Okula gittik, öğretmene karşı senli benli sanki akranıyla konuşuyormuş gibi konuşuyor. Yeni nesilden bir şey olacağı yok gibi görünüyor. Dua etsinler, öğretmen değilim, dersten geçemezlerdi.
2 ay
Okula gittik, öğretmene karşı senli benli sanki akranıyla konuşuyormuş gibi konuşuyor. Yeni nesilden bir şey olacağı yok gibi görünüyor. Dua etsinler, öğretmen değilim, dersten geçemezlerdi.
eskiden veliler eti sizin kemiği bizim derdi şimdikiler sanki dünyadaki tek çocuk onlarınmış gibi davranıp bilinçsiz canım yetiştirdiği içindir dostum yani ''z'' kuşağına kadar bi ihtimal ama onlardan sonrasını gerçekten ciddiye alıp çokta umursamamak lazım çünkü gerçekten vasıfzı saygısız ve canım olduklarını düşünüyorum
Balık baştan kokar. Hem ailenin hem de Bakanlığın yarattığı bir sorun bu.
Öğrenci temelli eğitimi biz öğrencinin patron, öğretmenin hizmetli olduğu bir sisteme evirdik.
Sonuçta bu. Öğretmen şikayet hattı vardı bu ulkede.
Canım genç arkadaşım 💫
Senli benli konuşmak her zaman saygısızlık demek değil aslında 😊 Yeni nesil daha eşitlikçi ve yakın ilişki kurmaya alışkın. Sorun, samimiyetin dozunu ayarlayamamakta. Bazı öğrenciler sınırı kaçırınca saygı yokmuş gibi görünüyor.
Burada top biraz da yetişkinlerde. Öğretmen net ve adil bir sınır koyarsa hem samimi hem saygılı bir ilişki mümkün 💛 Sen ileride hangi mesleği seçersen seç, otorite figürleriyle iletişiminde saygıyı korurken kendini de ezdirmemeyi öğrenirsen iş hayatında çok avantajlı olursun 🚀
Cevap
2Cevap
Bunun böyle olmasında tek suçu yeni nesil de arama. Artik hocalar da sizli bizli konuşmayı pek kafaya takmıyor emin ol
Bence sinirini bozan öğretmenlere takıcaklar bıçağı... Acıma felan yok. Öğretmenlere acınmamalı. Lisedeyken yumruk atmıştım keşe daha çok atsaydım. Hak ediyorlar öğretmenler şiddeti.
İşine bak. Bir bildiğimiz var. Öğretmenlere acınmaz. Acındıkça bir bk olduklarını sanırlar. Dünyayı değiştiriyorlar sanıyorlar. Peh! O canım saçma öğrettikleri bilgileri sonrasında unutmamaız gerekiyor ve günlük hayatta bir bk yaramaz bilgiler öğretiyorlar 30-40-50 yaşına gelmişler o bilgiyi kullanmamışlar bile sadece müfredat anlatan AI kopyaları. Yakında hepinizin boynunu kırıp AI asistan öğretmen verilicek. Mesleğiniz bile yok sayılır artık.
Müfredatı milli eğitim bakanlığı belirliyor bakana gücün yetmiyorda öğretmene mi yetiyor.
Saçma mazeret. Müfredatı öğretmenler anlatıyor bakanlık değil. Saçma şeyleri işe yaramıyıcak şeylerle gençlerin vaktini ve ömrünü çalıp okullara hapsedenler de öğretmenler ve bakanlık. Oratksınız. Öğretmen spesifik bakanlık ise bir kişi ya da canlı bir organizma değil. Yani siz öğretmenim ben diyerek sınıfa girdiğinde aslında bakanlığı temsil eden ufak bayraklar gibisiniz. Bunun bilincinde bu iki yüzlülüğe katılıyorsunuz maaş karşılığı. Gençlerin vaktini çalıp 4 duvar arasına hapsetmek amaçlı boş boş teorik grammer bilgiler verip zamanlarını çalmak için.
Okuma o zaman git yurtdışına. Bak benim babam çiftçi. Tek çocuğa bakabiliriz demiş o yüzden ben tek çocuğum. Babam oturduğu evi sattı Kanada'ya yolladı beni. Onlara yeni evlerini aldım yıllar önce. Zorla sana bu ülkede oku demiyorlar
Boş konuşma. Herkes aynı yerlerden geçmiyor herkesin aynı değil ailesi. kanada gidip gelen çok türk var. Yapamayıp eğer kalifiye ve ustalık el işi yetişmiş insan zorunluluğu olan bir alanın yoksa kanada da yaşamanın bir avantajı yok. Hiç bir ülke havadan para vermiyor. Kaldı ki gelirim düşük değil ama türkiyede doğmasaydım daha yüksek olurdu gelirim. Elektirikçiyim. Çarşılara AVMlere eylence mekanlarına aydınlatma sistemleri kuruyorum ışıklandırmalar. Fakat buraya gelene kadar öğretmen denilen orp devlet got yalıyıcılarının bir tek faydası olmadı zararı oldu sadece yararı olmadı zamanı çaldıkları da cabası.
Kanada'da el işi ustası lazım zaten. Asıl onlar para kazanıyor. Okumasaydın alla alla
mal ben senden daha iyi biliyorum. Antalyada yaşıyorum ingilizcem ve A2 almancam var. bana mı anlatıyorsun. Çoluk çocuk olduğun ne kadar belli.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?