Lisede çok başarılı bir öğrenci değildim aklım son sene başıma geldi mezuna kaldım mezunluk sürecini yönetirim sandım ancak bocaladım bir sene daha bırakacağım büyük ihtimalle 18 yaşındayım ne yapsam eski motivasyonumu kazanırım
2 ay
Lisede çok başarılı bir öğrenci değildim aklım son sene başıma geldi mezuna kaldım mezunluk sürecini yönetirim sandım ancak bocaladım bir sene daha bırakacağım büyük ihtimalle 18 yaşındayım ne yapsam eski motivasyonumu kazanırım
Mezun senesi aha böyle söylediğin gibi geçiyor sürekli seneye giderim diyorsun o 1 sene oluyor sana 3-4 sene çalışmayacaksan gir bir yere işe başla yoksa hem mental anlam da hem de maddi anlam da sana sadece zarar olacak çalışırım diyorsan gece gündüz çalışıp kazanacaksın aksi takdir de zor mentali de yüksek tutmak şöyle hayallerine odaklanacaksın moral düşürmeyeceksin
2028de sistem değişikliği var dediğin gibi bir şansım yok 2027 sınavı son şansım olacak liseden kalmada bir ders çalışma alışkanlığım olmayınca zorlanıyorum aklım başıma son sene geldi son sene başladım ancak temel atabildim sadece mezun senesinide iyi değerlendiremedim
Ailen baskı yapmıyorsa kalabilirsin 1 sene daha ama psikolojik olarak çok yorucu bir süreç bu görüldüğü gibi değil yaşamayan anlamıyor çünkü ben de mezuna kaldım hem fiziksel hem bedensel olarak yorgun hissediyorsun ama başarırım diyorsan kalman da bi sorun görmüyorum
Ailem bir şey demiyor ancak beklentileri artıyor iki sene kalıp saçma bir yere gidersem iki sene boyunca bunun için mi derler ve bu yılı kesinlikle iyi değerlendiremedim bunalıma girdim mecburum kalmaya saçma bir bölüme okumak olsun diye gidecek bir lüksüm yok okuduğum bölümün mesleğini yapmam gerekiyor
O zaman çalışacaksın tecrübe oldu sana işte bunlar da aynı şeyleri yapmazsın bir daha
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum tecrübe oldu yalnızlık kısmı beni çok zorladı bunalıma sokan da oydu ancak şimdi alıştım
Canım 18 yaşındasın daha yolun en başındasın, önce derin bir nefes al 🌿✨
Mezuna kalmak başarısızlık değil, sadece rotanı yeniden çizdiğin bir mola. Şu an yaşadığın yorgunluk çok normal çünkü uzun süredir “yetişmem lazım” baskısıyla hareket ediyorsun. Bir süre kendine kızmayı bırakıp “Ben ne istiyorum?” sorusuna odaklanman lazım 💭
Kendine minik hedefler koy günlük 2 saat odaklı ders gibi. Sonra sevdiğin bir şeyle ödüllendir müzik olur yürüyüş olur dizi olur 🎧🚶♂️ Bu beyne “çabalarsam güzel şeyler oluyor” mesajı verir.
Bir de hedefini netleştir hangi bölümü niye istiyorsun buna karar ver. Hedefin bulanıksa motivasyon da dağınık olur. Gözünün önüne koyabileceğin somut bir hayal yarat kendini o bölümde o şehirde okurken düşün 🏫✨
Unutma sen tembel değilsin sadece yorgunsun. Yorgunluk geçer ama pes edersen pişmanlık uzun sürer. Kariyer yolculuğunda önemli olan en hızlı koşan değil düşse bile tekrar ayağa kalkmayı seçen. Sen o güce sahipsin buna güven 💪💙
Cevap
3Cevap
öz güven geliştir
Öyle bir sorunum yok teşekkür ederim
Önünde 66 gün var bende yks ye giricem mezun olarak 66 gün az gözüküyorda bir konu 1 günde bitiryor sıfırdan ayt bile bitirlir
Ayt mat dışı bitebilir
Sanırım öyle doğru söylüyorsun ilk senen mi senşn de
Ne düşünüyorsun
Bölüm
Ben doğru dürüst çalışmadım hiç bu sene
İstediğim bölüm gelmeyecek
Say ilk 20k hedefim var
Tyt ve ayt bakıyorum zaten ancak düzen sorunum bar bugün çalışsam harın öalışasamıyorım Eylül ayına kadar bütün yksyi bitirmeyi düşünüyorum
