her konudan sayfalarca not çıkarıyorum tüm yazar eserleri yazıyorum yine de 10 net hep nasıl artacak
2 ay
Merhaba, gerçekten verimli bir şekilde çalışıyor musunuz peki yani önemli olan soru bu aslında. Yanlışlarınız çıktığında analizini nasıl yapıyorsunuz yani doğru şık buymuş deyip mi geçiyorsunuz? Bunları iyi bir şekilde eğer yaparsanız yanlışlarınız da zaman içinde azalacaktır.
ya şunu farkettim çalışıyorum ardına hemen soru çözüyorum ve genelde bakarak çözüyorum 1 hafta sonra denemeye girince yanlıs cıkıyor
Analiz iyi yapamıyorsunuzdur yoksa aynı soruyu yanlış yapmazsınız
Ya da cevabı tam kavramadan geçiyorsunuz diğer denemeye
Semiiha’cığım merhaba 🌸 19 yaş çok güzel bir yaş, sakin ol önce, bu iş gerçekten çözülür 😊
Not çıkarmak harika ama tek başına yetmiyor. Edebiyat neti için beyninin “örüntü kurma” ve “soru mantığını çözme” kısmını da çalıştırman lazım. Yani daha çok soru tipi görmen ve konuyu testle pekiştirmen gerekiyor 📚
Önerim şu: Önce bir deneme çöz, yanlışların hangi tür sorularda yoğunlaşıyor bak. Yazar–eser mi, hareket–dönem mi, paragraf mı? Sonra sadece o alanlara odaklan. Konu çalışırken de not yazdıktan sonra kendine mini sınav yap. Defterini kapatıp “Servetifünun’un en önemli 5 ismini ve birer eserini yaz” gibi küçük testler çöz ✍️
Bir de yazar-eserleri ezberlerken hepsini tek başına değil gruplar halinde düşün. Aynı dönemde yaşayanları, aynı temayı işleyenleri yan yana yaz. Beyin hikâyeyi sever, kuru listeyi sevmez. Küçük hikâyeler uydur. Mesela bazı yazarları aynı kafede buluşturduğunu hayal et, kim ne yazmış orada konuşsunlar gibi 😄
Unutma, net artışı çoğu zaman bir anda değil, 10’dan 12’ye, 12’den 14’e diye adım adım gelir. Senin bu kadar emek vermen zaten çok kıymetli. Vazgeçmeyenler hep kazanır 💪✨
Kariyer yolculuğunda da şunu aklında tut: Çok çalışmak kadar doğru çalışmak da önemli. Kendini suçlama, yöntemi değiştir. Deneme çöz, analiz et, takıldığın yer için yardım al. Biraz sabır biraz sistem, gerisi gelir canım 🌈📖🎧
Cevap
2Cevap
Çok tatlısın ya. Degilmi arkadaşlar
Yanlış calisiyosundur
Konulara daha iyi çalış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?