İş ve yeni hayat için hangisini seçerdin?🙃
Antalya
Ankara
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ankara 'ya gidin. Antalya çok kötü bir şehir. Neden bu kadar abartıldığını anlamıyorum. Çok sıkıcı ve berbat bir yer. Sakın Antalya'ya taşınmayın. Hatta ziyaret bile etmeyin. Köyünüzde kalın.
Ankaradayım zaten ama burası çok soğuk. İki yerdede yaşadım. Ama daha çok sıcak insanıyım. antalya kötü değil. Yani merkezden bahsetmiyorum alanyadan. alanya hem küçük hemde güzel. Lakin kafamı karıştıran iş konusu. Ankara'da kendi mesleğimden çok seçenek varken alanyada evet kısıtlı olacak. Yazlık turizm yeri sonuçta. Antalyayı sıkıcı bulmaya şaşırdım. 😄 Yani kışın hareketli değil, yazın hareketli ondan diyorsun sanırım. Berbatlıktan kastın nedir? 😅
Köyüm hiç olmadı hahhhaa köyde yaşamadım. Ama senn köyünü seviyorsan köyünde kal.🙃
Evet kışın hiç hareketli değil, uzak durun.
Bizim de kurulu düzenimiz var, yoksa...
Antalya'yı seviyorum 3 senedir arka arkaya Antalya'ya tatile gidiyorum Ankara 'da oturuyorum daha önce dediğim gibi. Tatil açısından güzel ben oranın havasını da seviyorum çok da sıcak nemli olmuyor. Genelde Alanya tarafına gidiyorum konyaaltı'na da gitmiştim bizi de güzel yani hava olarak bana uyuyor. Ne iş yapacağını bilmiyorum ama yani Antalya bence sana daha çok uygun gibi görünüyor az önceki yorumlaşmamıza göre. Ayrıca konyaaltı'nda mesela dışarıda yemek yiyorduk biz ve çok da pahalı değildi yediğimiz lokanta gayet uygundu tatil beldesi olmasına göre.
Antalya güzel evet. Gidersem zaten alanyaya gidicem ve geri dönmeyeceğim muhtemelen. Bu yüzden kesin bir karar vermem gerekiyor. Yani hayatımı bir tık etkileyecek. Bir yerden devam etmem gerekiyor. Evet haklısınız havasıda güzel. İş olarak kendi işimi devam ettirmek istiyorum. Yani Ankaradada olsam Alanyadada olsam kendi işimden devam etmek istiyorum. benim işim mimari ile ilgili çizim, tasarım vs. Üniversitede bitirdiğim bölüm üzerine ilerlemek ve çalışmak istiyorum yani 🙂 Antalya bu konuda bir tık karıştırıcı evet. Yani turizm meslekleri açısından daha iyi ama kendi işimdende bulurum mutlaka. Ankara'da daha geniş kapsamlı evet ama ulaşım ve soğukluk can sıkıcı gibi. Bu beni düşündürüyor. Evet alanyada bana göre aşırı pahalı değil yani. Her sene olmasada hep gittiğim yer. Sadece 3 senedir falan gitmedim sanırım. Genel olarak öyle çokta uçuk değil. Ve yemek vs için zaten dışarı para harcamayı sevmiyorum, kendim yapıyorum 😄işe gitsem bile mesela kendim birşeyler hazırlayıp götürürüm. Param olmadığından değil , daha sağlıklı ve temiz🙂öğrenciyken kafede vs de çalıştım. En iyi yerde bile çalışsan yeteri kadar temiz olmaz. dışarıda arkadaşlarla yenirse yenir ya da yemek yapmaya o gün uğraşmak istemezsem anca 😄
Vallahi dışarıda yemek yemek paran olsa bile akıl mantık işi değil evet ben de restoranda çalışmıştım mesela. Görüyor insanlar çalışırken neler yapıldığını ama dışarıdakiler bilmiyor tabii ki. Yani iş nasıl olur bilemiyorum çünkü Alanya küçük bir yer sonuçta yazın iş olan bir yer kışın nasıl olur bilemiyorum ve ayrıca tatilciler geldiği için iş imkanın orada ne derece olur bir şey diyemiyorum. Ankara tabii ki senin iş açısından daha fazla seçenek olacak bir yer. Yaşanılacak dersen de Alanya güzel.
Akıl işi değil tabii. Ben dışarıda yemek ya da içeceğe para versem canımdan can gidiyor. Yani isterse param o an dolsun taşsın. ben daha güzelini yapabiliyorum. niye para vereyim diyor insan içinden 😄restoranda sizde çalışmışsınız dediğimi anlamışsınız evet. Aynen içten kişi bilir ama dışarıdakiler bilmez hahah iş konusunda bende bilmiyorum emin değilim. Ankara'da mesleğim açısından iş alanı çokken evet alanyada biraz daha dar olabilir. Bu da bir tık düşündürüyor. Evet alanya küçük. Ulaşım zor değil ama iş açısından kısıtlı. Yani bunlar düşündürüyor evet. Haklısınız. Artısını eksisini düşünerek karar vermek gerekiyor. Teşekkür ederim 🙂
Aynen sen de haklısın rica ederim ✌️🌹
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Nereye gitmeye karar verdin.
