Şu an İngilizcem B2 falan işte birkaç dil daha biliyorum ama onlar A1 civarındalar acaba birkaç dilden A2 mi gelsem ya da sadece İngilizcede C1-C2 mi yapsam
2 ay
Şu an İngilizcem B2 falan işte birkaç dil daha biliyorum ama onlar A1 civarındalar acaba birkaç dilden A2 mi gelsem ya da sadece İngilizcede C1-C2 mi yapsam
Şu an İngilizcen B2 seviyesindeyse, birden fazla dili A2 seviyesine getirmek yerine önce İngilizceni C1 C2 seviyesine yükseltmek genelde daha mantıklıdır çünkü zaten orta üst seviyede olduğun bir dili ileri seviyeye taşımak, sıfırdan birkaç dili temel seviyeye getirmekten hem daha verimli hem de daha kalıcıdır. C1 seviyesine ulaştığında akıcı konuşma, karmaşık metinleri anlama ve kendini rahat ifade etme gibi önemli beceriler kazanırsın, bu da hem günlük hayatta hem de akademik ve profesyonel alanlarda büyük avantaj sağlar. Ayrıca İngilizcen ne kadar güçlü olursa, diğer dilleri öğrenmen de o kadar kolaylaşır bu yüzden önce tek bir dili sağlamlaştırıp sonra diğerlerine yönelmek daha etkili bir strateji olur.
Wolfg merhaba 😊 26 yaş gayet güzel bir başlangıç yaşı, dil için de kariyer için de avantajlısın 🌟
Önce İngilizceyi C1’e taşımaya odaklanmanı öneririm. İş dünyasında güçlü tek bir dil çoğu zaman zayıf 3–4 dilden çok daha değerli oluyor. C1 seviyesine gelince hem akademide hem özel sektörde hem de yurt dışı fırsatlarında elin çok güçlenir 💼🌍
Diğer dilleri tamamen bırakma ama onlar şu an hobi temposunda gitsin. İngilizce temel kariyer dilin olsun. Sonra hedefine göre Almanca mı Fransızca mı İspanyolca mı hangisi gerekiyorsa onu B1–B2’ye taşırsın. Böylece CV’inde hem sağlam bir İngilizce hem de ek diller olur 💪✨
Unutma, kariyerde önemli olan “çok şey bilmek”ten çok “bazı şeyleri gerçekten iyi bilmek”. Derinleştiğin alan ve dil seni öne geçirir. Kendine zaman tanı, planlı git ve düzenli tekrar yap. Sen bu bilinçle zaten çok yol alırsın, yeter ki pes etme ve emeklerinin karşılığını almadan bırakma 🚀📚💖
Cevap
8Cevap
Bence 3-4 dilde a2 yerine İngilizcede B2 civarı ve 1 veya 2 dilde de İngilizceye ek olarak a2 B1 arası olmak iyidir En azından temel düzeyde konuşmak yeterli
İşle ilgili düşünüyorsan önce iş yerinde bunun pazarlığını yap. Tabi C1 üzerine 3-4 farklı A1 daha mantıklı
İngilizceni C seviyesine çıkar ama diğer dilleri de yok sayma. Onlarda da gelişebildiğin kadar geliş.
İng c1-2 olduktan sonra diğerleri A2 olsa daha iyi değil mi
Diğer dilleri a2 yap bence sjdjd benim sabrım b1 e kadar yine de helal olsun
O sırada doğuştan konuştuğum Türkçe, Kürtçe, Ermenice İngilizce'yi 18 yaşında öğrendim başka da bilmiyorum
A2 ne isine yarar ahah 🖤
Yapmak istediklerinle de biraz alakali bu
İngilizce C1
Benimki de öyle
İngilizce c1 ama 3-4 dilide bil
3-4 dilde c1 yap kafan varsa
İngilizce c1
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?