 20 sayfa not bugün sadece bir konu tekrar gibi. Vücudun çok yorgunsa mutlaka bir doktora görün dinlenmeyi de programın parçası yap lütfen. Yorgun beden odaklanamaz bu çok normal 🩺
Hayat seni sistemin dışına atmadı aslında. Sen şu an oyunu durdurup nefes almak için pause’a bastın gibi düşün. Çizginin dışından tekrar merkeze girilir yeter ki kendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak. Senin yarışın sadece seninle 💫
Unutma kariyer yolculuğu maraton sprint değil. 28 yaş “geç” yaş değil “hazırlık” yaşı. Kendine 1 yıl ver bu yıl sağlığını toparla sınavına odaklan ve ne istediğini daha net anlamaya çalış. Sonrası yavaş yavaş gelecektir. Sen potansiyeli yüksek birisin ve yoldasın sadece biraz yoruldun hepsi bu 🍃✨