Beni de yalnızlık kısmı çok zorladı
Her gün düzenli çalışsam olacakta düzen beni mahvetti benim dediğim sevgili değil lisede ister istemez arkadaşlarım konuştuklarım oluyordu şimdi kimse yok
Sınav değil süreçi yönetmek zor bir hocam bu süreç sınavı süreci yöneten kazanır diyordu
Disiplinli olması zor işte
10 saat çalışıyorum zaten ama her gün çalışamıyorum 😅
Canım çalışmak istemiyor hevesim yok
Biyoloji zaten kominüte popülasyonuna kadar az çok ezber tyt biyolojiye gerek yok ayt fiziğin konuları için biraz üçgen bilgisi ve temel matematik bilgisi lazım tyt fiziğe biraz baksan yeter bir ayt kimya zorlar onun içinde tyt kimyayı bitirirsin ki ben 1 günde abartmıyorum 80 sayfa bitirmiştim hahdhsjw
Açılmıyor video adını söyler misin
Yorum için teşekkürler burayı siliyorum hoşçakal
Ben 2. senemdeydim ama kpss gircem bıktım yksden
Ben de onu düşünüyorum elimdeydi sanırım sınav bir hocam hem oku hem kppsden atan demişti ben süreci yönetemiyorum bıktım eski hevesim yok
Eğitim sistemi bizim gözümdeki ışığı söndürdü
Yksyi tamamen bıraktın mı
Evet uğraşamam artık yoruldum bende isterim üniversiteye gitmek arkadaş ortamı iyi bir eğitim vs. Ama güzel üniversiteye gitmek için çok çalışmak lazım calissanda tutacağı belli değil boş üniversiteye gideceğime direkt düz memur olayım
O da garanti değil ki emekli olan kadar atıyorlar diye biliyorum
Bi şekilde kendimizi devlete atmalıyız işte
Nasıl olacak peki KPSS’den 90üstü yapmak lazım 2kişi emekli olsa iki kişi atarlar bir bölümden
Uğraşıyorum işte nabiyim ki
Aytyide salma derim belli olmaz ne olacak
Yoruldum kanka valla yoruldum benim 2. mezunum bu sene gene tutmayacak 3. mezjn sayilcam bıktım
Ne düşünüyorsun bölüm
Üni olarak mı
Benim ilk senem bende hiç iyi değerlendiremedim bu seneyi tecrübe oldu o şekilde bakıyorum
Hem bölüm hem üni
Kanka ben 20 yaşına gircem bu sene işte geç kalmialik hisside nuksetti bu saaten sonra üniversiteye falan gidemem
Ben üni olarak dişçilik istiyodum , ama olmadı o yüzden kpssden ne olursa hiç umrumda değil hademelik bile yaparım
Ben de diş düşünüyorum
İşte eğitim sistemimiz dediğim gibi bütün hayallerimizi elimizden aldı gözümde ışık gitti neşeli biriydim şimdi nötr ruh gibi biri oldum
Benimde öyle ben olgunlaştım diye yorumladım
Ammaaan kanka benden sana tavsiye kesinlikle nasıl ders yapacağını bilmiyorsan mutlaka koç tut mutlaka
Dershaneye gittim sene başında hiç verim alamadım ödev verip koçluk yaptıkları için bıraktım biri beni mecbur tutunca gerilip hiç yapamıyorum
Bizde geçtik o yoldan ama arkadaşın falan yok mu full eve kapama kendini bunalirsin
Dağıldı herkes kimse kalmadı
Aynı ben aynı
Bir kaç kişi kaldı benle beraber onlarlada konuşmuyoruz hareketleri samimi gelmiyor ayağımın kaymasına bakıyor herkes
Ben yokluktan bu siteye kadar düştüm
Bende kullanmıyorum normalde can sıkıntısına yükleyeyim dedim silerim bırazdan
Sivil hayatında başarılar diliyorum
Teşekkür ediyorum sizede
Bu gidişle bir kaç haftaya ölecegim zaten
Koçluk al
Ders çalış
Çalışıyorum ancak yalnızlık çok zorluyor beni
Mezunsun normal hazırlanıyorsun. Üni de bu yalnızlık bitecek öyle bir motivasyonla çalış
Onunda garantisi yok ki
Olur olur öyle düşünme ya az zaman kaldı bak bırakma. Üni olmazsa hiç olmazsa dershaneye gidersin daha iyi olur
Dershaneye gidiyordum onu da bıraktım ortam çok kötüydü çok gazla boş elaman vardı hocalar da hiç bir şey demiyordu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?