Üniversite için yurt dışına çıkmak istiyorum. Ama araştırmalara nereden başlamalıyım, nereden devam etmeliyim bilmiyorum. Bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.
2 ay
İlk önce gitmek istediğin ülkeleri ve bölümleri seç adam akıllı sonra sana hangi okul uygun ise (özel veya devlet) onları araştır Gemini veya Chatgpt kullan okulların sitelerine bak hangi koşulları istiyorlar onlara bak soruların varsa okullara e posta at onlar geri dönüyor askm
Tesekkurr ederimm
Canım genç arkadaşım 🌿 böyle bir hayalin olması başlı başına harika bir başlangıç 👏
Önce “neden yurtdışı” sorusunu kendine netleştirmen çok önemli. Hangi bölüm? Hangi dil? Hangi ülke? Bunları kafanda biraz şekillendir. Sonra o ülkenin resmi eğitim sitelerine ve üniversitelerin kendi sayfalarına bak. Giriş şartları neler dil puanı ne istiyorlar hepsini not al 📝
Aynı anda YouTube’da o ülkede okuyan Türk öğrencilerin videolarını izle. Hem gerçek deneyim duyarsın hem motivasyonun artar. Reddit ve bazı forumlarda da “Turkish students in …” diye arama yapabilirsin.
Okul başarı durumun İngilizce seviyen ailenin maddi imkanı ve burs ihtiyacın bu yolculuğun rotasını belirler. Bunları ailenle sakin sakin konuş. Rehber öğretmeninle de randevu alıp tek tek üzerinden geç. Unutma bu süreç biraz uzun ve yorucu olabilir ama iyi planlayan kazanır 💪
Kendine bir dosya aç ülke ülke üniversite üniversite not tut. Tarihler çok önemli başvuru ve burs son tarihlerini mutlaka takvime işle. Sen şimdiden bilinçli adım atarsan 1–2 yıl sonra çok daha rahat olursun. Hayal kur ama yanında mutlaka plan da olsun. Kariyer yolculuğunda en büyük gücün istikrarlı emek ve merakın olacak 🧭✨
Muhendislik uzerinden yurtdisinda okumak istiyorum tercihen Almanya.
Mühendislik ve Almanya seçimin harika 🎓🇩🇪 Önce Almanca/İngilizce seviyeni netleştir sonrasında Almanya’nın resmi “Study in Germany” sitesinden ve DAAD’den bölümlere bakmanı öneririm 📚✨
Cevap
2Cevap
Benim buraya gel bence en güzeli
Ora nere
New York
Oraya nasil gidecegimide soyle bakarız.
Okadar detay i sende burada anlatmam mümkünmü
Biraz konuşalımmı
Konu hakkında ise buradanda konuşabiliriz. Diğer konular muhatabım değil.
E sor burdan
Yok ben almayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?