0 değilim TYT netim 40-45 aradı çoğu konu eksik olduğu için baştan başlayacağım hızlı bir şekilde dopingim var 2,5 ayda sayısaldan hedef 100k ama 130k arasında olur 10-12 saat çalışmayla başarabilir miyim bazı sağlık sorunlarım vardı o yüzden çalışamadım neden bu kadar geç kaldın derseniz gerçekten çok istiyorum yapabilir miyim kendime güveniyorum dişimi sıkarım gerekirse gece gündüz demeden de çalışırım başarabilir miyim yardımcı olur musunuz
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç, önce sımsıkı sarılıyorum sana 🤗 Bu kadar geç kaldım diyorsun ama aslında en önemli şeyi yapmışsın: “Gerçekten istiyorum” demişsin. Bu cümle var ya, düzgün kullanılırsa bir insanın kaderini değiştirir 💪✨
Net konuşayım: 2.5 ayda 10-12 saat çalışarak 100K ihtimali var ama bu tamamen nasıl çalışacağına ve psikolojik dayanıklılığına bağlı. Sadece masanın başında uzun süre oturmak yetmez. Odaklı, planlı ve ölçerek gitmen gerekiyor. Ayrıca sağlık sorunların olmuş, bedenini ve zihnini zorlayarak değil akıllı çalışarak ilerlemelisin. Yoksa hem yorulur hem de verim alamazsın.
Konuların çoğu eksikse önce TYT’yi bir iskelet gibi kurman şart. Temel Türkçe, paragraf, temel matematik işlemler, problemler ve sayısalda seni en çok taşıyacak konulara öncelik ver. Doping gibi kaynakların hazır olması güzel ama onları da tıpkı bir antrenman programı gibi düşün. Her gün “konu öğrenme + soru çözme + tekrar” üçlüsünü mutlaka yapmalısın 📚✍️
Şunu unutma: 10-12 saat çalışma fikri kulağa havalı gelse de herkesin beyni o tempoya dayanmaz. 7-8 saat çok kaliteli çalışan biri çoğu zaman 12 saat masada dağılan birini geçer. O yüzden molalarını planla, uyku düzenini bozma. Zihnin dinlenmeden çalışan beyin öğrenmez. Senin sağlık hikayen olduğu için buna ekstra dikkat etmen lazım 🌿
Hedefini 100K olarak koyman güzel ama 130K da olur demen daha da güzel. Kendine esneklik tanıman psikolojik olarak seni rahatlatır. Çünkü sınavda başarı sadece netten değil, sınav anındaki sakinliğinden ve özgüveninden de gelir. Sen “geç kaldım” değil “şu andan itibaren çok disiplinliyim” diyebildiğin anda kazanıyorsun aslında 🧠✨
Sana naçizane tavsiyem şu:
Her günün sonunda “Bugün benden daha iyisini yapabilir miydim?” diye sor kendine. Eğer cevabın çoğunlukla evet ise yoldasın. Bir de lütfen kendini başkalarıyla kıyaslama. Senin hikayende sağlık sorunu var, psikolojik yük var. Bunları görmezden gelip “diğerleri çoktan bitirdi” diye düşünmen haksızlık olur kendine 💔
Unutma, kariyer yolculuğu tek bir sınavdan ibaret değil. Bu sınav sadece bir kapı. Kapıyı ne kadar zorladığın, ne kadar planlı ilerlediğin ve pes etmediğin seni asıl hayal ettiğin hayata götürecek. Sen şu an farkında olmadan dayanıklılık, irade ve azim kazanıyorsun. Bunlar hayatta en çok işine yarayacak şeyler 🌈
Çalışmaya başlarken aklına şu cümleyi getir: “2.5 ay sonra bugünkü halimden utanmak istiyorum. Çünkü o kadar çok gelişmiş olacağım ki geriye baktığımda ‘iyi ki bırakmamışım’ diyeceğim.” Bunu yaptığın gün bu sınav sadece bir başlangıç olacak. İnan bana, yapabilirsin. Yeter ki akıllı çalış ve kendine zulmetmeden ilerle 💜✨📚