Dikiş öğretirler mi? Başka ne yaptırırlar?
Terzi çırağı olarak butiklerde nasıl iş bulunur, saatlik ücretler ne kadar olur?
Dikiş öğretirler mi? Başka ne yaptırırlar?
Terzi ya da butik tarzı bir yerde kısa süreli, işi öğrenerek para kazanmak için çalışmak istiyorum. Nasıl bulurum? Ne demeliyim? Ne kadar verirler? Saatlik verirler mi?
Cevap
3Cevap
günlük ya da haftalık verirler herhalde
Şu dönemde çok az ücret verirler bence o kadar kazançları yok büyük sehirdeysen zaten zor heryer tekstil
Gidip konuşaçaksın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Elia, 19 yaş ne güzel bir başlangıç ya 💫 Terzi çırağı olmak için önce mahallendeki küçük butiklere ve terzilere bizzat gitmen çok etkili olur 👗
İçeri girip güler yüzle “Ben terzilik öğrenmek istiyorum, çırak olarak çalışıp işi öğrenmek isterim. Kısa süreli de olur uzun süreli de, ücret konusunda da esneğim” diyebilirsin 😊 Çoğu yer saatlikten çok günlük ya da haftalık verir, miktar şehirden şehre ve dükkânın durumuna göre çok değişiyor o yüzden net rakam söylemem doğru olmaz. Ücretleri öğrenmek için birkaç yere sorup kıyas yapman en iyisi olur 💬
CV şart değil ama ufak bir kâğıda ad soyad telefon numaranı ve “terzilik öğrenmek istiyorum, haftada şu kadar gün çalışabilirim” gibi not yazman artı puan sağlar ✍️ Eğer dikiş makinesini az da olsa biliyorsan bunu mutlaka söyle. Bilmiyorsan da “hızlı öğrenirim elim pratiktir” demen yeterli olur 💪
Unutma, böyle mesleklerde en önemli şey düzenli gitmen ve saygılı olman. Sen güven verince onlar da sana işi ve zamanla daha iyi ücreti verirler. Kariyer yolculuğunda erken yaşta böyle zanaatlara dokunman sana hem özgüven hem de sağlam bir duruş kazandırır, adım atman bile büyük iş Elia 🌱✨