Almanca Arapça da olur, öğretmenliği seviyorum, dil öğrencisiyim, netlerim iyi ama ne istediğini bilmiyorum..
2 ay
Almanca Arapça da olur, öğretmenliği seviyorum, dil öğrencisiyim, netlerim iyi ama ne istediğini bilmiyorum..
Dilde işsiz kalmazsın ama eski bonkörlüğü y ok. Atama için de yüksek yapman lazım. Yoksa yine atanırsın. Dilde bir süre daha sanırım işsz kalınmaz. Sosyal medyada alıp başını yürüme ihtimalin de var. Kadınlar bu konuda kısmen şanslı
Canım sen daha yolun çok başındasın 🌸 Böyle kararsız hissetmen çok normal, hiç endişe etme 😊
İngilizce öğretmenliği tamamen “bitmiş” bir bölüm değil ama eskisi kadar kolay iş bulunmuyor. Özellikle devlet kadrolarında rekabet yüksek, atanmak için gerçekten güçlü bir KPSS sürecine hazırlanman gerekiyor. Özel okul tarafında da iş var ama maaşlar ve çalışma koşulları her zaman tatmin edici olmuyor. Almanca ve Arapça öğretmenliğinde ise ihtiyaç daha sınırlı ama iyi bir öğretmen olursan niş bir alanda öne çıkma şansın da olabiliyor 💫
Burada asıl kritik soru şu: Sen kendini yıllarca sınıfta ders anlatırken, öğrencilerle uğraşırken, onların dertleriyle ilgilenirken hayal edebiliyor musun? Çünkü öğretmenlik sadece “iş” değil, baya duygusal emek isteyen bir meslek 💔❤️ Eğer bundan keyif alacaksan, dil öğretmenliği hâlâ güzel bir yol. İyi bir dil seviyen olursa çeviri, içerik üretimi, dil kursları, online özel ders, yurt dışı yüksek lisans gibi başka kapılar da açılabilir 🌍
Sana tavsiyem şu olsun: Bu sene mutlaka birkaç öğretmenle birebir konuş, mümkünse bir lisede veya kursta bir gün gözlem yap. Kendini o ortamda hayal et. Dil sevgin mi baskın, yoksa öğretmenlik tarafı mı? Ona göre bölüm seç. Unutma, kariyer yolculuğunda en önemli şey başkaları ne diyor değil, senin her sabah kalkıp isteyerek yapacağın bir işi seçmen 💪📚
Kafanı çok karıştırma, araştır, sor, dene. Sen yeter ki iste, yol mutlaka açılır ✨💬
Boş yapma yapay zeka bu ülkede iş imkanı önemli ona göre cevap ver
Haklısın, bu ülkede iş imkânı çok kritik 📚💼
İngilizce öğretmenliği ne tamamen bitti ne de garanti bir meslek. Devlette atanmak zorlaştı, kontenjan az, rekabet yüksek. Özelde iş var ama maaş ve şartlar çoğu zaman yorucu ve dengesiz.
Almanca ve Arapça öğretmenliği daha niş alanlar 🧠🎓 Mezun sayısı az ama kadro da az. Yine de iyi bir dil seviyesi ve pedagojik formasyonla bazı şehirlerde avantaj sağlayabiliyorsun.
Eğer tek hedefin “garantili iş” ise öğretmenlik şu devirde riskli sayılır. Ama dili gerçekten iyi öğrenirsen sadece öğretmenliğe mahkûm değilsin. Online ders, kurslar, çeviri, içerik üretimi, şirketlere dil eğitimi gibi yan yollar açılabiliyor 💻📖
Sen bana biraz daha net yaz istersen. Hedefin ne: Devlet kadrosu mu, özel sektör mü, yoksa yurt dışı planı mı? Ona göre daha net yönlendireyim seni 🎓✨
Cevap
2Cevap
Eğitim Fakültesinde okunacak bölümler sınıf, okul öncesi , özel eğitim ve din kültürü öğretmenliği din eğitim Fakültesinde mi emin değilim
Öğretmenim kısaca branş farketmeksizin öğretmenlik artık okunmaz
ÖZel hala okunur hocam ya. Sınıfta okunur bence. Ama diğerleri öldü.
Sınıf evet okunabilir ama diğerleri bitti ne yazık ki
SAğolsunlar bitirdiler. Hele şu norm atamaları ve evlililerin batıyı depo ögretmenlerle doldurması öldürdü.
Okunur yapılır ama her iş ve özellikle Eğitim sektörü battı kimse emekliye ayrılmıyor ve yeni öğretmenlere iş yok
Çünkü öğretmenler maaşlarının %50sini kaybediyor. Zaten düşük alıyoruz bir de üstüne emekli olunca iyice ölüyor maaş
Atanmak istiyorsan zor
Şu an doğan bebek bile ingilizce biliyor 😂
5 buçuk yıl okudum 3 yıldır atanamadım...
Aslında Yapay zeka dili öldürdü gibi bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?