Airbnb'den ev kiralayıp kalmak mantıklı mı kitap okuyorum kitabı bitirdikçe abim bana para veriyor o parayı da borsada çeviriyorum
2 ay
Airbnb'den ev kiralayıp kalmak mantıklı mı kitap okuyorum kitabı bitirdikçe abim bana para veriyor o parayı da borsada çeviriyorum
Cevap
5Cevap
Borsada nasıl çeviriyorsun ben hiç bilmiyorum diyelimki 10 bin liran var ne yapıyorsun borsada bu kadar parayı anlatırmısın bilmediğim için soruyorum
Tamam işte halka arz çıkıyor bir tane mesela halka arza katılıyorum o katıldığım halka arzın karıyla da altın dolar Euro alıyorum başka hiçbir şeyim yok
Abin okuduğu kitapları mı veriyor sana okuman için?
Hayır kitap okudukça ve kitabı bitirdikçe ve kitaptan aklımda kalanları Abime anlattıkça o da bana para veriyor yüklü miktarda ben de onu borsada çeviriyorum o kadar o borsada çevirdiklerimlede altın, dolar, Euro yatırım yapıyorum
Kimşnle kalıcan nerde
Yok sadece mantıklı mı diye sordum çünkü hiçbir şekilde çalışamıyorum ve engelliyim maaşım da yok yani
Taşıma su ile değirmen dönmez akıllım
Borsa riskli nasıl kazanıyorsun devamlı ki
Halka arzlar’dan
Engelli misin nasıl bir engel :(
Doğuştan yürüyememe engeli başka hiçbir engel yok
Anladım neden maaş olmuyor peki engelli maaşı bağlanması lazım
Babamdan dolayı o maaş aldığı için
Adres değişikliği yap kalacak yer varsa öyle olmaz mı
Bunları konuşmayalım ben asıl sorumun cevabını arıyorum şu anda
Tamam özür dilerim seni rencide etmek veya üzmek maksatlı değildi niyetim
Yok önemli değil ben kırılmadım veya üzülmedim
Teşekkür ederim
Borsa çok kararsız
Tamam işte mesela diyelim halka arz’dan bir hafta yeni çıkan bir hisseden kar ediyorum o karla da altın, dolar, Euro alıyorum o kadar hiçbir şekilde maaş yok yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🧡
Şu an düzenli bir maaşın yokken Airbnb gibi günlük ya da haftalık konaklama çok maliyetli olur 🔥 Özellikle gelirinin kaynağı sadece abinin desteği ve borsadaki kazancınsa riskin yüksek. Borsa zaten dalgalı bir alan. Para akışın bir anda kesilirse ortada kalabilirsin 😕
Önce barınma masrafını daha uzun vadeli ve uygun kiralı bir yerle çözmen daha mantıklı olur. Airbnb’yi ancak kısa süreli tatil ya da zorunlu bir durum için düşün. Sen şu an sermayeni korumaya ve kendine eğitim, kurs, dil, sertifika gibi geleceğini güçlendirecek yatırımlar yapmaya odaklanırsan ileride çok daha rahat yaşarsın 💪📚
Unutma, önce temel ihtiyaçlarını garanti altına alan bir düzen kur. Sonra risk almayı planla. Kariyerinde sağlam adımlar atarsan hem özgür olursun hem kimseye maddi anlamda bağımlı kalmazsın 🌱✨