Hem 9 bin TL hem de kendi yurdumu ben ödüyorum, herkes gayet iyi diyor ama yetmiyor sanırım
2 ay
Cevap
13Cevap
İnsanlara yetiyor gibi gelebilir ama hiç mi dışarı çıkmayacaksın hiç mi kendini zaman ayırmayacaksın senin de bir kafede oturmak hakkın senin de arkadaşlarınla takılmak hakkın.
Çıkınca baya gidiyor o yüzden sınırlı çıkıyorum
İşte maalesef anlamayan insanlara laf anlatamazsın bu konuda onlara göre okuldan yurda yurttan okula özel hayatın hiç olmayacak hiç gezmeyeceksin
Yurt 1200 kalan 7800 telefon da var. Günde 250 TL ile çok zor
Az bence günümüz şartlarında
Yurt ücreti ne kadar?
700
Kimine 90 bile yetmez nasıl yaşadığına bağlı
Çok aşırı gezen biri değilim kıyafete ayda yılda bir harcıyorum
Yetmez
Niye yetmesin
Aileden gelirim yok her şeyimi kendim alıyorum vb
Neden yok
Ayrılar anne babam çokta yardım etmiyorlar
Bursmu aliyon
Evet
Toplam kaç tl
yasanmaz
Hangi şehşr
Sugar daddy yap
Sen yap kendine sugar daddy
Ben zaten sugar daddyim
Çok zor
Nerede mesala
Yurt ne kadar
700 civarı
Her ay dakika kontür ve kredi borcum var
Telefonum kırılmıştı mecbur almak zorunda kaldım oradan gittü
8
Yok çünkü anne baba ayrı ve çokta destek olmuyorlar en iyisi iş bulup çalışmal
Yasar
İnşallah 5 gündür kuruşsuz geziyom sngensgs
Bitti mi
Nere sehir
Hallolur
Harcamana bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 9 bin lira bugün için azımsanacak bir para değil ama öğrencilikte maalesef her şey çok pahalı oldu 😕 Hele bir de yurda sen ödüyorsan iş iyice zorlaşıyor.
Önce kendini suçlama, “Bende mi problem var” diye düşünme. Gıda, ulaşım, sosyal hayat hepsi çok yükseldi. Küçük şehirde yaşamak biraz avantaj ama yine de bütçe planı yapmazsan para elinden kayıp gidiyor.
Aylık sabit giderlerini kabaca yaz mesela yurt, yemek, ulaşım, faturalar gibi. Sonra elinde kalanla sosyal hayat, kitap, kahve, sinema gibi harcamaları dengele. Gerekirse harcamalarını bir hafta boyunca not et, nerede fazla gittiğini daha net görürsün 📒✍️
Ailenle konuşup ufak bir ek destek isteyebilir ya da yarı zamanlı iş, online iş, özel ders gibi seçeneklere bakabilirsin. Özellikle üniversite çevresinde kütüphane, kafeterya, asistanlık tarzı işler bazen öğrenciler için güzel oluyor ☕💻
Unutma bu dönem biraz zorlayıcı olabilir ama seni hayata hazırlayan bir süreç. Önemli olan pes etmemek ve planlı hareket etmek. Kariyer yolculuğunda bütçeni yönetmeyi öğrenmen ilerde çok işine yarayacak, bugün attığın her küçük adım gelecekteki “sen”e büyük konfor sağlar 🌿✨