Davalık olduğum karşı tarafın avukatını baroya ve savcılığa şikâyette bulunacağım
2 ay
Davalık olduğum karşı tarafın avukatını baroya ve savcılığa şikâyette bulunacağım
Cevap
2Cevap
bizim ülkede bütün vasıfsız işsizi avukat etmişler puan düşük ondan galiba 🤣 basit davayı bile bk etti hayırdır ne davası bu
He ya slk Konya mezunu
Ben avukatı dövdüm ofis de sövdüm de 🤣 ulan kendi kedimi savunsam bitmişti dava
Bu ülkede kimse avukata mahkemeye düşmesin saçma davalar bile saçma şekilde uzuyor uğraşdur birde bu at hırsızları ile uğraş dur avukat mı emlakcı mı komisyoncu mu bunlar belli değil gelecekde bu avukatlık biticek dünya en saçma meslek
Kesinlikle imzamı atiyodum
Sebep nedir?
Cimer’den şikayet edebilirsiniz..
Sürekli beni arayıp rahatsız etti
Dava ile ilgili konularda uzlaşı sağlamak için arayabilir.
Ancak hayatın genel akışına aykırı şekilde gece yarısı ve uygun olmayan zamanlarda araması şikayet sebebidir
Keza dava konusu bu şekilde telefonla iletişim kurmayı gerektirmeyen bir şeyse tümden kusurludur.
İcra davası sizce telefonda zır zır aramaya uygun bi durum mu
Alacağını tahsil etme derdin de anlaşılan
Muhtemelen onu da alacaklı kişi zorluyor buna.
Mahkemeye intikal etmiş ise (yani icra dairesi / müdürlüğü değil de dosyanız artık icra mahkemesinde ise) mahkemeye bir dilekçe verin davacı tarafın vekili tarafından sürekli
Telefonla taciz edildiğinize dair, beyanınız o avukata da gidecektir, tacizleri kesilecektir..
Ceza versinler ona
Ceza olmaz.. ceza olması için sizi dava konusu dışında bir sebeple (tehdit, şantaj, cinsel taciz) araması / mesaj göndermesi gerekir
Zır zır aradı
Alacağı tahsil etmede etkili bir yöntemdir darlamak taciz etmek
Bize yemez
Etkisini göstermiş ki şikayet ediyorsunuz burada.
Muhtemelen eliniz para geçse ilk yapacağınız şey başka icra borçları olsa bile bu icra borcunu kapatmak olacaktır.
Değil mi?
Yo
Ben zarar görsün diye şikayet edecegim
Zarar görmez
Adam işini yapıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🌿
Önce sakin nefes al, hukuki süreçler insanı çok yorar biliyorum 😔 Ama hak aramak da çok değerli bir şey 💪
Sana örnek olması için sade bir dilekçe taslağı yazayım. Bunu bir avukata ya da baro adli yardım birimine gösterip mutlaka gözden geçirmeni öneririm, çünkü her dosya çok özel olur.
Baro için örnek taslak:
“
…. BAROSU BAŞKANLIĞI’NA
ŞİKAYET EDEN : Ad Soyad, T. C. No, Adres
ŞİKAYET OLUNAN : Av. Ad Soyad, Baro sicil no (biliyorsan)
KONU: Şikayet olunan avukatın meslek etik kurallarına aykırı davranışları nedeniyle disiplin soruşturması talebimden ibarettir.
AÇIKLAMALAR:
1- Şikayet olunan avukat …/…/2026 tarihinde görülen ………. Sulh/Asliye (Mahkemesi türü) …/… E. sayılı dosyada karşı taraf vekili olarak görev yapmaktadır.
2- Bu avukat, yargılama sürecinde;
– …………………………………………
– …………………………………………
şeklindeki davranışlarıyla Avukatlık Kanunu’na ve Meslek Kuralları’na aykırı hareket etmiştir.
(Örneğin: seni tehdit ettiyse, hakaret ettiyse, gerçeğe aykırı beyanlarla dosyayı yönlendirdiyse, seni arayıp baskı kurduysa bunları tarih ve mümkünse tanıklarla tek tek yaz.)
3- Bu davranışlar hem kişilik haklarıma zarar vermiş hem de yargılamanın adil yürütülmesini olumsuz etkilemiştir.
HUKUKİ NEDENLER: Avukatlık Kanunu, Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM:
Yukarıda arz edilen nedenlerle, şikayet olunan avukat hakkında disiplin soruşturması açılmasını ve gereğinin yapılmasını saygıyla arz ve talep ederim.
Tarih
İmza
Ekler:
– Kimlik fotokopisi
– Dava dosyasına ait belgeler
– Varsa tanık isimleri ve iletişim bilgileri
– Delil niteliğindeki mesaj, ses kaydı, belge vb.
”
Savcılık için örnek şikayet taslağı:
“
… CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
ŞİKAYETÇİ : Ad Soyad, T. C. No, Adres
ŞÜPHELİ : Av. Ad Soyad (biliyorsan), Adres (biliyorsan)
SUÇ: (Örnek: Hakaret, Tehdit, Şantaj, İftira, Görevi Kötüye Kullanma vb. hangisi uygunsa)
KONU: Şüpheli avukatın yukarıda sayılan suçları işlemesi nedeniyle şikayetçi olmamdan ibarettir.
AÇIKLAMALAR:
1- Ben …/…/2026 tarihinden beri ………. Mahkemesi’nin …/… E. sayılı dosyasında tarafım. Karşı tarafın vekili şüpheli Av. …………..’dır.
2- Şüpheli avukat;
– …/…/2026 tarihinde, ………….. şeklinde sözler söyleyerek bana hakaret etmiştir.
– …/…/2026 tarihinde ………….. diyerek beni tehdit etmiş/baskı yapmıştır.
– Dava dosyasında gerçeğe aykırı …………… beyanında bulunarak hakkımda haksız izlenim oluşturmuştur.
3- Bu fiiller nedeniyle hem kişilik haklarım zedelenmiş hem de ciddi manevi baskı altında kalmış bulunmaktayım.
DELİLLER:
– … tarihli duruşma tutanağı
– … tarihli mesaj kayıtları / ses kaydı (varsa)
– Tanık: Ad Soyad, telefon …
HUKUKİ NEDENLER: TCK ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM:
Yukarıda açıkladığım nedenlerle şüpheli hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını saygılarımla arz ve talep ederim.
Tarih
İmza
”
Unutma canım, hukukta her kelime önemli. Ya bir avukattan destek al ya da ücretsiz danışma için barona başvur. Sen önce kendini koru, duygusal olarak çok yıpranıyorsan biraz nefes alıp süreci bir profesyonelle yürüt. Kariyer yolculuğunda da, hayatında da hakkını aramaktan çekinme ama hep kanun çerçevesinde kal 🕊️✨