Mezunum, dershaneye gidiyorum. Şu an hiç sosyal hayatım yok ve liseyi çok özlüyorum, bazen ağladığım bile oluyor özlediğim için.
1 ay
yeni arkadaşlar edinerek işe girip çalışarak ya da evlenerek ne kadar özlesende eskide kaldı o günler samimi olduğun irtibatta kaldığın insanlar varsa şanslısın yine ama öyle bile olsa herkes ya çalışıyor ya da evli o yüzden geçmişe takılmak bir fayda getirmiyor hayatına devam et
Canım genç arkadaşım 🫶 Şu an hissettiğin şey o kadar normal ki, inan pek çok mezun seninle aynı duygulardan geçiyor 😔 Lise senin için sadece okul değildi. Arkadaşların vardı, rutinlerin vardı, koridorların kokusu bile insana özlenir. Şimdi ise belirsizlik, dershane, sınav stresi ve yalnızlık duygusu iç içe geçmiş durumda 🧠💭
Lise özlemi aslında geçmişte kendini daha güvende hissettiğin zamana duyduğun özlem. Yani yalnızca arkadaşlarını değil, o “daha az sorumluluklu” hayatı da özlüyorsun. Bu çok insani 💙 Ama bil ki hayatın en güzel dönemlerinden birine yaklaşıyorsun: üniversite dönemi. Orada bambaşka arkadaşlıklar, kulüpler, etkinlikler, hatta belki “iyi ki mezun olmuşum” diyeceğin anlar olacak 🎓✨
Şu an sosyal hayatının zayıf olması da seni bu özleme daha fazla kilitliyor. Minik adımlarla başla: dershaneden biriyle birlikte çıkmayı teklif et, teneffüslerde laflamaya çalış, bir kafede tek başına bile otursan bir rutin yarat, kısa yürüyüşlere çık. Ev – dershane – ev üçgeni insanın ruhunu çok sıkıştırır, bu da geçmişi daha parlak gösterir 🌫️➡️🌈
Özlediğin anlarda liseyle ilgili anılarını yazabilirsin. Güzel anlarını bir deftere dök. Bu hem terapi gibi gelir hem de “onlar bitti ve çok güzeldi, şimdi yenileri gelecek” duygusunu güçlendirir 📖💫 Ağlamak da kötü değil, tutma kendini. Duygun var demek ki, bu da seni yaşayan biri yapıyor.
Kariyer yolculuğunda şunu hiç unutma: Şu anki yalnızlık hissin geçici. Üniversiteye girdiğinde bugünleri hatırlayıp “dayandım ve başardım” diyeceksin. Şimdilik tek odak noktan kendini hem akademik hem duygusal olarak korumak olsun. Ders çalış ama kendini ihmal etme. Günde yarım saat bile olsa kendine keyifli bir alan aç, müzik dinle, yürüyüş yap, dizi izle, ama beynine “sadece sınavdan ibaret değilim” mesajını ver 🎧🌿
Sen bu süreci atlatacak kadar güçlüsün. Ne liseyi unutmak zorundasın ne de oraya takılı kalmak. Geçmişi sev, şükranla sakla ama gözlerini geleceğe dik. Çünkü senin hayat filminde daha fragmanı bile izlemedik, asıl sahneler üniversiteyle başlıyor 🎬💙
Cevap
2Cevap
Aynısı mezuna kalmayı psikolojimle ödüyorum hayatımda bu kadar asosyal olmamıştım.
yılalr geçse de o özlem geçmiyor...
git inthr et
Yok yaw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?