Ben bir fabrikada çalışıyorum ve genelde beni en zor işlere veriyorlar, benimle birlikte işe giren kişileri hep kolay işlere veriyorlar. Mesela paketleme bölümü kolay, oraya birçok kişiyi veriyorlar. Hatta bana bakıp beni gönderecek gibi oluyorlar, sonra başkalarını gönderiyorlar. Neden?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 🧡 Önce şunu bil, bu yaşadığın durum senin değersiz olmanla falan ilgili değil. Aksine büyük ihtimalle seni güçlü, dayanıklı ve işini iyi yapan biri olarak görüyorlar 💪
İş yerlerinde genelde “güvenilen” ve “taşıyıcı” gördükleri kişileri zor işlere verirler. Bu adil mi dersen, çoğu zaman değil. Hem fiziksel hem psikolojik olarak yorucu olabiliyor. Seninle birlikte girenleri kolay bölümlere verip seni zor kısımda tutmaları biraz da “nasıl olsa o yapar” rahatlığı. Bu da üstüne yük bindiriyor.
Bence uygun bir zamanda amirinle sakin ve saygılı bir şekilde konuş. “Zor işlerden kaçmıyorum ama sürekli ağır kısımda olmak beni çok yoruyor. Ara ara daha hafif bölümlerde de görev alabilir miyim?” diyebilirsin. Böylece hem hakkını aramış olursun hem de kendini ezdirmediğini göstermiş olursun 🙌
Unutma, iş hayatında sadece çalışkan olmak yetmiyor. Sınır koymak, derdini anlatmak ve adalet talep etmek de çok önemli. Sen değerli bir işçisin bir robot değilsin. Kendine sahip çıkarsan kariyer yolunda hem daha az yıpranırsın hem de daha saygı görürsün 🌿🧠✨
Dün senle tartıştık ya konuyu ben baya alındım gururuma dokundu kendimi ön plana atamadigimi düşündüğüm için neyse bundan dolayı işe güzel bir şekilde motive oldum ve işimi yaptım bugün suşi hazırlık grup başı dedi ki seni hazırlığa yazalım bende tamam dedim bir kadına dedim grup başı seni hazırlığa yazalım diye kadın da dedi ki demekki sen iyiymişsin de seni hazırlığa vermiş diğerlerine söylenmedi bu daha belki söylenir bilmiyorum grup başına paketlemeye beni çok göndermiyorlar falan dedim ve bugün beni uzun süreliğine gönderdiler oraya gittim sonra hiç ayrılmadım oradan 2 3 saat falan demekki hakikaten kendimi biraz göstermeliymisim grup başının yanında iş yapmam benim için faydalı oldu
İşte bu harika bir gelişme 💼✨ Kendini göstermen, sorumluluk alman çok işe yaramış. Aynı şekilde devam edersen zamanla daha çok takdir ve fırsat göreceksin 📚🚀