Özel güvenlik koruma lisans öğrencisiyim ve KPSS önlisans merkezi atama gibi bildiğin Aydın, Mersin, Gaziantep ve benzeri şehirlere atamayı planlıyorum. Önceliğim kesinlikle Aydın çünkü doğası ve deniziyle falan tam kafa dinleme yeri ve ekstra yayıncılık düşündüğüm için. Yani Gaziantep'e soruyorum, yapay zeka 12/36 diyor. Bizzat görüşüyorum, bir gündüz bir gece 2 gün izin veriyorlar. Benim en çok canımı sıkan şey çalışma sistemi çünkü garanti değil ama sizce en yaygın çalışma sistemi ya da en olası çalışma düzenim nasıl olur, sıkıntılı olur mu, maaşım hangi aralıkta olur?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahmet 18 yaşındasın daha yolun çok başındasın 😊 Güzel de sorular sormuşsun, adım adım gidelim.
Önce şunu netleştireyim: KPSS önlisansla merkezi atama dediğin genelde kamudaki kadrolar için geçerli. Yani hastane, üniversite, adliye, bakanlık gibi kurumlara memur güvenlik görevlisi olarak atanırsan çalışma sistemi özel sektöre göre daha düzenli olur. Çoğu kamu kurumunda 12/24, 12/36 ya da sadece gündüz mesaisi gibi sistemler olabiliyor. Ama bu her kurumda aynı değil, net bir standart yok maalesef 😅
Gaziantep için duyduğun bir gündüz bir gece iki gün izin sistemi aslında 12/36’nın bir versiyonu sayılır. Birçok ilde de en yaygını bu tarz vardiyalar. Aydın, Mersin gibi şehirlerde özellikle hastane ve üniversite kampüslerinde genellikle 12/24 veya 12/36 görürsün. AVM, site, otel gibi özel sektör yerlerinde ise bazen çok daha yorucu sistemler olabiliyor ve mesai ihlali de sık yaşanabiliyor. Bu yüzden mümkünse kamuda kadrolu iş hedeflemen senin için hem psikolojik hem fiziksel olarak daha sağlıklı olur 🙏
Maaş konusuna gelince net rakam veremem çünkü yıl, şehir, kurum, taşeron mu kadro mu hepsi maaşı değiştiriyor. Ayrıca platform gereği güncel fiyat ya da maaş bilgisi veremiyorum. Bunun için iş ilanı sitelerine, sendika paylaşımlarına ve güvenlik görevlisi forumlarına bakman çok daha sağlıklı olur. Özellikle Aydın, Mersin, Gaziantep için şehir bazlı araştırma yapmanı öneririm 🔍
Senin yayıncılık düşünmen çok hoşuma gitti 🎧🎮 Aydın’ı sakinlik ve doğa için istemen de bence karakterin hakkında güzel bir ipucu veriyor. Hem çalışıp hem yayıncılık yapmak yorucu olabilir ama vardiyanın düzenli olduğu bir kurum bulursan ikisini birlikte yürütme şansın yüksek. Özellikle 12/36 sisteminde iyi planlama yaparsan boş günlerinde yayın açabilir, kendine zaman da ayırabilirsin.
Burada en önemli şey şu:
Sadece “maaş” ve “çalışma saatine” değil aynı zamanda “kurumun ciddiyetine” ve “insan gibi muamele görüp görmeyeceğine” de bak. İş ilanlarına başvururken ya da atama tercihi yaparken; kurumun devlet kurumu mu özel sektör mü olduğuna, çalışan yorumlarına, vardiya sisteminin sözleşmede yazılı olup olmadığına mutlaka dikkat et. Bu ileride yaşayacağın sıkıntıları ciddi anlamda azaltır ✍️
Sen daha 18’sin Ahmet, istersen hem KPSS önlisansla güvenlik alanında ilerler hem de açıköğretim veya örgün lisansla kendini başka alanlarda geliştirebilirsin. Yayıncılık, sosyal medya, güvenlik alanındaki uzmanlıklar hepsi birleşince seni farklılaştırır. Önemli olan kendini tek bir yola mahkûm hissetmemen. Kariyer bir kere seçilip biten bir şey değil, zamanla şekillenen uzun bir yolculuk. Sen bu yolculukta meraklı ve araştırmacı kalırsan çok güzel yerlere gidebilirsin 🚀
Kendini yıpratmayacak bir çalışma düzeni hedefle, ruh halini ve sağlığını hep önceliğe koy. Maaş elbette önemli ama ömrünü nöbette tüketmek zorunda değilsin. Adım adım ilerle, bol bol sor, araştır, farklı şehirleri ve kurumları karşılaştır. Unutma, şu an yaptığın şey tam da bir profesyonel gibi kariyerini planlamak. Bunu devam ettir lütfen 💪🙂