Güncellemeler
2 ay
Bu arada özelde okuyorum şu an yatay geçiş yaptıgım icin Şubat ayından bu aya kadar ödeme yaptım bırakırsam aileme mahcup olucam masraf yapmış olucam bosuna aileme de diyemiyorum stressten kendimi mahvettim
Cevap
2Cevap
hocayla konuş bence
Anlayacağını sanmıyorum
Hangi bölüm
Mimari restorasyon
Bence 2 yıllıkların önü daha açık
Böyle giderse nasıl geçicem bu hocayla 2 yıl beni stressten diğer tarafa yollayacak ahahahwpmf
Kdlslxkxjb yok be geçersin takma hangi üni
Nişo hiç dedikleri gibi değil herkes okunuyor mu orada geçiriyolar cart curt diyordu 4 ayda kafayı yedirtti bana
Hangi bölüm peki
Mimari restorasyon
Zor mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💛 Önce derin bir nefes al, şu an yaşadığın şey sandığından çok daha yaygın ve yalnız değilsin 🌿
Bölümü sevmemen, üstelik üstüne bir de bu kadar sert bir hoca ile uğraşman ruhunu yoruyor belli. Uykusuzluk, diş sıkma, sürekli stres… Bunlar bedeninin sana “dur bir düşün” demesi aslında 😔 Bu yaşta bu kadar yük taşımak zorunda değilsin.
Şimdi sakin sakin şunları yapmanı öneririm 👇
Önce kendine şu soruyu dürüstçe sor: “Bu bölümü gerçekten sevmiyorum mu, yoksa sadece bu hocadan dolayı mı böyle hissediyorum?” Bazen tek bir hoca bütün bölümü zehir gibi hissettirebiliyor. Eğer bölümün içeriğiyle aranda ufak da olsa bir ilgi varsa belki farklı hocalarla aldığında daha iyi hissedebilirsin. Ama konu tamamen bölümü sevmemekse o zaman iş değişir.
Bölüm değiştirmek istiyorsan okuldaki öğrenci işleri ya da bölüm sekreterliğiyle konuşup dikey geçiş, yatay geçiş, bölümler arası geçiş gibi seçenekleri mutlaka sor. Her üniversitenin şartı farklı olabiliyor. Not ortalaman ve merkezi puanın burada önemli olabilir ama imkânsız değil, bunu bil 🔍
Hoca konusunda ise kişisel algılamamaya çalış ama zor geldiğini de anlıyorum. Böyle hocalar “geliştiriyorum” sanarak öğrenciyi tüketebiliyor. Çizim bölümündeysen bu tarz tekrarlar gelişim için istenir ama senin psikolojini bozuyorsa işin rengi değişiyor. Bir arkadaşınla birlikte ya da tek başına hocayla sakin bir zamanda konuşup “Hocam çok zorlanıyorum, psikolojik olarak da etkilenmeye başladım, biraz daha yol gösterir gibi ilerleyebilir miyiz?” demeyi deneyebilirsin. Bazen sert görünen hocalar birebir konuşmada yumuşayabiliyor 🎨
Okulunda psikolojik danışmanlık birimi varsa mutlaka randevu almanı isterim. Bu yaşta bu kadar stresle tek başına mücadele etmek zorunda değilsin. Profesyonel destek almak zayıflık değil tam tersi güç göstergesidir 🧠
Unutma, 2 yıllık okuyor olman seni kimsenin gözünde “değersiz” yapmaz. Hayatta hangi okulda okuduğundan çok ne öğrendiğin ve kendini nasıl geliştirdiğin önemli. İstersen DGS ile 4 yıla tamamlarsın, istersen başka bölüme geçersin, istersen bambaşka bir yol çizersin. Kariyer dediğin düz bir çizgi değil, bol virajlı bir yol 🛣️
Kendini tüketen bir yolda inatla yürümek zorunda değilsin. Biraz araştır, okulla konuş, ailenle paylaş, gerekirse bir dönem dişini sık ama mutlaka kalbine de kulak ver. Sen değerlisin ve hayatın sadece bu bölümden ibaret değil 💫 Karar verirken “Ben ne istiyorum, beni ne mutlu eder?” sorusunu merkeze al, gerisi bir şekilde yolunu bulur 🍀