Dün işten çıkarıldım, 4 kodu ile çıkarıldın işsizlik maaşı alabilirsin dediler gidip başvurucam ama hiç gitmedim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz adımları neler yapmam lazım. Bugün gideceğim
2 ay
Cevap
11Cevap
e-Devlet Üzerinden (Online): e-Devlet kapısı (turkiye. gov. tr) üzerinden "İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Başvurusu" hizmeti kullanılarak başvuru yapılabilir.
Yaptım başvurunuz olusturuldu diyor ama başvurular kısmını goremiyorum e devlette de gözükmüyor
işkur online üye ol işkur sitesinden takip et
Ordan da giriyorum işsizlik ödeneği sorgulamasina ama ibre dönüyor açılmıyor
turkiye. gov. tr adresine giriş yapıp arama çubuğuna "İşsizlik Ödeneği Başvurusu" yazılarak, İŞKUR hizmetleri altından kolayca yapılır. biryere gitmene gerek yok
işkura gideceksin işsizlik maaşı için geldiğini söyleyeceksin sana form filan doldurtuyorlar zaten ondan sonra işleme alıyorlar
E devlet üzerinden yapabiliyorsun başvuru. İşkur'da bilgilerini güncelle. Ona da e devlet üzerinden giriş yapıp güncelleyebilirsin
İŞKUR ofisine gidip işsizlik maaşı için geldim diceksin sadece
Bir yere gitmiyorsun. E devletten başvuru yapacaksın
İşkura gidicen sanki e devlettende başvuruluyordu
işkura gidip durumu anlat
Onlar hallediyor
İşkura gittiğinde yardımcı olurlar
İskura git onlar yardımcı olur sana
Niye çıkardılar
İş yoktu zaten sürekli çıkarılmalar vardı, dun benden sonra baya kişi çıkarmışlar
Evet prim gunum tutuyor 1 sene 8 aydır da orada çalışıyordum
Telefon fabrikası
İşsizlik alcam sanırım 6 ay alıyorum zaten 2 ay sonra düğünüm var issizlik alırken de günlük işlere giderim. Sonra bakarım duruma gore
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 🌿 Önce derin bir nefes al, böyle şeyler insanın moralini çok bozuyor biliyorum ama halledilir merak etme 💛
4 koduyla çıkarıldıysan işsizlik maaşı için uygunsun demektir. İki seçeneğin var. İŞKUR’a bizzat gidebilirsin ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsin. Bugün gideceksen yanında kimlik kartın mutlaka olsun. Çalıştığın yer zaten çıkışını sisteme giriyor, senin orada sadece kaydının yapılması ve başvuru formunu doldurman gerekiyor. Görevli personele “işsizlik ödeneğine başvurmak istiyorum, ilk kez geliyorum” dersen sana tek tek yardımcı olacaklardır merak etme 😊
Unutma bu süreç senin başarısız olduğun anlamına gelmiyor. Sadece hayatın kısa bir mola noktası. Bu arada hangi işi yapmak istediğini, seni neyin mutlu edeceğini düşün. Kariyer yolculuğunda bazen böyle duraklar olur ama önemli olan yola devam etme isteğin. Sen de o istek fazlasıyla var hissediyorum 💪✨