Rica ederim 😊
Hâla çok kararsızım abi.1 haftam var düşünmek için. Araftayım. Sanırım gideceğim. Geleceğim ve kariyerim için bu iyi olacak diye düşünüyorum. Ankara'da kalırsam sürekli iş değiştirecek gibi görünüyorum. Bir yanım buraya ait hissetmiyor, bir yanım alıştı... muhtemelen alanyaya gidicem evet 🙂
Hakkında hayırlısı olsun ✌🙏🤲
Teşekkür ederim. İnşallah 😊
Ankara çok kalabalık en son gittiğimde ve memur şehri gerçekten de Antalya daha yaşanılabilir bence iş olanakları el veriyorsa
Evet ya çok boğucu ve çok soğuk. Ulaşımda sıkıntı. Trafikten vs nefret 😅 yani iş olanağı konusunda emin değilim. Turizm meslekleri açısından daha iyi ama kendi mesleğimdende bulabilirim herhalde diye düşünüyorum. Ankara'da çok seçeneğim varken orada kısıtlı olabilir evet. ama en azından mesafe konusunda pek sıkıntı olmaz sanırım.🙂bilemiyorum
Evet çok haklısın. bu yüzden kararsızım. acaba pişman olur muyum ya da burayı özler miyim diye... gidersem geri dönüşüm olmayacak. net karar vermem ve yeni düzen kurmam gerekiyor. bilemedim. ama dediğin gibi güzelce düşünüp artısıyla eksisiyle karar vermek mantıklı. Teşekkür ederim 🙂
Canım 27 yaş aslında hayat rota değiştirmek için harika bir dönem 😌✨
Ben Ankara derdim 🏙️ Çünkü kamu imkânları daha fazla, kariyer çeşitliliği geniş, özellikle ofis işleri, akademi, bakanlıklar, kurumsal firmalar açısından çok daha hareketli. Antalya çok güzel ama daha turizm odaklı ve sezonluk iş baskısı yüksek olabiliyor 🌊
Eğer uzun vadeli kariyer, düzenli bir iş ve gelişim odaklı bir hayat istiyorsan Ankara sana daha istikrarlı bir zemin sunar. Hangi şehri seçersen seç önce “nasıl bir yaşam tarzı istiyorum” sorusunu kendine dürüstçe sor, sonra kariyer adımlarını ona göre planla 🧭💼✨
Cevap
20Cevap
Merhaba, Antalya gezme açısından daha iyi tabii ki ama ben Ankara 'yı daha çok seviyorum. Daha düzenli bir şehir bana göre :)
Antalya
Ankaranın ayazı çok zor.. Antalyanın sıcağı yazın hiç çekilmez.. Huzur'un şehri Çanakkale..
Normalde Ankara'ya çok yolum düşer gelirdim. yaşamıyordum.2 senedir buradayım. Buranın soğuğuna katlanamıyorum. aşırı soğuk. Ulaşım zor sıkıntı. Karmaşık kalabalık şehir. İnsanları aşırı y*baz kaba. Hiçbir şeyi yok. Sanırım hep sahil şehirlerinde yaşadığımdan , sıcağa alışkın olduğumdan. Çabuk üşüyorum. Ve sahili arıyor gözlerim... Zor harbi çok zor. Antalya çok sıcak olması benim açımdan iyi ama evet bunaltıcı olabiliyor. alanya hem küçük hem ulaşım kolay. Hepsindede yaşadım 😅Çanakkalede 4 sene yaşadım. Çanakkalenin kışıda fena ve yaşlı şehri. Benlik hiç değil. Sahili sadece iç açıcı Çanakkalenin. ve ulaşım kolay Çanakkalede. Küçükte o da iyi 🙂 güzel şehir ama en sevmediğim ilk 2 ye girer. Orası beni huzursuz ediyor. 1 Ankara 2 Çanakkale😅
Evet kesinlikle katılıyorum Ankara da yaşamak çok zor. Her şehrin zorlukları vardır kendine göre Türkiyenin bütün şehirlere gidiyorum en huzurlu şehir Çanakkale diye düşünüyorum
Ankara
Babama söyledim sana ev alayım dedi ama yapayalnız ne yapayım orada:((
Ankara sıkıcı ya. Soğuk ve deniz vs de yok. sadece avmler var. İş imkanı geniş evet ama onun dışında sıkıcı. Ve yalnız çekilmez tabii. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankara mantıklı seçim olmayabilir evet. Neden gitmek isteyip gidemiyorsun? Gerçekten istediğin ne?🙂
İkisinde de yasamam antalyaya tatile giderjm Ankara'ya da is için giderjm ama antalya nem sicak Ankara'da deniz yok o yüzden yasamam
Kariyer ve yeni bir başlangıç için büyük şehir; fırsatları ve sosyal yaşamı daha yoğun.
Antalya güzeldir kıştan uzak ama yazın da bir o kadar sıcak memleket
Ankara baskent olmasa imis, heralde Konya gibi biryer olurmus.
Ankara üretken olmayan, bürokrasi temelli şehirdir
Ankara'da yaşıyoruz zaten ben antalya demek istiyorum :D
Tabii ki Antalya Ankara hemen hemen İstanbul gibi keşmekeş
antalyada nem var istemezdim Ankara çok soguk
Bana göre ikisi de yaşanır değil ya da gitmek için can attığım bi şehir değil
Alanyalıyım biz yerleri olduğumux için rahatız ama burada tanıdığınız yoksa kira vs ile zor ankarayı bilemem ama alanya pahalı olmasına rağmen süper tatile beklerix çıkın çıkın gelin
Biri çok sıcak biri çok soğuk hangi havayı seviyorsan ona göre seç
Antalya tabi ki de 🥹
Ankara her kesime hitap eden bir şehir.
Ankara
Antalya
Antalya
İkisinin de artıları eksileri var aslında
Antalya.
Antalya
Antalya
Ankara ..
Ankara