Meslek lisesi mi, MESEM mi, kadın kuaförlüğü mü fotoğrafçılık mı seçsem, geleceğim için en mantıklı yol hangisi?

Ben 8. sınıfı bitirip liseye gidecektim fakat tercihimde yanlış yaptım, seçtiğim okul yerine başka okul çıktı neyse sıkıntılar oldu gittim muhasebe okuluna fakat birinci günden anladım ortam kötüydü sürekli insanlarla uğraşmayı sevmeyen biriyim zaten okulumun üçüncü günü gitmekten vazgeçtim ve bıraktım okulu, açıköğretime gidip 4 sene boyunca çalışıp para kazanırım, aileme de destek olurum, harçlığımı da kazanır, kendi istediğim şeyleri alırım dedim ama işyerlerinde de zorlandım şimdi de normalden okuyasım yok fakat ailemin hâlâ paraya ihtiyacı var, destek olmam gerekiyor biliyorum ama hiçbir işyeri beni almıyor tekstilden başka, tekstilde de zorlanıyorum normalden okusam aileme 4 sene boyunca daha zarar ettireceğim kendi harçlığım da yok yarım gün okul yarım gün iş yapsam belki olurdu ama MESEM'e geçmeye karar verdim bu sefer de MESEM okulunda bulacağım işyeri sahibinin usta öğretici belgesini istiyorlar ilk kadın kuaföründe başlayayım dedim fakat oturduğum yerin yakınlarında çoğu yerin belgesi yok halamın görümcesinin yeri var annem en son onlarla konuştu olursa oraya gidecekmişim ama kuaförlükten ilerleyebilecek miyim onu da bilmiyorum, yarı yolda vazgeçersem ne yapacağım onu düşünüyorum aklımda fotoğrafçılık bölümü de var etraftaki yerleri pek araştırmadım fakat fotoğrafçılık bölümünden düğün fotoğrafçılığına falan mı geçsem aşamalar ne bilmiyorum MESEM'de öyle bir bölüm var fakat iş bulabilir miyim bilmiyorum ne yapmalıyım
Meslek lisesi mi, MESEM mi, kadın kuaförlüğü mü fotoğrafçılık mı seçsem, geleceğim için en mantıklı yol hangisi?