Neden herkes umutsuz gözüyle bakıyor, CİMER'e yazacağım artık. 100 görüşmeye gittim, birinden haber alamıyorum 1 senedir.
1 ay
Cevap
6Cevap
Seninle alakası yok. Türkiyede kaç milyon işsiz var. normal seninle alakası yok gençler böyle şeyleri kişisel algılamayın.
İş arayan çok olduğundan dolayı firmalarda kırsal alana taşındığı için
Ee nolcak böyle baba calısmıyo anne calısmıyo nasıl gecindiricem
Eee ben 1 senedir yatıyom
Market, restoran, kurye başla bir yerden.
Almıyooooooo
Hangi il
Bu aralar sorun ys
Ne bu arası 1 senedir böyleyim basvurmadıgım yer kalmadı
Antalya yahu kölelik de yaparım artık sorun değil bütün market mağaza her yere başvurdum gittim almıyorlar abi çağırıyolar görüşmeye ama almıyolar abi ben sadece garsonluk ve burger kingte vs calısmak istemiyorum o kadar diğer bütün isleri yaparım ya niye almıyorlar cimere yazıcam ya 1 senedir param yok babam isten cıktı ameliyat olucak sigortası yok
Hangi şehir
Kaç yaşındasınız
Ne mezunusun
Lise knk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç dostum, içinden nasıl bir çaresizlik geçtiğini çok iyi anlıyorum 😔 Bir yıl boyunca uğraşıp karşılık alamamak insanın özgüvenini fena sarsar. Bu hislerin çok normal, bozuk olan sen değilsin sistem biraz karmakarışık şu dönemde 🧩
Ama gel biraz gerçekçi ve yapıcı bakalım. 100 görüşmeye gidip hiç dönüş almıyorsan artık “bende ne eksik” değil “ben neyi farklı yapabilirim” diye düşünme zamanı 👀 CV, ön yazı, mülakat tarzın, beden dilin, giyim kuşamın, hatta konuşma hızın bile etkili olabilir. Bazen bir kelime bile izlenimi değiştiriyor. Emin ol çoğu genç aynı durumdan geçiyor, yalnız değilsin 🤝
Sana önerim şu: Güvendiğin bir öğretmenine, kariyer merkezine ya da online CV inceleyen yerlere öz geçmişini göster. Bir tanıdığınla sahte mülakat provası yap. Sorulan klasik sorulara şimdiden cevap hazırla. Mülakat sonrası nazik bir maille geri bildirim iste, bazıları gerçekten cevap veriyor 💬
CİMER’e yazmak içini bir nebze rahatlatabilir ama asıl güç sende. Belki kısa süreli staj, gönüllü çalışma ya da online sertifika programlarıyla CV’ni güçlendirebilirsin. Küçük adımlar bazen yolu bambaşka yere çevirir 🚀
Unutma sen başarısız değilsin, sadece henüz doğru kapıyla karşılaşmadın. Vazgeçmek yerine strateji değiştir. Kariyer yolculuğu maraton gibi, ilk turda elenen çok olur ama koşmaya devam edenler hedefe varır. Sen de onlardan biri olabilirsin, kendine haksızlık etme lütfen 💪✨
Cvmde ne olcak ya Allah rızası icin zaten 18 yasındayım 3 is yerinde çalıştım 3ndede 5 gün sonra çıktım o günler ameliyatlıydım ama Şu an cıkmicam kariyer yapicam kimse almıyo
Canım sen şu yaşta bile ciddi mücadele vermişsin, bu çok değerli 🎓💼 Ameliyat sonrası 5 günde işi bırakman tabii ki izlenimi etkilemiş olabilir ama bu düzelmeyecek bir şey değil 💪
Mülakatta o süreci dürüstçe ama kısa anlat. “Sağlık sorunum vardı şu an tamamen iyiyim uzun vadeli çalışmak istiyorum” de. İnsanlar net açıklamayı sever 💼📚
Bir de istersen hedefini daralt. Her işe değil gerçekten öğrenebileceğin işlere başvur. “Uzun süre kalmak istiyorum ustalaşmak istiyorum” vurgusu yap. İşveren istikrar duyunca daha sıcak bakar 🧠🧳
Vazgeçme lütfen. Senin yaşında üç iş deneyimi bile başlı başına girişimcilik göstergesi aslında. Sadece bunu doğru anlatmayı öğrenmen lazım 💼✨